Dobrý den,
můžete mi prosím poradit. Mám wifi router který je připojený k internetu a pomocí natu mám na něm svou domací síť, která je dostupná jak přes LAN tak přes wifi(adresa site 192.168.0.0). Potřebuji pomoci LAN připojit k tomuto WIFI routru další wifi router, který přes WIFI vytvoří další síť(192.168.1.0). Jak je možné zajistit, aby uživatelé z těchto dvou sítí se neviděli a nemohli nic sdílet, ale v uzivatele mezi s sebou v jedné síti se můžou vidět a sdílet data? Napadlo mě pouze to, že bych použil wifi router připojený k internetu(192.168.0.0) a od něho by šel jeden ethernet kabel do wifi routeru, kde by byla jedna síť(192.168.1.0) a druhý ethernet kabel k druhému wifi routeru, kde by byla druhá síť(192.168.2.0). Dá se tato situace řešit jiným způsobem nebo je to jediná možnost? Děkuji předem za rady.
Domácí sít
Nolwendil (neregistrovaný)
---.morava.adsl-llu.static.bluetone.cz
17. 3. 2010 19:07
Nový
RE: Domácí sít
celé vlákno
Jop, jde to. Umí to třeba některé routery Linksys. Potom nejsou potřeba dva routery, ale stačí na něm nastavit různá SSID a důzné VLANy. A nebo můžete použít váš stávající router, a ten nový připojit portem WAN, takže uživatelé budou oddělení NATem...
dr.vota (neregistrovaný)
---.upce.cz
17. 3. 2010 13:00
Nový
celé vlákno
nastavit firewall na tom routeru směrem do internetu...pravidla podle adres. Pokud to jde, ale nepíše se, jaké zařízení to je
17. 3. 2010 19:05
Nový
celé vlákno
Zběžně jsem mrknul na manuál, takže bych to v tomto případě řešil tak, že bych ten druhý router zapojil normálně do toho prvního jako by šlo o obyčejné pc (tj. nastavil mu IP adresu z toho prvního rozsahu atd). A na tomto druhém routeru pak vytvořil druhou LAN síť (WAN port druhého routeru by byl zapojen do LAN portu prvního routeru) a pak na něj připojil klienty a otestoval, zda vše funguje. Tj. zda druhý router překládá pomocí NATu vše jak má a současně první router překládá tuto komunikaci dále do Internetu. Pokud vše funguje, nastavil bych na druhém routeru firewall - Outbound Services a tam bych nastavil, pokud se klienti z druhé sítě chtějí dostat do rozsahu první sítě (Address Range), bude spojení zakázáno. Přičemž samotný Internet tím ovlivněn samozřejmě nebude.
Školení Google+ pro firmy

- Jak využít Google+ pro firemní komunikaci a marketing.
- Čím se liší Google+ od Twitteru a Facebooku z pohledu firemního využití.
- Jak využít Google+ v souladu s pravidly užívání.
- Založení Google+ Page (Stránky) krok po kroku, včetně praktických tipů.
Detailní informace o školení Google+ »