Hlavní navigace

Zune Pass míří do Evropy, Češi mají prozatím smůlu

23. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft oznámil očekávané zpřístupnění služeb rodiny Zune v dalších zemích. Zune Pass, tedy přístup k hudební knihovně za fixní poplatek, bude nyní k dispozici i pro uživatele z Velké Británie, Francie, Španělska a Itálie. Měsíční předplatné bude činit 9,99 euro. Za něj zákazníci získají online přístup k hudbě z osobních počítačů s MS Windows, z nových mobilů se systémem Windows Phone 7 a také přes herní konzoli Xbox 360 (resp. službu Xbox Live). Předplatné pro uživatele ze Spojených států…

Microsoft oznámil očekávané zpřístupnění služeb rodiny Zune v dalších zemích. Zune Pass, tedy přístup k hudební knihovně za fixní poplatek, bude nyní k dispozici i pro uživatele z Velké Británie, Francie, Španělska a Itálie. Měsíční předplatné bude činit 9,99 euro. Za něj zákazníci získají online přístup k hudbě z osobních počítačů s MS Windows, z nových mobilů se systémem Windows Phone 7 a také přes herní konzoli Xbox 360 (resp. službu Xbox Live). Předplatné pro uživatele ze Spojených států zůstává na 14 dolarech a 99 centech, ovšem ti navíc mají možnost měsíčně stáhnout deset skladeb, které jim zůstanou i po ukončení předplatného.

Microsoft také počítá s prodejem filmů ve Velké Británii, Francii, Německu, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu. Ve Velké Británii, Francii, Itálii, Španělsku, Německu, Rakousku, Belgii, Irsku, Nizozemsku, Švýcarsku, Mexiku, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu se chce angažovat také na poli online půjčování filmů za poplatek. V představách Microsoftu figuruje jedna velká síť kombinující počítače s MS Windows, zařízení s Windows Phone 7, přehrávače Zune a konzole Xbox 360, která by mohla v plné síle konkurovat Applu a jeho produktovému portfóliu. Uvidíme, jak se to Microsoftu povede představy přeměnit ve skutečnost. Čeští uživatelé zatím bohužel zůstávají stranou. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).