Hlavní navigace

Zveřejněno API a technická specifikace Google Glass

16. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kamera brýlí zvládne fotky v rozlišení 5MP a videozáznamy v rozlišení 720P. K dispozici je prostor pro ukládání dat o velikosti 12GB. Na jedno nabití by měly vydržet den.

Google uvolnil API ke Google Glass. Tyto brýle, které má nyní možnost otestovat 8 tisíc Američanů, by měly být schopny provádět mnoho úkonů, které dnes zvládají chytré telefony, s tím rozdílem, že reagují výlučně na hlasové povely. Brýle jsou vybaveny kamerou a malým displejem umístěným na obroučce nad pravým okem.


Autor: Google

Kromě API Google zveřejnil i technickou specifikaci. Komerční verze by se mohla začít prodávat koncem letošního nebo začátkem příštího roku za cenu od 700 až do 1500 dolarů (14 až 30 tisíc korun). 

Google Glass jsou vybaveny snímačem zvládne fotky v rozlišení 5MP a videozáznamy v rozlišení 720P. Displej brýlí by měl podle Google přinášet stejný zážitek jako displej s vysokým rozlišením o velikosti úhlopříčky 25 palců (63,5 cm), na který se díváte ze vzdálenosti osmi stop (2,4 m).

K dispozici je flash paměť o velikosti 16GB, pro ukládání dat ale volných je „jen“ 12GB. Bezdrátové připojení využívá standard 802.11 b/g. Nechybí ani Bluetooth k propojení s dalšími zařízeními.

Tipy C

Jedno nabití by mělo vystačit na den provozu, nicméně Google upozorňuje, že některé funkce, jako například nahrávání videa, mohou výdrž předpokládanou baterie snížit. 

Zdroj: Engadget.com a Google Glass

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).