Ahoj,
potřeboval bych menší radu nebo aspoň nasměrování správným směrem. Na bytě máme připojení od UPC přes router rozvedené do dvou PC. Internet (teď mám na mysli prohlížení webu) mi jde normálně.
Můj problém se týká připojení na FTP. Tam se nepřipojím ani pomocí Total Commanderu, ani FileZilla. Přepnutí do aktivního/pasivního modu nepomáhá. Přitom donedávna to ještě fungovalo. Je možné, že se spolubydlící hrabal v nastavení routeru, ale to nevím, a neví to ani on sám :-)
V ten samý den, kdy přestalo fungovat FTP mi přestal fungovat i QIP, ale to jsem vyřešil využíváním jiného portu.
U mě v PC by problém být neměl, na jiném připojení to funguje.
Můžete mi někdo prosím poradti co bych prověřit/udělat, abych se na FTP dostal? Je to pro mě celkem důležité.
FTP nefunguje (UPC) - donedávna funkční
Martin Kolčaba
17. 3. 2010 11:10
FTP nefunguje (UPC) - donedávna funkční
dr.vota (neregistrovaný)
---.upce.cz
17. 3. 2010 13:01
Nový
RE: FTP nefunguje (UPC) - donedávna funkční
celé vlákno
resetovat nastavení routeru a nastavit znovu, když se v tom "asi" někdo hrabal, hlavně to zaheslovat
Fido (neregistrovaný)
88.208.91.---
17. 3. 2010 13:27
Nový
celé vlákno
Vecer to vyzkousim.
Ja zatim vim jen o tom, ze UPC blokuje pripojeni k jinemu nez svemu IRC serveru a ze obcas v noci kratkodobe zablokuje NTP.
Ja zatim vim jen o tom, ze UPC blokuje pripojeni k jinemu nez svemu IRC serveru a ze obcas v noci kratkodobe zablokuje NTP.
17. 3. 2010 23:32
Nový
celé vlákno
Nesmysl, na "cizí" IRC servery se připojuji běžně bez problémů a ntpd se také bez problémů synchronizuje ve dne i v noci.
Pokud máte takové potíže, tak půjde spíše o lokální problém (možná chybná konfigurace routeru/firewallu), než o politiku UPC, ne?
Pokud máte takové potíže, tak půjde spíše o lokální problém (možná chybná konfigurace routeru/firewallu), než o politiku UPC, ne?
Fido (neregistrovaný)
88.208.91.---
18. 3. 2010 17:35
Nový
celé vlákno
A jak nastaveni routeru ovlivni, ze se nepripojim k jinemu irc serveru nez tomu v siti upc? A co mam potom spatne kdyz to nejde ani primo (bez routeru) a u jineho pripojeni bez problemu?
Co se tyce ntp, pisu ze se to deje obcas. Neni to pravidelne ale obcas to cca 10 minut kolem pulnoci nejede. V tu dobu neni dostupny zadny z verejnych ntp serveru.
Asi nevite, ze sit upc neni homogenni a ze kdyz to jde u vas neznamena to ze to automaticky jde vsude. Po poslednim navysovani rychlosti mela spousta lidi problemy s kratkodobymi totalnimi vypadky (vzdy po cca 20-30 minutach) a dalsi spousta lidi je vubec nemela. Cast site totiz jede na prvcich cisco a cast na jinych. A v konfiguraci cisco prvku byl problem.
Takze netvrdte, ze to je nesmysl. Vic lidi vam potvrdi, ze se nepripoji k jinemu irc serveru nez tomu od upc. Nemusi to tak ale nutne byt vsude.
Co se tyce ntp, pisu ze se to deje obcas. Neni to pravidelne ale obcas to cca 10 minut kolem pulnoci nejede. V tu dobu neni dostupny zadny z verejnych ntp serveru.
Asi nevite, ze sit upc neni homogenni a ze kdyz to jde u vas neznamena to ze to automaticky jde vsude. Po poslednim navysovani rychlosti mela spousta lidi problemy s kratkodobymi totalnimi vypadky (vzdy po cca 20-30 minutach) a dalsi spousta lidi je vubec nemela. Cast site totiz jede na prvcich cisco a cast na jinych. A v konfiguraci cisco prvku byl problem.
Takze netvrdte, ze to je nesmysl. Vic lidi vam potvrdi, ze se nepripoji k jinemu irc serveru nez tomu od upc. Nemusi to tak ale nutne byt vsude.
18. 3. 2010 23:17
Nový
celé vlákno"Nemusi to tak ale nutne byt vsude."
V původním příspěvku (na který jsem reagoval) jste ovšem VĚDĚL, že to UPC blokuje. Já Vám odpovídám, že u mne je vše OK. Dalším logickým krokem by tedy asi bylo kontaktování technické podpory UPC (ideálně i technické podpory svého operačního systému), místo whinování kdesi v diskusi na Lupě, že?
Nebo zde existuje i fórum uživatelů UPC, kde bych osobně čekal větší šanci na nějaké řešení, než tady...
17. 3. 2010 22:52
Nový
celé vlákno
U UPC to asi nebude, používám jej již dlouhou dobu a FTP denodenně, někdy i od rána do večera a nic takového se mi ještě nestalo. Tudíž spíše nastavení toho routeru.
Fido (neregistrovaný)
88.208.91.---
18. 3. 2010 17:28
Nový
celé vlákno
Tak s FTP problem neni. Jede v pohode.
Školení Google+ pro firmy

- Jak využít Google+ pro firemní komunikaci a marketing.
- Čím se liší Google+ od Twitteru a Facebooku z pohledu firemního využití.
- Jak využít Google+ v souladu s pravidly užívání.
- Založení Google+ Page (Stránky) krok po kroku, včetně praktických tipů.
Detailní informace o školení Google+ »