Hlavní navigace

Zynga doplatila na vstup Facebooku na burzu a potýká se s problémy

16. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vstup Facebooku na burzu přinesl Zynga další problémy, investoři ztratili důvod nakupovat její akcie. Ty jim sloužily jako náhrada, domnívá se Gamesindustry.biz. Samotná Zynga prosincovým vstupem na burzu nezískala to co chtěla, akcíim se nedařilo a ani vývoj v dalších měsících nebyl výrazně jiný. Problémy s akciemi ale nejsou jediné problémy, které Zynga má.

Vstup Facebooku na burzu přinesl Zynga další problémy, investoři ztratili důvod nakupovat její akcie. Ty jim sloužily jako náhrada, domnívá se Gamesindustry.biz. Samotná Zynga prosincovým vstupem na burzu nezískala to co chtěla, akcíim se nedařilo a ani vývoj v dalších měsících nebyl výrazně jiný. Problémy s akciemi ale nejsou jediné problémy, které Zynga má.

Společnosti se nepodařil přechod z hry ve webovém prohlížeči na hru masově hranou na mobilních telefonech (a tabletech), navíc je stále závislá na Facebooku a bez jeho existenci by desítky milionů hráčů vůbec neměla. A hlavně by přišla o stále funkční (byť již hodně omezený a problematický) způsob virálního šíření a marketingu. A právě zde je i další problém Zyngy, stejně jako všech dalších her a aplikací na Facebooku – změna mechanismů Facebooku, tedy omezení možností virálního šíření, byla obrovská. A ze ztráty těchto mechanismů se už Zynga nikdy nedokázala vzpamatovat.

Selháním je i poněkud uspěchaný nákup Draw Something, které Zynga sice zjevně koupila v nejlepší čas, ale spíše z pohledu tvůrců. Krátce po akvizici zájem o aplikaci začal upadat a Zynga ani po mnoha týdnech nijak akvizici nedokázala využit. A to právě Draw Something mělo být cestou jak Zyngu dostat do mobilních telefonů.

Tipy C

Nejpopulárnější hrou Zyngy na Facebooku je paradoxně jedna z nejstarších, tedy Texas Holdem Poker (34 600 000 měsíčních aktivních hráčů). Novinka v podobě Bubble Safari má 18 milionů měsíčních uživatelů. V denních číslech je jedničkou také Texas Holdem Poker společně s Words With Friends (6 800 000 denních aktivních hráčů).

Zdroj: Zynga Falls Back to Earth

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).