Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Společnost A3 Sport poskytuje záruku na nové výrobky pouze 6 měsíců

Milan Hnátek
Milan Hnátek
13. 4. 2008 17:25

Společnost A3 Sport poskytuje záruku na nové výrobky pouze 6 měsíců

Chtěl jsem upozornit na skutečnost, která se nám stala jako mnoho jiným.

Zakoupili jsme na prodejně společnost A3 Sport s.r.o. značkovou obuv značky NIKE.

Po pár týdnech po prodeji se začaly švy na obuvi povolovat, reklamace byla uznána. Po šesti měsíční době se závada začala projevovat i na několika jiných místech. (nutno podotknout, že obuv vypadá neustále jako nová, nejsou na ní znát žádné zjevné známky amortizace, vyjma zmíněné závady v některých částech. Obuv se používala pouze v tělocvičně, byla využívána k občasnému rekreačnímu cvičení, užívání bylo v souladu se stanoviskem výrobce.)

Zamítavé stanovisko prodejce – Společnosti A3 Sport s.r.o. bylo v tomto případě následující: (doslovná citace) „ Vady charakteru šití, lepení a pod. spadají po půlročním užívání do běžné údržby uživatele – neodpovídáme tedy za vady, které vznikly běžným opotřebením. „ (Toto je zřejmě úmyslně podaný špatný výklad, který je ve zjevném rozporu s občanským zákoníkem.)

Společnost A3 Sport asi jako jediný prodejce sportovní obuvi neuznává reklamace po 6 měsících od data prodeje s výše uvedeným odůvodněním i když tvrdí, že záruka je 6 měsíců.

Doporučuji všem zájemcům o zakoupení značkové obuvi NIKE, ADIDAS, PUMA a pod. aby se obrátili přímo na prodejny dovozce, kteří srovnatelné závady (oprávněné) bez problémů po celou dobu záruky uznávají.

Společnost A3 Sport má záruku pouze 6 měsíců (jak vyplývá z výše uvedené doslovné citace stanoviska společnosti, což je rovněž divné, neboť navenek je společnost oprávněn zastupovat pouze jednatel, v tomto případě i když písemně vyzvete společnost k přehodnocení, reaguje za společnost pouze řadový zaměstnanec, který ani nepíše v dopise, že je pověřen jednatelem apod. )

Neuznaných reklamací společnosti je mnoho, tímto jsem vás chtěl varovat ,aby jste také nenaletěli nákupem u A3 Sport, stejně jako my.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
13. 4. 2008 18:33 Nový

RE: Společnost A3 Sport poskytuje záruku na nové výrobky pouze 6 měsíců

celé vlákno
Mám tu samou zkušenost. Při mém neštěstí jsem přišla díky společnosti A3 o dalších pár tisíc,kdy jsem nemohla používat boty, ale stále jsem musela platit členství ve fittnes.Reklamaci my neuznali z důvodů 6-ti měsíční záruční doby. Do obchodů A3 sport již nakupovat nepůjdu a všem doporučuji to samé.J
18. 5. 2008 21:20 Nový

celé vlákno
Souhlasím se všemi předchozími příspěvky. Společnost A3 sport neuznal reklamaci ani 4 měs. po nákupu, jednalo se o kopačky, které se rozpadly, rozhodně nebyly jediné které syn nosil, měl je pouze na zápasy, nikoliv na běžný trénink. Ne každý má náladu se hned soudit, ale připravují se tímto o zákazníky.
14. 8. 2008 8:45 Nový

celé vlákno
Mas si kupovane boty poradne prohlidnout ja tam nakupuji od sameho zacatku bez problemu
Pankrác
Pankrác (neregistrovaný)
21. 8. 2008 15:43 Nový

celé vlákno
Také nerozumím tomu, proč to chce poškozený řešit zde.
uživatel si přál zůstat v anonymitě ---.net.upc.cz
29. 9. 2009 22:45 Nový

celé vlákno
tak si sami šíjte bpty jak jste tu chytří.Sami máte košlavé ruce a tady soudíte.Já jsem s A3 sportem velmi spokojena.Hold jiný kraj jiný mrav ale jste fakt vypatlanci a těžcí
uživatel si přál zůstat v anonymitě ---.europe.hp.net
9. 11. 2009 15:32 Nový

celé vlákno
A3 uz nikyd, stejny problem s reklamaci sandalu Nike, obuv radeji opravuji nez vraceni penez.
na rozdil napr. od Bati.
V A3 (v mem pripade prodejna na vaclavaku) uz nikdy nic ....
Jouda
Jouda (neregistrovaný) ---.ct.cz
9. 11. 2009 15:03 Nový

celé vlákno
Měl jsem podobnou zkušenost, ale poté, co jsem dělal, že slečně z A3 nerozumím a opakoval jsem pořád větu o dvouleté záruce mi vrátila plnou cenu obuvi. Už nidky si tam nic nekoupím. Chce to na ně zatlačit. ČOI to moc nezajímá, ptal jsem se tam a prý je to o soudním znalci atd a to se nevyplatí podstupovat. Nenechte se v A3 odbýt, to zafungovalo.
13. 4. 2008 19:19 Nový

to je nesmysl

celé vlákno
neexistuje...
navíc tady
http://www.a3sport.cz/index.php?page=rules
se mluví o něčem jiném
13. 4. 2008 20:57 Nový

pozor na podvodnou firmu v reklamačním řízení (neuznává po 6 měsících reklamaci)

celé vlákno
ano máte pravdu, je nesmyslné a sprosté, že A3 Sport s.r.o. nedodržují to co mají na svých vlastních www.stránkách, taky jsme naletěli, ale s tím, rozdílem, že reklamační oddělení tvrdilo, že se jedná o vadu, která vznikla běžným užíváním, taky jsme dostali ve vyjádření větu, která je zřejmě v každém jejich dopise, že se na pevnost švů a lepených spojů nevstahuje záruka delší než 6 měsíců od data prodeje, už se to ale o nich začíná vědět, je otázkou kdy narazí, možná by mohli být dopisy alespoň právně správně, hřeší totiž asi na to, že se s nimi nikdo nebude kvůli pár set korunám soudit, my se soudíme, znalecký posudek je nezajímá, oni mají vlastní názor a reklamaci neuznají...doporučuji buďte v nakupování u A3 Sport opatrní
LSD
LSD (neregistrovaný)
15. 7. 2008 17:23 Nový

Re: pozor na podvodnou firmu v reklamačním řízení (neuznává po 6 měsících reklamaci)

celé vlákno
Pokud jste text na zmíněné adrese dočetli až na konec, tak jste si jistě všimli: Upozornění: Tento reklamační řád platí pouze pro internetový obchod www.a3sport.cz Bylo by tedy vhodné zjistit, nakolik se tento řád liší od řádu na prodejně
Heh
Heh (neregistrovaný)
13. 4. 2008 23:09 Nový

Nike? ee

celé vlákno
To máte za to že kupujete Nike, já kupuju pouze Adidas a nikdy jsem neměl problém :-)

Pravdaže pokud je pravda to co píšete, měl jste ihned na místě pohrozit s obchodní inspekcí a pokud by ani to nepomohlo, rovnou z prodejny je zavolat a viděl by jste jak rychle jde vybavit reklamaci :-)
adidas
adidas (neregistrovaný)
14. 4. 2008 8:14 Nový

Re: Nike? ee

celé vlákno
Ja jsem u A3 Sportu resil reklamaci adidasek, nechteli uznat, pomohlo, az kdyz jsem pohrozil, ze budu informovat Adidas, jak se tady jejich distributor chova.
pip
pip (neregistrovaný)
13. 7. 2008 9:12 Nový

celé vlákno
Koupil jsem si adidasky u A3 za 2900,- takze jsem ocekaval dobry zpracovani. Okraje me ryly do kotniku. Vyresil jsem to az tak, ze jsem musel zajit za doktorem, aby me dal potvrzeni, ze mam normalni nohu a fotky zraneni.
uživatel si přál zůstat v anonymitě 80.95.246.---
25. 9. 2009 16:04 Nový

celé vlákno
Nevim proč čekáš, že čim dražší tim lepší. Ty křápy jsou drahý kvůli těm pos.... reklamám s fotbalistama a jenom, že je to adidas, stejně to všechno šijou v Číně nebo Thajsku a vyjde je to na 10x míň. A jestli si kupuješ boty podle ceny a né podle toho jak ti seděj na noze, tak jseš normální vemeno.
14. 4. 2008 22:12 Nový

šmarja lidi

celé vlákno
a jako tady budete brečet na fóru? první co bych dělal
http://www.coi.cz
http://www.spotrebitele.info/
pláč na lupě není to pravé
15. 4. 2008 1:10 Nový

Re: šmarja lidi

celé vlákno
já měl stejný problém, po 6 měsících mi A3 Sport s.r.o. reklamaci spotrovních bot neuznali, já se s nima tahat nebudu, možná s tím počítají, že to lidi vzdají. Ve zdůvodnění bylo, pokud si dobře vzpomínám, že šití a lepení po 6-ti měsících spadá do běžné údržby uživatele a že se tudíž na toto záruka nevztahuje, měl by je někdo oflastrovat, nakupují asi partiové boty, které prodávají jako první jakost a navíc si zkacují záruku, já A3 Sport řešit Vážně ale nebudu, oni si jednou na někoho naběhnou, nejspíš na někoho, kdo se v zájmu své blízké osoby bude angažovat, protože běžný kupující se nechá oblbnout jako my vo jsme už naletěli.
15. 4. 2008 1:17 Nový

záruka u A3 Sport - 6 měsíců

celé vlákno
jestli je to pravda, nahlašte je už konečně někdo na ČOI a všude kde to jde, možná nějaký článek v novinách by se hodil aby se to vědělo mezi lidma, já u nich radši nic kupovat už nebudu, chtěl jsem u nich koupit boty, koupím je radši někde jinde,to už vím. dík za info
15. 4. 2008 1:18 Nový

Re: záruka u A3 Sport - 6 měsíců

celé vlákno
oni už jsou za vodou, jeden zákazník nebo článek je už nevytrhne
15. 4. 2008 1:22 Nový

celé vlákno
článek by jim určitě vadil, reklamaci uznat nemusí, pokuta od ČOI by jim asi nevadila protože si neuznáním záruky u zboží druhé jakosti, které prodávají jako I. jakost příjdou na daleko víc, tak to radši někam napište a asi bych to jaký mají přístup sdělil jejich dodavatelům
15. 4. 2008 1:26 Nový

celé vlákno
Tak už vím, jak se dá příjít k penězům, je to ale krátkozraké
Martin aura:49
15. 4. 2008 10:14 Nový

Re: záruka u A3 Sport - 6 měsícůRe: záruka u A3 Sport - 6 měsíců

celé vlákno
u A3 sem nikdy nenakupoval a pravdepodobne ani nebudu, ale je zajímavé, že článek publikovaný v takovou pozdní hodinu má během nekolika minut tolik komentářů od lídí co chtěli zůstat v anonymitě :-D
15. 4. 2008 10:25 Nový

celé vlákno
A3 Sport neuznává reklamace po 6 ti měsících ani u sportovních tašek.
Valentová
Valentová (neregistrovaný)
15. 4. 2008 11:14 Nový

celé vlákno
taky se nerada registruju, jsem v práci a tyto postřehy k reklamacím mě zajímají, vím kam radši nic kupovat nepůdu. Jarka Valentová
uživatel si přál zůstat v anonymitě ---.i4g.tmcz.cz
15. 1. 2009 18:16 Nový

celé vlákno
vy jste dobří blázni...ono někdy neznamená,že to co zní jako značka,je opravdu značkou,ikdyž je to opravdu I.jakost...u těchto značek platíte pouze ta jména a je úplně jedno jestli to koupíte v A3 nebo v originálních prodejnách.
TNT
TNT (neregistrovaný)
15. 4. 2008 10:47 Nový

jj

celé vlákno
1. Pokud něco nesedí podle reklamačního řádu firmy - omlátit jim to natvrdo o hlavu, lépe písemně dopisem s tím důrazem, že kopie dopisů se taky posílají na ČOI a všechny televizní zaspotřebitelebijce ;-). Já měl tu čest reklamovat rok starý DF a reklamační lhůta se nezdůvodně prodloužila, po tom dopise mi do 14 dní vrátili peníze. Prostě jim nestojí za to si kvůli jednomu člověku dělat škodu.

2. Před 14 dni jsem si rezervoval letenky, osobní návštěvou, v kanclu GTS Int. v ulici Ve Smečkách. Slečna mě přesvědčovala, že za tu rezervaci musím zaplatit hotovostí stovkou za kus. Nic jsem ze začátku nenamítal. Slečna ťukala iniciály do počítače, mně to nedalo a vyptával jsem se co je to za poplatek. Okecávala to jak chtěla, ale já se rozhodl jí peníze nedát. Rezervace jsem samozřejmě dostal a nic neplatil. Prostě mě lakovala. Chudáci ostatní klienti. Jó, taky zajímavý postup jak dělat business.
15. 4. 2008 11:22 Nový

NIKE boty - Humanic - NEKVALITNI

celé vlákno
Ja si porizoval taktez boty NIKE, povazuji je od teto zkusenosti za velmi nekvalitni znacku a nikomu je nedoporucuji. Navic humanic me je po cca 5 mesicich z reklamace vratil s tim ze jsem si to zpusobil nevhodnym uzivanim. Poskozeni/prasklina se objevila na miste mezi podrazkouo a (jak to rict) z jedne strany spicky.

Obuv stala 1500 , znalecky posudek by stal tak 2500 a pripadny soud dalsi prachy. Misto tohoto venuji sve usili k varovani pred temito dvema nekvalitnimi firmami.
Jarolím
Jarolím (neregistrovaný)
15. 4. 2008 12:54 Nový

Re: NIKE boty - Humanic - NEKVALITNI

celé vlákno
já mám taky boty Nike, odpadla podrážka, taky to mi to v A3 Sport s.r.o. neuznaly, teda jejich reklamační oddělení, prý to bylo způsobeno agresivním používáním a navíc se na podobné závady po 6 ti měsících prý záruka nevztahuje, je pravda, že jsem zdvihal jednoručky - činky v posilovně, ale na druhou stranu mám i adidasky a žádný problém. (to vyjádření můžou psát komukoliv a nemusí uznávat nic)
Jitka
Jitka (neregistrovaný)
15. 4. 2008 16:54 Nový

celé vlákno
Vážení, tak na tu čoi jsem se informovala a už tam běží všechny mé potřebné doklady o prodeji bot. Tím to všechny prosím, kdo měl problémy se společností A3 sport,aby tak učinil rovněž.. Více lidí, více zmůže.
pm_coi@coi.cz (podnětový email), už se navás těší!
Petra Jánská
Petra Jánská (neregistrovaný)
16. 4. 2008 10:54 Nový

Re: NIKE boty - musí dávat reklamační protokol?

celé vlákno
nebo stačí popis na zadní straně účtenky. Mě udělali to samé, když jsem vyšla z obchodu, tak jsem brečela :-( Přišlo mi to jako velká křivda. Boty za 1500 Kč na aerobic. Napsali mi, že zboží po 6 měsících spadá do běžné údržby uživatele a proto relkamaci neuznáváme. Bylo to napsané jenom ze zadu na účtence a boty byly u toho, reklamace neměla ani číslo, ani žádný formulář se mnou nikdo nesepisoval, vše b ylo jen na té účtence zezadu. Řikala jsem si, že dovolávat se něčeho asi nemá cenu a že by to stejně nikdo ani neuznal. Do A3 sportu nakupovat boty nikdy nepůjdu. Ještě že mám přítele, který mi duševně podpořil a hlavně mi rozptýlil. P.
A. Pastuchová
A. Pastuchová (neregistrovaný)
21. 4. 2008 11:57 Nový

Re: NIKE boty - musí dávat reklamační protokol?

celé vlákno
Hojky všem, máte pravdu. Moje kamarádka ze cvičení reklamovala boty Nike u A3 Sportu v OC v Plzni.

Dopadla jako vy, reklamační oddělení jí odpovědělo, že reklamaované závady po 6-ti měsících spadají do běžné údržby uživatele a že tudíž vznikly běžným používáním. Závadu popsali na prodejně, ale na druhou stranu účtenky. Citaci, kterou jsem uvedla dostala na ofocené kopii při vyzvednutí bot.

Kamarádka byla z toho dost nešťastná, takové firmy jako A3 Sport by vůbec neměli existovat. Navíc na vedení firmy, když jim zavoláte a ptáte se pokládají běžně telefon se slovy ať je dáme k soudu, jestli to chceme mít dražší, byla jsem u těchto telefonů a je mi z toho zle.

Musí mít asi známí na kontrolních úřadech, protože jinak není možné aby jim toto procházelo. Držím všem palce.
31. 8. 2008 14:29 Nový

celé vlákno
mate pravdu sise si potrpim na znackovou obuv ale s humanikem mam spatne zkusenosti co se tyce reklamace!!!
sameli
sameli (neregistrovaný) ---.114.broadband3.iol.cz
14. 1. 2009 22:39 Nový

celé vlákno
Nezlob te se ale souhlasím s reklamací jelikož vídám denně tolik zákazníku co přinesou totálně zničené boty třeba během měsíce.A díra nikdy nevznikne tak že je 2cm.Vaší povinností je se o boty řádně starat a popřípadě uplatnit reklamaci hned po zjištěni závady.Jo a znalecký posudek by určitě tolik nestál.Když si myslíte že jste v právu tak se brantě.Jsem prdavačka a pokus si myslím že mám pravdu a není mi reklamace uznaná jdu dál i když reklamuji ve firmně ve které pracuji.
Dana
Dana (neregistrovaný) ---.14.broadband3.iol.cz
5. 9. 2009 12:43 Nový

Redakčně smazáno

celé vlákno
5. 9. 2009 16:44 smazal Martin Vyleťal, důvod: spam
Eva
Eva (neregistrovaný) ---.123.142.82.ip.b26.cz
7. 5. 2009 9:45 Nový

Boty - Humanic - NEKVALITNI

celé vlákno
Mám s Humanicem také velmi špatné zkušenosti - koupili jsme tam dětské boty a těm se už po dvou dnech odloupla podrážka a úplně roztrhala svrchní látka. Když jsem je po 14 dnech šla reklamovat, řekli mi v Humanicu, že u dětských bot je normální, že nevydrží, prostě jsou to dětské boty. Nikdy jsme ještě nekoupili boty, které by se po týdnu rozpadaly! V Humanicu nejen, že prodávají VELMI nekvalitní obuv, ale poskytují i mizerný servis. Už bych tam nikdy boty nekoupila a také bych tuto firmu nikomu nedoporučila.
uživatel si přál zůstat v anonymitě ---.cust.sloane.cz
17. 9. 2009 18:03 Nový

Re: Boty - Humanic - NEKVALITNI

celé vlákno
souhlasím s vámi. V prodejně humanic jsem zakoupila pantofle za 990 Kč. Po třech měsících se sloupla kůže na stélkách a vše se shrnulo. Reklamaci mi neuznali - prý jsem měla přijít dřív, hned jakmile se začala kůže odírat. To jsem ještě nepovažovala jako reklamaci a šla jsem když vznikla závada větší. Rozhoduje o Vás jedna paní chytrá, kterou tam na to dost dobře vyškolili. Už si tam nikdy boty nekoupím!!!!
jana
jana (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
30. 10. 2009 12:02 Nový

celé vlákno
ano také se připojuji k názoru, že boty jsou zde boty velmi nekvalitní a paní na raklamačním uzavírá veškeré reklamace negativně - nikdo se s vámi nebaví
sandokan
sandokan (neregistrovaný) 92.63.60.---
26. 11. 2009 14:22 Nový

celé vlákno
Něco podobného se mi stalo zrovna včera, mám odnich dvoje boty které střídavě nosím s dalšími dvěma páry. Byl jsem reklamovat boty, kterým se po ohlledání proč že do bot náhle teče odervala stélka. Boty humanic. hm. Reklamci mi na Národce v prodejně Humanic zamítly. Přišla paní Vysokomenská, a řekla mi s tím že mne obvinila, že jsem to věděl a opoužíval díve že reklamaci zamítá. Boty Humanic! Bylo to nepříjemné diskuzní forum, boty po čtyrech měsících používání na střídačku. mají produpané podrážky, rozpadlou stélku vnitřek je odrbaný. Dozvěděl jsem se, že neumím používat boty. Životnost boty nemá dle zákona co dělat se zárukou boty, která je sice dva roky, ale podle ní, když někdo neumí používat boty, může boty úplně opotřebovat. Boty Humanic musí mít dva roky záruku ale jejich životnost není ani půl roku. Boty humanic jsou výrobky, které se nepovedou v sérii nebo modelově a když nejdou prodat , jsou najednou levné a za babku. Boty humanic. Měl jsem na nohou jiné, kromě těch reklamovaných o značky Humanic, by nosím tak 3 měsíce jsou produpadné a zničené, paní Vysokomneská mi řekla, že to by hned uznala, ale je škoda, že nemám účet. Stélka uvnitř,kterou chtěla vidět, za každou cenu a prozákaznicky, Boty Humanic!vypadávala jak jsem botu obrátil vzhůru podrážkama. Bohužel byla paní Vysokomenská tak vyčůraná dělnice špatného zaměstnavatele a špatných bot Humanic, a popsala mi účet který mi násilně vzala z krabice, kterou jsem zavíral a chtěl jít pryč. Nechtěl jsem se s ní prát, protože ať už je kdo vyčuraný jak chce, nejsem jako ona. Proč jsem přeci jen jí měl asi plesknout přes tu její tlapku krysí jsem pochopil v jiné prodejně na Andělu, pan na reklamacích beze slov brav obuv zjistil, že vypadávají boky z podrážky a mlčky přiznával, že to je humus a hodlal bez problémů uznat reklamaci, pak viděl poznámku od paní Vysokomenské Boty Humanic, a s omluvou mne odkázal na to ať jdu za vedením na centrálu a ta rozhodne kde se to bude řešit, a bude to nejspíše u paní Vysokomenské. Takže kvalita Boty Humanic je zařízena. Chyběly v botech části to bylo hlavní krédo dámy, když jsem takové boty přinesl do Baťy a to nebyly ani díry v podrážce, na reklamacích zrudly a omlouvaly se, boty Humanic ne ty jsou něco lepšího, ale nejsou! Mají totiž šizenou podrážku a ta vás po zničení stélky začíná dřít nohy a zároveň trhat samotnou podrážku, která má i 1 mm do čehož nevidíte, když boty kupujete. A když chybí části, tak jsem boty jistě sváchálně dochodil před reklamací,(dochodit boty během 4 - 6 měsíců)když do bot začne téci tak by jste se asi taky koukly, co se děje, ale ono ouha, neumím chodit v botech. Zkrátka Nekupujte ty jejich zmetky, kupte si raději boty od jiných výrobců, nejlépe Švédsko, Německo a opravdu Německo,nejlépe martensky,a le to mám chodit na schůzky v Martenskách? Boty Humanic, pozbývá smyslu nejen zboží které má být pro povahu nošení, způsoby nošení boty v zákoně zatím nebyly vynalezeny, v útrobách myslících oběhů paní Vysokomenské, však jsou sloučeny se zákonem který existuje a pokud je reklamační technik natolik drzí že Vás z něčeho rovnou obviní, tak se stav vyvine takto. Vážení podíval bych se na hospodaření této prodejny, protože vedoucí se takto k zákazníkům nechová kvůli firmě, je v tom něco více posviťte si na to, jako já až budu psát v jiném plátku. A to šlo o boty za 1300, ale jde o princip!!! A ten je hlavní! ~:-D Boty humanic - vyhozené peníze
Mariana, krásná panna
Mariana, krásná panna (neregistrovaný) ---.88.142.82.static.b26.cz
26. 11. 2009 16:32 Nový

celé vlákno
Sandokane, možná to k vám ještě do Malajsie nedorazilo, ale většina evropských klávenic má klávesu Enter. Poznáš jí proto, že bývá často větší než ostatní (ale menší než mezerník) a je na ní většinou napsáno "Enter".

Pokud tu klávesu při psaní textu občas použiješ, docílíš toho, že se tvůj text bude podstatně lépe číst, než když z něho uděláš jednolitý blok písmen.
sandokan
sandokan (neregistrovaný) ---.eurotel.cz
27. 11. 2009 0:45 Nový

celé vlákno
Vy to berete hrozně Vážně já ne. Jste důležitá jako nikdo, to se Vám vskutku musí nechat! Já při tom pracoval, telefonoval, obchodoval. Vy nemáte co dělat krásná vážená panno, Mariano?!:-) Jděte raději na drink a uvolněte se a ráno hupky dupky do školy! Jestli nejste paní učitelka z reklamací a netykejte mi, co pak jsme na stavbě? Ahoooj!
Mariana, krásná panna
27. 11. 2009 8:52 Nový

celé vlákno
Milý Sandokane, v době, kdy jsme k sobě ještě něco cítili, jsi nebyl tak natvrdlý a omezený. Ty tropické choroby jsou potvory, dokáží z milého člověka udělat uječeného truhlíka. Nebo to nebyla tropická choroba, ale problém, že ti nateklo do bot a tudíž jsi přišel o klid a nohy v teple?
uživatel si přál zůstat v anonymitě 92.63.60.---
15. 2. 2010 16:43 Nový

celé vlákno
A utkvělá představa a rozvinuté sebe prosazovací sklon k přehnanému egoismu. O klid jsem nepřišel, sem jsem přidal příspěvek k Humanic, s Vámi sem se nebavil, a jeslti jste do toho měla důvod vstoupit tak tady diskuze asi nějak hlídáte,a l jestli jste ta paní co neuznává reklamace, třeba, nevím a nebudu se tím vůbec už zabývat, v jiné prodejně mi reklamaci neuznali,a tak je jasné žé právě jedna paní udělala něco špatně, tak tím že se nyní ještě máet potřebu někomu vysmívat
ohledně tekoucích, bot, spíše to poukazuje na Vaši ubohost.
Kdyby jste si chtěla zase se zalíbením něco napsat, tak já už reagovat nebuduuu. a Víte proč nepoužívám někdy mezerník? Aby to lépe vyhledávali roboty a tato diskuze skvěle vyskakuje nejen jméno vysokomenská. Nashle!
Mariana, krásná panna
15. 2. 2010 17:57 Nový

celé vlákno
Sandokane, tak jsem doufala, že jsi se konečně dopracoval k duševní pohodě a ono je tomu přesně naopak. Ty jsi za celou dobu odmlky neskutečně trpěl, což se začalo projevovat neschopností napsat smysluplný text (viz "a rozvinuté sebe prosazovací sklon", "vyhledávali roboty" a další) a paranoia, že prý já jsem nějaká paní, co neuznává reklamace.

Je to děsná škoda, býval jsi bystřejší a zábavnější. Se zalíbením bych ti napsala, jak jsem šťastná, že jsi zase v pohodě, ale s politováním musím konstatovat, že za toho čtvrt roku jsi se dostal do ještě horší bryndy, než jsi byl v listopadu. Sandokane, vzmuž se, jdi do sebe a dělej se sebou něco! Tvůj úpadek mi trhá srdce.
Puppy
Puppy (neregistrovaný) ---.238.broadband4.iol.cz
13. 5. 2009 22:06 Nový

celé vlákno
Tak kamo ja nosim jedine NIKE boty a nikdy sem s timto problem nemel.. asi si chytil zrovna špatnou vyrobni řadu... zrovna blbou serii co se ničí ..
29. 9. 2009 22:41 Nový

celé vlákno
ty manasy....tolik posudek nestojí.Jestli jsi takový blbec tak to jsi vyhrál mačo
Jan Handl aura:99
21. 4. 2008 13:22 Nový

Reklamace

celé vlákno
Já jsem reklamoval boty, které mi po měsíci nepravidelného nošení praskly. Reklamace zamítnuta, prý šlo o mechanické poškození. V tomto obchodu už nikdy víc...
P. Alexa
P. Alexa (neregistrovaný)
21. 4. 2008 14:22 Nový

Re: Reklamace

celé vlákno
Možná prodávají zboží nižší kvality. S tím asi nikdo nic neudělá, kdyby prodávali levněji tak by asi málo vydělávali, asi mají víc obchodů oproti těm, co záruky uznávají. Mám stejnou zkušenost v 3 sPORT V krpoli po týdnu mi řekli, že se mi podrážka u tenisových bot uvolnila v důsledku agresivity užívání, používal jsem je jen na tenis, takže jsem je měl dvakrát. Nechci se s nima tahat, jsou to grázlové. Nesepisovali ani žádný reklamační protokol, dali mi ofocenou účtenku a asi po měsíci, kdy jsem dostal originální účtenku s vyjádřením co jsem již uvedl, jsem se nestačil divit. Vytočilo mě to, po pár dnech jsem to rozdýchal. Můžete být rádi, že jste dostli reklamační protokol, já nedostal ani to.
Miralis
Miralis (neregistrovaný)
28. 4. 2008 15:41 Nový

celé vlákno
zrovna jsem si chtel u A3 SPORT na eshopu vybrat nejaky boticky na leto, ale nevim adresu tak sem dal hledat nazev a nasel jsem mimojine i tuto diskuzi.... no sem ted uplne v soku a nevim, kam si ty boty mam jit koupit :D
poradite? :) Zajimaj me nejaky kvalitni sportovni boty na denni noseni...
Sýkory P.
Sýkory P. (neregistrovaný)
29. 4. 2008 12:49 Nový

celé vlákno
Doporučoval bych vynechat A3 Sport, nic u nich nekupovat, všechno jim prochází, protože mají pravděpodobně velice dobré vazby na ČOI v Plzni. My jsme si stěžovali taky na čoi v plzni na postup při vyřizování reklamace, stížnost připravovali právníci sdružení na ochranu spotřebitelů.

Podle inspektora čoi nebude dělat žádný postih, i když tam jasné pocybení v podávání informací bylo, včetně oddělování a zkracování záruky na část výrobku. Podle příslušného pana referenta tam pouze použili nešťastný text a nevidí důvod proč by je měl za to trestat. (není mi jasné, kdo tedy může trestat při porušení paragrafu 13 zák. na ochranu spotřebitelů, když je to ve výlučné pravomoci ČOI a ta to v tomto případě odmítá, u jiných je ČOI aktivní)

Doporučoval bych buď prodejnu Adidas nebo Nike, v žádném pžípadě ne A3 Sport, pokud se vám boty rozlepí nebo povolí nějaký šitý spoj tak vám to A3 Sport neuznají, mají totiž 6 měsíční záruku, i když píšou 24. ČOI v místě s tím nic neudělá. V adidasu nebo v Nike vám tuto závadu pochopitelně uznají i po 6 ti měsících. Je to smutné, ale je to tak. P.
pip
pip (neregistrovaný)
13. 7. 2008 9:21 Nový

celé vlákno
O plzensky A3 uz jsem slysel/vyzkousel tolik, ze tam uz nevkrocim.
HaryFotr
HaryFotr (neregistrovaný)
20. 5. 2008 11:58 Nový

celé vlákno
Do A3 sportu již také nikdy více.
Reklamace napoprvé zásadně neuznávají, je nutný znalecký posudek ze Zlína.
Zatím se jim to asi tak rentuje, ale doufejme, že na to dojedou.

Jinak ten posudek od pana docenta XY(zapomněl jsem jméno) vyjde na cca 600-1000kč, ale pán je velmi solidní, pokud je posudek ve Váš neprospěch, tak si účtuje jenom poštovné.
20. 5. 2008 13:19 Nový

celé vlákno
S uznáváním reklamací u A3 Sport mám naprosto stejnou zkušenost. Překvapilo mě, že si dovolí napsat do vyjádření k reklamaci, že po 6 měsících patří závady do běžné údržby uživatele a že z tohoto důvodu tyto závady neuznávají.

Pro ty, co by se chtěli obrátit na Českou obchodní inspekci v Plzni: ČOI v Plzni necshledává v jejich postupu ani ve vyjádření, že po 6 ti měsících závada patří do běžné údržby uživatele vůbec žádnou závadu i když podle sdružení na ochranu sporřebitelů a podle některých jiných nezávislých právníků k porušení paragrafu 13 zákona na ochranu spotřebitelů zjevně došlo, ČOI v Plzni nevykoná kontrolu, protože postup je v tomto případě dle jejich názoru v pořádku, nutno podotknout, že takové vyjádření máme od a3 sport s.r.o. černé na bílém. (argumentují tím, že informace je nadbytečná a navíc reklamace - opakovaná byla provedena po 12 měsících a ne po 6-ti měsících)

Je vidět že příbuzní na ČOI dokáží tuto záležitost ustát a že díky tomuto může A3 Sport porušovat pravidla a překrucovat občanský zákoník v délce záruky. (Třeba jsou někteří úředníci z ČOI v Plzni na výplatní listině A3 Sport s.r.o. nebo že by skutečně jenom příbuzenský vztah?)

Teď už vím, že SPOLEČNOST A3 SPORT S.R.O. POSKYTUJE NA NOVÉ VÝROBKY, KTERÉ PRODÁVÁ ZÁRUKU V DÉLCE TRVÁNÍ 6 MĚSÍCŮ. NEPOSKYTUJE 24 MĚSÍCŮ, TAKŽE POZOR. Podle ČOI v Plzni toto není porušení ničeho, jak dlouho se takto dá podnikat?

Toto je můj názor, vyplývající z odpovědí na reklamace a z vyjádření ČOI v Plzni.
SK
SK (neregistrovaný)
20. 5. 2008 15:07 Nový

celé vlákno
Ježíši, lidi! Tak už to konečně někdo dejte k soudu a přestaňte brečet v diskusi na odborném počítačovém serveru. Předpokládám, že jste už dospělí, nebo snad ještě ne?
Kančák
Kančák (neregistrovaný)
20. 5. 2008 23:04 Nový

celé vlákno
Nechci vstupovat do ničí diskuse, je jasné, že se takovým firmám vyplatí jít občas do soudního sporu, protože většina běžných lidí si rozmyslí využít právních služeb, vzhledem k dalším poplatkům a navíc neznají aní zákony, takže pokud se nenajde nějaký časopis nebo publicistický pořad - který se zastává kupujících, tak budou moci bez trestně každému tvrdit, že poskytují záruku 6 měsíců, já si určitě od této firmy A3 Sport nic nekoupím, přiznám se, že jsem ani nikdy o nich neslyšel, kdybych je náhodou někde viděl tak se jim obloukem vyhnu.. Díky za info, já si dám pozor
SK
SK (neregistrovaný)
21. 5. 2008 12:15 Nový

celé vlákno
Pokud člověk nezná zákon, jak může tvrdit, že ho A3 Sport porušuje? Z toho taky mimochodem usuzuji, že zřejmě všichni zdejší přispěvatelé zákon znají, případně se již poradili s právníkem.

Pokud je někdo toho názoru, že A3 Sport zákon porušuje, pak po vynesení rozsudku přece soud uznává vítězné straně náhradu nákladů řízení, takže argument o poplatcích moc nechápu. Pokud je vás takových víc, tak se na tu žalobu a právníka třeba složte. Jedná se, pokud vím, o částky v řádech jednotek tisíců korun.

Uvědomte si, že žádný časopis ani publicistický pořad za vás k soudu nepůjde, ani nemůže, protože ve věci nebyl poškozen.

Co já osobně nechápu, je, proč zde se vyskytující nadprůměrně inteligentní lidi za a) chtějí čekat, až někdo (zadarmo) dá věci do pořádku za ně, a za b) cítí nutkavou potřebu rozebírat sportovní boty a reklamace na serveru věnovaném informačním technologiím. Příště budeme řešit problémy s bydlením, nešťastné lásky a recepty?
Pata
Pata (neregistrovaný)
21. 5. 2008 12:43 Nový

celé vlákno
zdravím obhájce A3 Sport, který píše velice dobře česky, na to, že je Slovák. Pokud prodává někdo nějaké výrobky, asi by měl znát normy, které toto upravují a kterými by se měl řídit. V ČR platí zákonná záruční doba u tohoto druhu výrobků 24 měsíců, což vy jako slovák, určitě nemusíte vědět. Pokud platné normy společnost A3 Sport nezná a lidem doopravdy píše to co zde klienti zveřejňují, mimimálně by na to měli být upozorněni správním orgánem, což tento správní orgán jak vyplývá z výše uvedeného odmítá, navíc v tom žádné porušení čehokoliv neshledává a přitom by měl tento správní orgán společnosti A3 S port pokutu.

Myslím si, že je toto celkem problémová situace - nevím jak u vás na Slovensku, ale v Čechách se snažíme dodržovat zákonné normy, bohužel v tomto případě tuto skutečnost znemožňuje prioritní ososbní vazba mezi zmeměstnancem ČOI a společností A3 Sport.

(Další užitečná informace - stížnost a její řešení je na všech správních orgánech - mimo soudů v obdobných případech ČR zcela zdarma)

Přeji Vám aby jste měl ve svém okolí alespoň trošku chytřejší lidi, aby vám normální projev nepřišel jako nadprůměrný, pokud vám délka záruční doby přijde jako nadprůměrná informace.

Patrik J.

------------------------------------------------
Publicistický pořad k tomuto je připravován na polovinu září, v časopisech bude toto presentováno dříve. Pár poškozených už se totiž v postupu sjednotilo - takže vy jste zřejmě taky nadprůměrně inteligentní, když vás toto řešení napadlo.

(Poradím chytrému ještě jednu věc - pokud si stoupnete k jekékoliv prodejně A3 Sports.r.o. a uvidíte někoho vycházet s reklamačním protokolem - poprosíte tohoto člověka o ukázku vyjádření společnosti A3 Sport, ve většině případech je obdobné - po 6 měsících spadá do běžné údržby uživatele)
21. 5. 2008 12:52 Nový

celé vlákno
pokud je tomu doopravdy tak, tak se to muzí někde zveřejnit
21. 5. 2008 13:28 Nový

celé vlákno
Vykřičte to aby to všichni věděli, to jim nesmí projít, aspoň přijdou o zákazníky..................................
HaryFotr
21. 5. 2008 20:42 Nový

celé vlákno
však už má tahle diskuze při hledání "A3 sport" slušný rating:

seznam 2.,
centrum 2.
google 6.
jyxo 7.
akorát yahoo zatím nic.

"A3 sport reklamace":
seznam 2.
centrum 2.
google 6.
jyxo 1.
uživatel si přál zůstat v anonymitě ---.karneval.cz
13. 9. 2009 21:03 Nový

celé vlákno
Počítejte dobře. A3 má po republice 38 prodejen,kdykoliv prodejnu navštívím,je tam dost lidí.Každý den nakupují,tzn.365 dní v roce.A kolik si Vás zde stěžuje.Dle mých odhadů to není ani půl procenta nespokojených zákazníků.
Já mám věci z A3 sportu a nikdy jsem problém neměl.Nakupuji u nich již 10 rok.Umím se však o věci starat.Obuv mě vydrží cca až 5 let a je jedno zda je to Nike,Adidas či jiné značky.Kdyby měli tak špatné zboží jak zde uvádíte už dávno by byli v televizi,novinách,atd.
SK
SK (neregistrovaný)
21. 5. 2008 14:23 Nový

celé vlákno
Tak především, Slovák nejsem a nevidím důvod tady řešit něčí národnost, ani Vaši, ani moji. Nemusíte mi nic přát nebo radit, já jsem o nic takového nežádal. A neřešme ani to, kdo je inteligentnější, jinak za chvíli budeme řešit, kdo má delší který životně důležitý orgán.

Teď k věci: A3 Sport neobhajuji. Opakuji, že pokud si myslíte, že jednají v rozporu se zákonem, tak je zažalujte, je to Vaše ústavní právo.

Ani "prioritní osobní vazba" mezi ČOI a A3 Sport neznamená, že byste nemohli proti A3 Sport podat žalobu. A mám pocit, že se lze bránit i proti rozhodnutí inspekce, pokud si myslíte, že nejednala podle zákona (ať už odvoláním nebo u soudu). Tohle poukazování na osobní vazby je jen výmluva z kategorie "vždy existuje tisíc důvodů, proč něco nejde".

Je dobře, že se konečně někdo odhodlal k nějakým činům. Doufám, že to povede k nějakým výsledkům. A doufám, že se o výsledcích dozvíme na patřičném místě, ne v diskusi na Lupě.
JBC
JBC (neregistrovaný)
22. 5. 2008 22:47 Nový

Společnost A3 Sport neposkytuje po 6 měsících záruku na nové výrobky

celé vlákno
Musím se zastat této diskuse, je užitečné takovéto věci medializovat a zveřejňovat všemi možnými způsoby, kdyby mi někdo křivdil, taky bych to dělala možná i aresivněji, neznám žádný zákony a vím, že má být uáruka 24 měsíců. Kdyby mě toto někdo udělal, nevím kam bych to všude psala, na portálech, které chrání spotřebitele je toho hodně, taky bych tápala, čím víc lidí to bude vědět, tím to bude pro ně lepší, aspoň těch co kupují nenaletí tolik. Soudy jsou drahé, reklamace dlouhé, jsou to velké křivdy, věci jsou drahé a A3 Sport si určitě neváží zákazníků, asi nepotřebujou aby lidi u nich nakupovali. Martina z Jablonce
1. 7. 2008 12:08 Nový

Re: Společnost A3 Sport neposkytuje po 6 měsících záruku na prodávané výrobky

celé vlákno
je na co, ale toto se při koupi neuhlídá. Společnost A3 Sport má mnoho prodejen a pravděpodobně prodává zboží nižší kvality, je pochopitelné, že bude mít mnoho reklamací, vyplatí se jím je neuznávat. Je vidět, že je doba, kdy můžou fungovat i obchodníci, kteří nedodržují zákony, lhůty pro reklamaci a zkracují protizákoně záruční lhůty. To jestli říkají, že ... po 6 měsících patří do běžné údržby uživatele je opravdu nesmyslné tvrzení. Je přinejmenším zvláštní, jestli v tomto nevidí místně příslušná ČOI žádné porušení zákona. Jak můžete při koui poznat, jestli máte zákonou záruku 24 měsíců a nebo sprostou záruku 6 měsíců (na partiové - bazarové zboží - snížená kvalita) na vzhledu toto poznat nemusíte..nekvalitní švy, nitě, lepené spoje (materiál) A3 Sport píše na svých www, že poskytuje záruku 2 roky což říkají i jejich prodavači, to, že to tak není poznáte až při první reklamaci po 6 měsících. (Kdyby neuváděli důvod neuznání reklamace, tak by to bylo pro zákazníka serioznější, než aby tvrdili nepravdu...)
kokrhel
kokrhel (neregistrovaný) ---.karneval.cz
20. 9. 2009 22:34 Nový

celé vlákno
Vážený pane, od konce května 2006, kdy vstoupila v platnost novela zákona o ochraně spotřebitele č. 229/2006 Sb., musí prodejce při reklamaci jakéhokoliv zboží vydat zákazníkovi tzv. písemné potvrzení (např. reklamační lístek), kde musí být vyplněny tyto náležitosti: datum reklamace, obsah reklamace (co zákazník reklamuje) a jaký způsob vyřízení reklamace zákazník požaduje; dále zde musí být potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace.

Nicméně rozhodnutí o reklamaci přísluší bezvýhradně pouze prodejci daného zboží (nikoliv zákazníkovi, §19, zákona 634/1992 Sb.). Do reklamačního sporu nemá právo zasahovat ani Česká obchodní inspekce, ani Česká obuvnická a kožedělná asociace, ani jakákoliv další organizace, kromě soudu!

Jak můžete číst, není zde žádná zmínka o tom, že prodejce musí "někoho" žádat o stanovisko k reklamaci (např. technika, znalce, dodavatele, výrobce, atd.) ..., tedy reklamační technik, resp. nějaký reklamační protokol může prodejce použít k řešení reklamace a stejně tak nemusí, prodejci to nenařizuje žádný zákon. Podle mého názoru nemá smysl podezřívat prodejce z nekalého výtvoru reklamačního protokolu, protože i kdyby si jej napsal sám, stejně to pro zákazníka nemá žádný význam. Rozhodující je, zda prodejce dodržel podmínky výše uvedeného zákona o ochraně spotřebitele (jak reklamaci přijal a jak ji vyřídil - viz dále).

Reklamace zboží probíhá u prodávajícího standardně ve dvou fázích:

*
Přijetím reklamace a sepsáním reklamačního lístku
*
Vyřízením reklamace, kde jsou 3 případy řešení:
a) zamítnutí reklamace, když je obuv poškozená, spotřebovaná
b) uznání reklamace s vrácením kupní ceny, příp. výměnou obuvi (dle přání zákazníka), pokud je na reklamované obuvi vada neodstranitelná
c) uznání reklamace s tím, že zboží má vadu odstranitelnou a tuto vadu posléze prodávající na vlastní náklady odstraní opravou

Pokud Vám reklamaci prodejce vyřešil zamítnutím, na což má dle české legislativy právo, ale Vy jako spotřebitel s vyjádřením nesouhlasíte, můžete se domáhat svých práv soudní, příp. mimosoudní cestou. Řada reklamačních sporů již byla vyřešena právě mimosoudní cestou, kde rozhodujícím faktorem byl výsledek soudně znaleckého posudku, který vypracoval oběma stranami zvolený soudní znalec obuvi.

Ekonomicky i časově je výhodnější mimosoudní dohoda, z mého pohledu je však nutné, aby o tom byla mezi zákazníkem a prodejcem uzavřená dohoda (nejlépe písemná). (Seznam soudních znalců obuvi). Ze zkušeností však doporučuji kontaktovat spíše některého ze zlínských znalců, např. pana Řehu, Ing. Ordeltovou nebo pana Pokorného, kteří patří k nejzkušenějším v České republice. Cena soudně znaleckého posudku činí u těchto znalců cca 600 - 1000 Kč včetně poštovného a balného. V případě, že posudek bude ve Váš prospěch (a dohodnete se předem s prodejcem na mimosoudním vyřešení reklamace), prodejce by Vám vrátil nejen kupní cenu obuvi, ale i náklady nutné k prokázání oprávněnosti reklamace - tedy i cenu soudně znaleckého posudku, poštovné, balné, příp. i cestovné (bus).

Pokud se na mimosoudním řešení s prodejcem nedohodnete (prodejce nemusí akceptovat výsledek soudně znaleckého posudku, neukládá mu to žádný zákon), jediná možnost je již jen soudní projednání reklamace. Ale i před soudním projednáním (pokud by mělo nastat) je vždy dobré mít k dispozici soudně znalecký posudek, abyste měl jistotu, že se nesoudíte zbytečně.
AHA
AHA (neregistrovaný)
21. 5. 2008 19:40 Nový

Kopačky bez špuntu

celé vlákno
Zajímavá diskuse kolem reklamační politiky A3 sportu mne přivedla k sepsání naší nemilé zkušenosti s timto prodejce na kterého se už také nikdy neobrátíme.
Koupili jsme synovi kopačky (ze starých už vyrostl) a použil je jednou na trávě při zápase , aby si je trochu rozchodil před turnajem v Itálii. Při zápasu , v druhé půli , na jedné kopačce upadl špunt. Kopačky jsme odnesli do A3 na reklamaci , kde nám oznámili , že za cca měsíc dostaneme k reklamaci vyjádření. Museli jsme koupit nové kopačky a čekali jsme. Po měsící nám bylo oznámeno , že reklamace NENÍ uznána z důvodu nesprávného používání.
Oslovili jsme právního zástupce....
Martina
Martina (neregistrovaný)
22. 5. 2008 11:11 Nový

Re: Kopačky bez špuntu

celé vlákno
Zžejmě to bude tak, že "slavná společnost A3 Sport prodává výrobky nevyhovující kvality, v tom případě se jim vyplatí se občas i s někým soudit. Já bych naletěla na tu citaci, že zboží po 6 měsících (závady) patří do běžné údržby. Nevěděla bych co se s tím dá dělat, tak by se určitě zachovala většina kupujících. Dík za varování, já si od nich určitě nic nekoupím . Je divné že ještě fungují, že po nich nikdo neskočil, nebo se v našem státě může opravdu všechno ? Pavlisová M.
Hanka Saldová
Hanka Saldová (neregistrovaný)
24. 5. 2008 0:14 Nový

Boty na aerobic značky Nike

celé vlákno
Mám stejný, nebo spíš obdobný problém s botama na aerobic značky Nike, rozpadly se švy, nejdou zavazovat, neboď doslova odpadlo uchycení poutek, reklamace mi nebyla uznána. Důvod: Závady typu šití a lepení spadají po 6 měsících do běžné údržby uživatele, (já to reklamovala po necelých 7 měsících občasného používání, cca 1-2x týdně) tímto je pro A3 Sport reklamace vyřízená. Držím všem palce, já jsem rezignovala. Naštvaná i nešťastná současně. Už vím, že se nemá cenu obracet se stížností ani na ČOI v Plzni, když v tom není problém. Hana S. Jedno vím jistě, už si od nich nikdy nic nekoupím.
Hanka
Hanka (neregistrovaný)
29. 5. 2008 16:49 Nový

Re: Boty na aerobic značky Nike

celé vlákno
V A3 Sport mi neuznali reklamaci na tričko, bylo drahé, povolil šev v délce asi 15 cm se rozpáral. Prý se na tento druh závady po 6 měsících záruka nevztahuje. Nic tam už nekoupím. Nenalétněte. Je fajn že si to lidi řeknou a že na to nejsem sama :)

Hana
TNT
TNT (neregistrovaný)
2. 6. 2008 16:26 Nový

celé vlákno
Není tajemství, že řada značek na západě je pro masu a ceně odpovídá kvalita. Bohužel u nás tomu tak není a průměrný Čech je ochocen utrácet za normální západní masové výrobky i 2x a 3x víc než je normální na západě! Příště si dvakrát rozmyslete a pořádně prohlídněte nakupovaný výrobek, jestli ceně odpovídá kvalita. Je výhodou mít přehled o kolekcích co, kdy a za kolik se prodává. V vzhledem k tomu, že dost cestuji, vidím běžně, že se v našich obchodech nabízí jako nové nebo novinka to co je na západě už v outletech za polovinu.
Martina
Martina (neregistrovaný)
4. 6. 2008 13:22 Nový

Boty na aerobic značky Nike

celé vlákno
Mě u bot na aerobic upadla poutka, spíš se to tam celé rozlezlo. V A3 Sport mi reklamaci neuznali, že prý je to po 6 ti měsících v mé údržbě, prodávají asi pěkný šunt. Po těch 6 ti měsících se to asi u bot neuznává, přeci by neříkali lidem nesmysly. Mrzelo mě to tak jsem jim to poslala znovu a napsali mi to samé navícže to vzniklo agresivním používáním což je po 6 ti měsících jakákoliv závada, nerozuměla jsem tomu. Nevěděla jsem to, že se jakákoliv závada po 6 měsících považuje za závadu, která vznikla v důsledku agresivního užívání, toto psali ve svém dopise. Toto společnost A3 Sport na svých stánkách nikde nepíše. Jak to že napálili tolik lidí a pořád jim to prochází.
Jonathan
Jonathan (neregistrovaný)
6. 6. 2008 16:12 Nový

celé vlákno
Já před nedávnem po 19 měsících reklamoval boty od La Sportivy v Hudy sportu. Utržené poutko a potrhaný vnitřek. Nedával jsem tomu moc šancí. K překvapení byla reklamace uznána a vyřízena. Před lety jsem si zas kupoval boty Lowa, po roce došlo k poměrně velkému opotřebení. Reklamaci uznali a byla mi nabídnuta oprava nebo nové boty s doplatkem 500 Kč. Pochopitelně jsem vzal druhou varintu, což se nedalo odmítnout při ceně bot cca 4200Kč :-)

To jen dvě zkušenosti z praxe a že ne všude musíte dopadnout tak blbě jako v A3 Sport. A3 Sport budou asi jen obyčejní podvodníci a vychcánci...
Pa
Pa (neregistrovaný)
19. 6. 2008 11:36 Nový

Souhlasím s vámi, všici si dejte při nákupu POZOR NA A3 SPORT

celé vlákno
Já mám stejnou zkušenost s botama na aerobic u A3 Sport. Koupila jsem si je, při utahování kaniček se vytrhly všechny putka. Povolily švy, boty nebyly staré ani jeden měsíc od koupě. Reakce reklamačního oddělení byla divná. Závada prý vznikla v důsledku agrsivního zacházení, z tohoto důvodu nebyla závada uznána. Po pár měsících jsem boty znova reklamovala, protože je škoda mít drahé boty ve skříni. V oravně obuvi se jim do této opravy vůbec nechtělo, že prý to bude vidět.

V opakované reklamaci bylo tentokrát napsáno že po 6 ti měsících závady typu šití a lepení spadají do běžné údržby uživatele. Byla jsem z toho hodně moc špatná, a pořád jsem. Beru to jako velkou křivdu, nejdřív mi řeknou, že závada vznika agresivním zacházením, při opakované reklamaci mi řeknou, že po 6ti měsících nemám ma reklamaci nárok. Chtělo by to vykřičet do světa jaký jsou to hajzli.

Pokud obchodní inspekce u této firmy nevidí žádný problém, nevím na koho jiného se člověk může obrátit. Soudit se nechcu, jsou to starosti, lítání a peníze. V té firmě na to určitě spoléhají. Pa.
Havran
Havran (neregistrovaný)
20. 6. 2008 0:40 Nový

Re: Souhlasím s vámi, všici si dejte při nákupu POZOR NA A3 SPORT

celé vlákno
U prodejce typu A3 Sport jim to může být jedno jestli budou mít ostudu, jestli jsou seriozní či nikoliv. A3 Sport s.r.o. zákazníky asi nepotřebuje. Už mají asi toli nahrabáno, že to berou okrajově. Možná mají díky reklamacím nekvalitního zboží, které prodávají daleko víc peněz, do svědomí jim nevidím, určitě dělají špatnou pověst značkám, které prodávají, takže by to mohlo vadit generálním dovozcům. Já u nich koupil taky boty, taky Nike, prošlápl jsem podrážku, durch. Taky to prý bylo mojí chybou, vím asi jsem v těch botech moc ty tři měsíce chodil. Už to beru sportovně. Jsem rád že nejsem sám, že je nás víc, ale je to spíš smutný. (jestli to zboží - kvalitou neodpovídá tomu co prodávají větnamci na tržišti? To byl jen žert, aspoň v to doufám. Ale mám smůlu.)
M
M (neregistrovaný) ---.karneval.cz
22. 1. 2009 13:32 Nový

Re: Souhlasím s vámi, všici si dejte při nákupu POZOR NA A3 SPORT

celé vlákno
Něco o tom vím, podobné spol. jako A3 nakupují výrobky za cca 25% ceny než je prodávají. Výrobce jim to prodá levně ,ale pak neřeší reklamace. Tím pádem by A3 sport musel vrátit peníze ze svého, proto se snaží reklamace neuznávat.
Marek
Marek (neregistrovaný)
2. 7. 2008 16:11 Nový

Nejhorší zkušenost s reklamací : v A3 SPORT

celé vlákno
Dnes jsem si přesně po 30-ti dnech šel do A3 vyzvednout reklamaci na boty Adidas a nejenže nebyli z reklamačního ještě vráceny na krám ale ještě se mi vysmáli že je dobře že jsem se přihlásil že si je mohu vyzvednout před zavírací dobou že budou opravené. Podotýkám že jsem je koupil před 2a1/2 měsíci. Po této době mi na boku obou povolily švy a i když jsem v sepsání reklamace uvedl že nechci peníze ale boty ať již stejné nebo doplatím jiné nebylo mi to vůbec nic platné. Nikoho nezajímalo že jsou pouze 2a1/2 měsíce staré. A zmínka o ČOI je rozhodně z míry nevyvedla dokonce mi prodavačka tento postup doporučila. Pro mně z toho vzešlo ponaučení nikdy se neptat na průběh reklamace během vyřizování ( 30 dnů ) ale až po něm a při případném promeškání lhůty vzít peníze a utíkat a do A3 už se jako kupující nikdy nevracet.
PS: zítra jdu tuto reklamaci předat na Hospodářskou komoru aby si na paní majitelku a její praktiky posvítily.
kamča
kamča (neregistrovaný)
8. 7. 2008 13:23 Nový

Re: Nejhorší zkušenost s reklamací : v A3 SPORT

celé vlákno
Já jsem si stěžovala a ČOI zbytečně. Mě bylo řečeno, že A3 Sport může reklamaci neuznat bez udání důvodu. To, že mi napsali z A3 sPORT, že závady typu šití a lepení spadají po 6 měsících do běžné údržby (jako většině zdejších přispěvatelů) prý není podstatné, podle inspekce. Protože reklamace - zamítnutí nemusí být zdůvodněno. To znamená, že to, že prodejce tvrdí, že po 6 měsících závadu neuzná není podle inspekce žádným proviněním, čoi v Plzni dle jejich vyjádření toto prý ani nedozoruje, dozorují prý pouze 30-ti denní záruční lhůtu, ta byla v mém případě dodržena a ne dodržování občanského zákoníku (zákonné lhůty na uznání reklamace) doporučili mi abych se obrátila na soud. Jsou to ... Pokud uspějete na hospodářské komoře tak dejte prosím vědět.
31. 10. 2008 12:26 Nový

celé vlákno
Docela by mě zajímalo, jestli jste uspěl, protože mám taky velmi špatnou zkušenost ze zlínského Čepkova A3 sport, po půlročním používání bot zn NIKE praskly v ohybu, reklamaci mě neuznali z důvodu že jsem je určitě právala v pračce a ještě mě cinicky poslala na ČOI. Jsou dokonale propojeni, věřím tomu, že boty se ani nikam neposílají a reklamace vyřizují někde ve skladu. Nejhorší je, že člověk se nikam nedovolá, ženská byla suverenní, drzá - řekla já se s váma vůbec nebudu bavit, tady to máte a můžete se obrátit na ČOI.
peskin
peskin (neregistrovaný) ---.204.broadband11.iol.cz
1. 3. 2009 12:30 Nový

celé vlákno
Kdo udělá konečně sA3 sportem pořádek v reklamacích pomohla by společná žaloba oklamaných zákazníkú.Co dělá ČOI jen přihlíží k porušování zákona?
SK
SK (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
1. 3. 2009 20:54 Nový

celé vlákno
Už jsem to sem psal, ČOI nemá pravomoc rozhodovat o tom, zda obchod reklamaci zamítá neoprávněně, protože to nejsou žádní odborníci na boty. ČOI může pouze kontrolovat formální věci, tj. hlavně lhůty. Takže jakékoli obviňování ČOI z nečinnosti fakt není na místě, musíte shánět znalecké posudky, jak tady někdo radil, a případně se soudit.
stoural
stoural (neregistrovaný) 77.48.52.---
1. 3. 2009 22:11 Nový

celé vlákno
"ČOI může pouze kontrolovat formální věci, tj. hlavně lhůty."

A o cem myslis asi, ze je tato diskuse? Jsi spadl z mesice?
SK
2. 3. 2009 22:51 Nový

celé vlákno
Tato diskuse je o tom, že A3 Sport zamítá reklamace a zákazníkům se to nelíbí, nikoliv o lhůtách. Jinak nechápu, proč ta poznámka o měsíci, neurážel jsem Vás, snad se dokážete s neznámými lidmi bavit slušně i v anonymním prostředí.
stoural
stoural (neregistrovaný) 77.48.52.---
3. 3. 2009 11:44 Nový

celé vlákno
Vy jste necetl nadpis diskuse?

"Společnost A3 Sport poskytuje záruku na nové výrobky pouze 6 měsíců"
SK
3. 3. 2009 22:29 Nový

celé vlákno
Jistěže jsem četl nadpis diskuse. Je nepřesný.
13. 9. 2009 20:47 Nový

celé vlákno
Je to stejné jako u pořadu Superstar.Ten kdo neprojde před porotou,také nadává,že je to podvod,že jim je ukřivděno i když ostatní to vidí jinak.Lidi buďte soudný.
amok
amok (neregistrovaný)
12. 7. 2008 11:47 Nový

hruza

celé vlákno
Musim se podelit o mou hrůznou příhodu s A3 sportem. Koupil jsem si zde značkový batoh Adidas. Při nošení na slunci asi pri 27 stupních se začaly tavit řemínky (opakovaně)...ano..opravdu...proste se ty řeminky začaly tavit a pošpinili mě dokonce 3 trika....šel jsem batoh reklamovat...po měsíci (dnes) jsem si šel pro batoh. reklamace neuznána: prý jsem batoh vystavivoval extremnimu žáru. začal jsem se se slečnou hádat...prý s tím nic neudělá. tak jsem ji požádal at mi da kontakt na reklamační oddělení. řekla že to nemůže. to se mi nezdálo tak jsem řekl že chcu okamžitě kontakt na jejího nadřízenýho. řekla mi že nemá povinnost mi ho dát. tak jsem ji řekl at mi rekne svoje jmeno...opet mi ho neřekla...tak na koho se mám teda obrátit? jsem byl tak naštvaný že jsem je poslal do prdele!!! nic tam nekupovat
pip
pip (neregistrovaný)
13. 7. 2008 9:09 Nový

celé vlákno
Uz pred dvema lety mne po dvou nakupech varoval sam prodavajici zamestanec v A3 sportu kvuli zarukam. A nedavno jsem slysel od kamosky, ze kupovat boty v A3 se nevyplati prave kvuli zpusobu, jakym vyrizuji zaruky. Nepovazoval bych to za kampan konkurence, proste na to bodaj a jedna mala spatna zakaznicka zkusenost se pricte k dalsi maly spatny zkusenosti a uz je z toho velka spatna povest firmy.
anamor
anamor (neregistrovaný)
15. 7. 2008 13:06 Nový

celé vlákno
Nedá mi to a i já se musím připojit k Vám všem se svými zkušenostmi z reklammace u A3. Dnes jsem byla vyzvednout neuznanou reklamaci sportovních botů Nike, které si syn koupil z ušetřených peněz z brigády. I když si je "šetřil", po necelých 4 měsících se začaly odlepovat v místě spoju svršku a podešve a materiál začal praskat.Vyjádření paní z reklamačního oddělení mě tedy vytočilo. Údajně se nejedná o výrobní či materiálovou vadu, ale o mechanické poškození, z titulu nesprávné údržby - kůže je zatvrdlá. Záruka se nevztahuje na opotřebení věcí způsobené jejím obvyklým užíváním. je toto vůbec možné??? V těch botech se tedy potom nedá chodit. A navíc nechápu co je za "odborníky" v reklamačním odděleníí, když napíší, že kůže je zatvrdlá - a přitom boty nejsou kožené, ale z koženky? to fakt nepoznají kůži od koženky????
15. 7. 2008 13:47 Nový

celé vlákno
Tím větší šance na vítězství v případném soudním sporu. Ale do toho vy určitě nepůjdete, protože naprostá většina nespokojených si pouze zanadává na webu, ale aby něco udělali pro změnu stavu, na který tak nadávají, to už ne.
16. 8. 2008 10:15 Nový

celé vlákno
Moje zkušenost s A3 sport je podobná. Reklamovala jsem u nich dvakrát,jednou to byly boty zn.Adidas a podruhé Nike.Ani v jednom případě mi nebyla reklamace uznána.Důvodem bylo, že se jedná o mechanické poškození,z titulu opotřebení.Myslím si, že toto odůvodnění píšou všem.Ještě jsem neslyšela o nikom komu by byla reklamace uznána.Jsou to prostě šmejdi a já už u nich nic nekoupím a radím to i ostatním.
16. 8. 2008 17:09 Nový

celé vlákno
Bohužel jsem si dnes byl vyzvednout reklamovanou obuv značky Nike v A3.Obuv si syn kopil 1.5.2008 ,reklamaci jsme podávali 21.07.2008 po 81 dnech se začala odlepovat od podrážky a sešoupala se barva.Rádoby školený zaměstnanec nám napsal ,že se jedná o mechanické poškození,a že boty jsou scela zatvrdlé.Proto nemohou reklamaci uznat.Také Všem doporučuji nekupovat nekupovat v A3 nic.Ale pokusím se obratit na ČOI.Boty stály 2290,- tak to tak nenechám.
HaryFotr
19. 8. 2008 14:57 Nový

celé vlákno
ČOI ani nezkoušejte, v Plzni jsou jedna ruka.
Jediná možnost je soudní znalec ve Zlíně (max za 1000,-),
pokud je to do 1/2 roku, mají A3 dost smůlu, důkazní břemeno je na jejich straně. Maslím, že v tomto případě s posudkem uspějete i bez soudu a doplatí vám i to znalečné.
Jsou to sadisti, né masochisti.
Jen
Jen (neregistrovaný)
20. 8. 2008 18:56 Nový

celé vlákno
Tak já sem si šel reklamaci vyzvednout včera ..Boty Nike za 2290 Kc...Hadejte jak to dopadlo ??
Ano správně...jedná se o mechanické poškození, z titulu opotřebení....
Rovněž to tak nenechám, jsem připraven se soudit...Dnes jsem volal do České Televize (Černé ovce)...V případě, že nás bude více a hlavně to budete chtít řešit !!!(medializovat)tak do toho ČT půjde....Jsem schopen když tady bude více lidí si vzít na VVás kontakty, z práce Vás obvolat, vše připravi, domluvit z televizi apod...
Je to něco neskutečného a není to normální...Obracím se robněž na ČOI ( i když si onich myslím své)dále na SOS,české zastoupení Nike...nechám si dělat znalecký posudek a rozhodně to tak nenechám..Lidi buďte rozumní a poj´dme do toho..takové firmy prostě tady nesmí podnikat !!!
headhunter
headhunter (neregistrovaný)
19. 8. 2008 17:26 Nový

uznana reklamace u A3

celé vlákno
no, ono sa to neda nazvat uznanou reklamaci v pravem slova smyslu.
Koupil sem si boty ktere meli podrazku z tvrdej gumy a na spodu bola "prilepena" taka pul centimetrova tvrdsia pena. Asi po dvou mesicich se mi zacala ta pena odtrhavat od gumy (takze mi zacala vicemene odpadat podrazka). Boty sem dal reklamovat. Nastesti sem na boty pri reklamaci "zapomel" a byl sem si je vyzvednout po vice nez dvou mesicich. (byla to letni obuv a na reklamaci sem je dal na podzim :) ) Podrazka byla zalepena nejakym sekundovym lepidlom.

Takze reklamaci uznali a opravili.

Jenomze po dalsim mesici se to na tom samym miste znovu odtrhlo. Uz sem tam redej nesel a lepim si to doma sekundovym lepidlom :D.
Jen
Jen (neregistrovaný)
20. 8. 2008 18:58 Nový

Nehoraznost !!

celé vlákno
Tak já sem si šel reklamaci vyzvednout včera ..Boty Nike za 2290 Kc...Hadejte jak to dopadlo ??
Ano správně...jedná se o mechanické poškození, z titulu opotřebení....byl jsem na to ale diky teto diskuze připraven (bohužel jsem se sem dostal až po koupi bot, jinak bych si tam nekoupil vůbec nic)...vedoucího dělal takový mladý grázlík už od pohledu..jak asi bude vypadat managment firmy ??
Rovněž to tak nenechám, jsem připraven se soudit...Dnes jsem volal do České Televize (Černé ovce)...V případě, že nás bude více a hlavně to budete chtít řešit !!!(medializovat)tak do toho ČT půjde....Jsem schopen když tady bude více lidí si vzít na VVás kontakty, z práce Vás obvolat, vše připravi, domluvit z televizi apod...
Je to něco neskutečného a není to normální...Obracím se robněž na ČOI ( i když si onich myslím své)dále na SOS,české zastoupení Nike...nechám si dělat znalecký posudek a rozhodně to tak nenechám..Lidi buďte rozumní a poj´dme do toho..takové firmy prostě tady nesmí podnikat !!!
jitka Hild
jitka Hild (neregistrovaný)
30. 8. 2008 14:49 Nový

Re: Nehoraznost !!

celé vlákno
Taky jsem naletěla jako všichni tady, boty na aerobic - údajné mechanické poškození vlivem amortizace - první závada po týdnu, později se opakovala, tuto aktivitu jedině přivítám a připojím se. BOTY STÁLY 1500 KČ, je paradox, že ČOI se PŘIPOJILA NA JEJICH STRANU, vyjádření právníků ze strany združení na ochranu spotřebitelů bylo v tomto případě zcela opačné. (podle nezávislých oslovených právníků rovněž trvrzení a postup A3 Sport je v rozporu s občanským zákoníkem i se zákonem na ochranu spotřebitelů, podle čoi nikoli, čoi konstatovala, že ve vyjádření A3 SPORT Jsou nešťastně volená slova, že v tom nespatřují důvod na jejich potestání. (takto formulované zamítavé stanovisko je v rozporu s citací platného obč. zákoníku s úmyslem vyhnout se plnění záručních podmínek, zároveň zkracují záruku na 6 měsíců i když to všude popírají. A3 sport mi v replice napsala : Závady typu šití a lepení spadají po 6-ti měsících do běžné údržby spotřebitele, z tohoto důvodu nemůžeme vaší reklamaci akceptovat. Což je pochopitelně nesmyslné a drzé tvrzení. Držím palce a ráda se připojím, vše můžeme doložit všetně obhajoby prodejce ze strany ČOI a jejich velice divné hájení prodejce (člověk by v tom mohl vidět i jisté osobní vazby mezi čoi v Plzni a A3 sport, tvrdili, že toto navíc nespadá do jejich kompetence).
Jen
Jen (neregistrovaný)
30. 8. 2008 21:35 Nový

celé vlákno
Bohuzel COI ma na starost jen dohled nad tim jestli reklamace vyrizuji v terminu,jestli je vubec berou apod...Neuznane reklamace nejsou v kompetenci COI (dle me je to velmi zbytecna spolecnost placena z nasich dani, ktera navic haji zajmy velkych spolecnosti - jo korupce je zkratka vsude)....Udajne dle nekoho tady mela byt reportaz o teto "povedene" firme v televizi..Volal jsem jak do CT tak do Novy a nic o tom nevi..(v Nove mi teda rekl,ze tam maji dovolenou,takze ani nevi program jaky budou po prazdninach vysilat)...Ja to ale kazdopadne dotahnu az k soudu..je to nehoraznost a
Jen
Jen (neregistrovaný)
8. 10. 2008 20:14 Nový

celé vlákno
Takze uz je to vyreseno ! Prinesl jsem na prodejnu znalecky posudek ktery me stal 2 000 Kc a zeptal se jestli chteji sve zamitave stanovisko k zamitnute reklamaci pozmenit a nebo se s nnema budu muset soudit. Ihned jsem dostal penize za jak za boty tak za znalecky posudek...
A uz vim, ze si u nich v zivote nic nekoupim a Vam radim to same !
10. 10. 2008 9:52 Nový

celé vlákno
Děkují vám, protože přesto, že jsem s touto "firmou" neměl nikdy nic společného, váš krok snad aspoň trošku napomůže k tomu, že se tady prostředí trochu zkulturní. Někteří jsou holt šmejdi a po dobrém to s nimi nejde. Váš případ dokazuje, že když se člověk nedá, všechno jde.
uživatel si přál zůstat v anonymitě ---.stratosfera.cz
1. 7. 2009 17:38 Nový

celé vlákno
Zdravím Vás,

už se čtvrt roku rozčiluju nad reklamací sportovních bot Nike a po včerejšku, kd ymi ji zamítli s úplně absurdním důvodem jsem se rozhodla, že si to opravdu nenechám líbit. S vašim návrhem obrátit se na televizi plně souhlasím a doufám, že se přidají i ostatní!! Už by měl někdo udělat tečku za velkým výsměchem spotřebitelům!! POJDME TO DOT8HNOUT DO KONCE A JEDNOU PRO VŽDY A3 ZLIKVIDOVAT.
1. 9. 2008 12:51 Nový

stejná, ne-li horší zkušenost

celé vlákno
Já jsem musel reklamovat boty ADIDAS u zmiňované prodejny po jednom cvičení. Bohužel mi bylo řečeno, že si za to mohu sám, oni za nic neodpovídají. Stalo se totiž to, že se odlepila vložka z boty. Opraveno to bylo tak, že to vyrvali ven, nacpali tam nějakou černou tlustou ohavu, tím pádem jsou mi boty malé, protože ta vložka je silná. Reklamoval jsem jen pravou botu, oni vyrvali obě vložky a znehodnotili tak i tu druhou botu. Nakonec jsem si to nechal opravit na vlastní náklady, ale bohužel, boty jsou musel prodat těžce pod cenou.
"Děkuji" prodejně A3 Sport a reklamačnímu oddělení v Plzni.
2. 9. 2008 14:52 Nový

reklamace

celé vlákno
Také mám velice "dobré" zkušenosti s touto firmou.Koupil jsem si sálovky které jsem měl cca.5 krát na noze, když se mi začali loupat, bláhově jsem si myslel, že s reklamací nebude žádný problém, ale prý to není vada materálu, ale šoupu nohama a dělá skluzy na parketách.teď čekám jak dopadne tzv. jejich přeposouzení reklamace, které mimocodem trvá už cca.50 dní a pořád nic.
J. V.
J. V. (neregistrovaný)
10. 9. 2008 0:16 Nový

Re: reklamace

celé vlákno
Já taky, reklamaci na boty mi neuznaly, že prý závady typu šití a lepení /boty se rozpadly, opakovaně/ spadají po šesti měsících /toto bylo 7 měsíc - bez známek amortizece, vyjma spojů/ do běžné údržby spotřebitele. ČOI mi napsala, že do tohoto nemůžou zasahovat, že se jedná o občanskoprávní spor a že toto není v jejich kompetenci. Na mojí odpověď, že zkracují zákonou záruku mi odpověděli, že podle nich k žádnému porušení ničeho nedošlo, navíc, že takováto případná porušení ani nedozorují. Byla jsem vzteklá. Nevím co s tím. Soudit se několik let nechci. J.V.
J
J (neregistrovaný)
17. 9. 2008 0:33 Nový

žádné reklamace u společnosti A3 Sport nejsou uznávány, reklamace postupu u ČOI neobstojí

celé vlákno
Toto je můj názor: To je jasné porušení povinnosti prodávajícího - vyřízení reklamace má být do 30 dnů. Určitě je vidět, že reklamovat u A3 Sport se nevyplácí, prodávají zřejmě nekvalitní výrobky. Taky jsme naletěli, obdoba už zde byla několikrát uvedena. (čoi v Plzni se jich jako vždy zastane a nic řešit nebude, pokud ano na nic nikdy nepřijde)

V Plzni bude problém určitě s ČOI, která se jich v tomto případě dost viditelným způsobem zastává.

U dopisu z reklamačního oddělení kde je napsáno doslova: "Závady typu šití a lepení spadají po 6-ti měsících do běžné údržby spotřebitele, tudíž reklamaci nemůžeme uznat". (Nic víc uvedeno nebylo.)

PRO POBAVENÍ - Reakce ČOI v Plzni: K textu reklamačního oddělení uvedli:... že se v žádném případě nejedná o zkrácení zákonné lhůty, že doslovná citace: "Z vyjádření prodávajícího v rámci vyřízené reklamace vyplývá, že reklamace byla zamítnuta a z toho důvodu, že vady šití, lepení apod. považuje po půlročním používání za projev opotřebení na které se záruka nevztahuje". (nic o opotřebení ve vyjádření prodejce nebylo, nechápu, kde se to ve stanovisku ČOI v Plzni objevilo) Následovalo konstatování, že k žádnému zkrácení záruční lhůty nedošlo... Pak další omluvný manévr ze strany ČOI v Plzni: doslovná citace:" Pakliže by byla zákonná lhůta stanovena pouze na 6 měsíců, o reklamaci by rozhodli ihned, a to tak, že by jí rozhodli z důvodů uplynutí záruční doby". tento dopis ČOI podepsal Ing Javorský (doporučil nám obrátit se na soud, při tom, jak soudy pracují a vzhledem k ceně cca 1500Kč za boty se to v žádném případě nevyplatí ani časově ani finančně. Na to se hřeší a společnost A3 Sport může beztretně odírat své zákazníky a kašlat na všechny zákony pod záštitou zřejmě kamarádů z Plzeňské ČOI, protože jinak to není možné.
23. 9. 2008 16:47 Nový

A3 Sport po 6 ti měsících neuznává reklamace

celé vlákno
To znamená, že si člověk nemůže ani nikde postěžovat, když se ČOI v Plzni zastává prodejce ve všech ohledech. Dejte to do televize. Pro mě je to dobré varování.
romann
romann (neregistrovaný)
4. 10. 2008 21:52 Nový

tak jdu reklamovat kopačky

celé vlákno
Tak v pondělí jdu reklamovat kopačky ,které jsem zakoupil zhruba před rokem v A3 sport na Chodově.Pul sezony jsem kvuli zranění nemohl hrát tak jsem je používal zhruba pul roku.Jde o kopačky značky puma z klokaní kuže a jsou vyrobené pro profesionální sportovce a tudíž vysoce kvalitní.Po pul roce se mi uplně roztrhla levá kopačka a to tak,že se oddělila kuže od podrážky a pul kopačky je roztržěné.Je zajímavé že se to stalo jenom u jedné.druhá je naprosto v pořádku.Byl jsem s nimi naprosto spokojen.Proto jsem byl udivenej z náhlé vady,kterou jsem nemohl zpusobit já.Mám speciální vosk,který je určený přímo na ošetření klokaní kuže která je použitá na modelu kopaček,které jsem v A3 sportu zakoupil.Tak jsem zvědavý,jak v pondělí dopadnu.Když to tady čtu,tak moc šancí asi nemám.Zjistím si kontakt na někohoho z Firmy Puma a ještě než tam pujdu tak to proberu s někým od firmy Puma.A už ted mám nervy jak kráva ,protože to co jsem se tady dočetl je od firmy A3 pěkná prasárna vuči lidem.A jednoduchý to mít nebudou mám čas a budu tak na ně řvát třeba celý den.Tak at se na pondělí připřavý na pořádný vzrušo.Budu klidně odrazovat lidi od zakoupení jejich sortimentu a mužu tam stát třeba každý den.Tak mi držte palce a já napíšu ,jak jsem pochodil .Sportu zdar a sport A3 at jde do hajzlu .
Vlaďka
Vlaďka (neregistrovaný)
6. 10. 2008 15:43 Nový

Re: tak jdu reklamovat kopačky

celé vlákno
Dnes jsem si měla jít vyzvednout reklamaci kopaček do A3 sport. S hrůzou jsem pročítala celé dopoledne tuto diskuzi a šla tam s tím, že reklamci zamítnou (používání cca 7 měsíců, ale téměř díra mezi podrážkou a svrchní částí). Už do telefonu mi prodavačka sdělila, že mi uznali slevu. V sešitě, který zjevně v prodejně sloužil k vyřizování reklamací bylo u mého čísla reklamace napsáno SLEVA 50%...už s tím bych se zřejmě spokojila, protože boty už jsem stejně museli koupit nové a nechtělo se mi mrhat časem po soudech a soudních znalcích. K mému překvapení přišla paní vedoucí a řekla mi, že mi vrátí částku celou tj. 2.280,- Kč. Srdce mi zaplesalo, sbalila jsem peníze a říkala si, že se zřejmě muselo něco stát. Zřejmě již někomu došla trpělivost natolik, že se vedení asi zamyslelo, zda jim stojí přijít o kšefty. Takže všem zde píšícím rozhořčeným zákazníkům vzkazuji, že se zřejmě blýská na lepší časy v A3 Sport. Vl
Jen
Jen (neregistrovaný)
8. 10. 2008 20:09 Nový

celé vlákno
No ja sem chtel davat chovani A3 Sport do televize (byl uz jsem dokonce domluven na reportazi) ale nakonec pomohlo kdyz jsem prinesl znalecky posudek na prodejnu a pohrozil, ze pokud i pres toto svoje stanovisko k neuznane reklamaci nezmeni davam je k soudu....A svete div se vratili mi penize za boty a samozrejme i za znalecky posudek...
7. 11. 2008 17:21 Nový

celé vlákno
Tak proč jsi tu reportáž neuskutečnil,když už jsi jí měl domluvenou?Znalecký posudek a soud to už udělalo lidí,ale reportáž ještě žádná nebyla.Chtěl bych vědět jestli to někdo dokáže opravdu a né ,že už to měl domluvené,ale nakonec to vyřešil jinak.
Jen
Jen (neregistrovaný)
8. 10. 2008 20:09 Nový

celé vlákno
No ja sem chtel davat chovani A3 Sport do televize (byl uz jsem dokonce domluven na reportazi) ale nakonec pomohlo kdyz jsem prinesl znalecky posudek na prodejnu a pohrozil, ze pokud i pres toto svoje stanovisko k neuznane reklamaci nezmeni davam je k soudu....A svete div se vratili mi penize za boty a samozrejme i za znalecky posudek...
Petra
Petra (neregistrovaný)
13. 10. 2008 9:24 Nový

celé vlákno
ty jsi ale chytrej,jistěže,když reklamaci uzná znalec,peníze se automaticky vrací ty světe div se!
13. 10. 2008 10:19 Nový

celé vlákno
To ze znalec uzna ze je reklamace opravnena neznamena ze obchod musi tuto reklamaci uznat, chytroline.
13. 10. 2008 12:00 Nový

celé vlákno
Ty jsi ale slepička. Když reklamaci uzná znalec a obchodník ne, má právo to spotřebitel dát k soudu. Tam obchodník vytáhne posudek od svého znale, že byla reklamace neoprávněná a nastane několikaměsíční handrkování, čí znalec je víc znalý a který má vlastně pravdu.
KKK
KKK (neregistrovaný) 195.144.99.---
15. 9. 2009 13:15 Nový

celé vlákno
no, pokud jsi byl jeden z tisíce, samozřejmě ti vyhověli, protože ten člověk co rozhoduje si nebude sr.t do vlastního hnízda a jeho nadřízený nebo majitel by ho klidně vyměnil a jelo by se stejně dál..... ale těch 999 jiných odrbe nejdříve soft a některé vytrvalce hard přístupem.... A3 je prodejna pro masový trh s průměrnou kvalitou zboží až outletovým charakterem, tím, že je v drahých obchodních centrech, to taky musí prodávat za draho, aby si i na sebe vydělalo :-)
simouch
simouch (neregistrovaný) 62.240.178.---
4. 8. 2009 13:53 Nový

celé vlákno
Ahoj, jaké máte kdo zkušenosti se skákacími botami? Dostala jsem od přítele jako dárek k narozeninám poukázku na hodiny s profesionálním učitelem , který mě naučí na skákacích botech, těším se moc, ale nevím co od toho čekat. Jinak koho by to zaujalo a chtěl někoho obdarovat tak, jako přítel mě, tak nabídku najde na zlutaraketa.cz. Mějte se a dík za odpověď
jelen
jelen (neregistrovaný)
7. 11. 2008 17:25 Nový

celé vlákno
Já si nemohu stěžovat,když se o jákékoliv botky starám,problém s nimi nikdy nemám ať už je koupím v A3 sportu či někde jinde.
13. 10. 2008 9:21 Nový

celé vlákno
No tak nevím,jestli jsi měla štěstí na šmejdy boty,ale co jsem tam koupila já,bylo vždy v pořádku...a že mám já,manžel i syn odtamtud bot.
jarda
jarda (neregistrovaný)
13. 10. 2008 12:13 Nový

Redakčně smazáno

celé vlákno
7. 5. 2009 13:28 smazal Jiří Macich ml., důvod: spam
13. 10. 2008 13:29 Nový

celé vlákno
Zkouknito.cz spamuje? no fuuj
31. 10. 2008 12:41 Nový

A3 sport - už nikdy více

celé vlákno
koupila jsem botasky, praskly ve švech závadu mě samozřejmě neuznali, byli na rozdíl od toho, když jsem boty kupovala, neochotní a hodně protivní - zlínský čepkov je tímto známý a začíná být nechvalně populární. dost mě tyto boty připomínaly kvalitou zboží od vietnamských překupníků, jednou si je syn pořídil za pár stovek a ta závada vypadala přesně tak.
17. 11. 2008 0:59 Nový

Re:

celé vlákno
Jsem zaměstnanec A3 sportu.To co jsem si zde přečetla . . .
No škoda slov.Já rozumím,že vás to všechny poškozný štve,ale kdyby jste byli chytří a stáli si za svým názorem,
že to není vaše chyba,ale vada mat.tak si jednoduše zajdete
k obchodnímu znalci,zaplatíte několik stovek,on vám to uzná
a a3 je povinen vám vyplatit jak částku produktu,tak poplatek za znalce.Jsem tam nějaký ten pátek a ještě se my nestalo aby posudek nevyplatili.Takže jako řadový zaměstnanec doporučuji OBCHODNÍHO ZNALCE.

PS:Jako všude platíte za značku a ne za kvalitu.
HaryFotr
25. 11. 2008 7:38 Nový

Re: Re:

celé vlákno
kdyby to byla pravda, tak to něco o firmě vypovídá. Jsou jiné firmy, kde reklamaci uznají okamžitě a nemusí se čekat ani zákonných 30 dnů ani nic posílat znalci a čekat dalších 14. Takže A3sport nebrat, pokud nechcete podstupovat doporučené martýrium. Na volbu máte možností dost a dost. A jestli se A3s jejich taktika vyplácí, je to jejich obchodní model a naše blbost. A takováto fóra jsou k tomu aby občan byl informován do čeho dobrovolně jde.
S tím PS nejde než souhlasit. Howgh.
6 890
6 890 (neregistrovaný) 81.0.248.---
26. 3. 2009 22:45 Nový

celé vlákno
Zákazník by měl v první řadě znát svoje práva a ne si vymýšlet hlouposti co mu kdo nakuká a nebo opakovat nějakou větu, jelikož je v módě.

Prodávající by měl v druhé řadě znát svoje práva a také zákazníka o jeho právech informovat (což ale nemusí, díky bohu).

Obě strany by se tedy měly držet zákona. Tj. žádné ústupky ani jedné strany - záruka na běžné zboží jsou dva roky, ta se tedy drží pro zákazníka. Prodávající má nárok 30 dní na posouzení reklamace. Tak na co nějaké ústupky? Pokud myslíte že by někdo neměl čekat 30 dnů, tak já myslím že by se měl vzdát i těch dvou let. Přeci jenom to je hodně času...

Bože, to jsou nesmysly, že?

Problém je v tom, že zákazník nezná svoje práva. Maximálně si přečte něco, vyloží si to po svém a pak řve na prodejce, který nemůže za to že se něco pokazilo. Toho pak prodejce samozřejmě využije a snaží se ho natáhnout. Kde je problém? Pokud jste nyní poškozený zákazník, samozřejmě řeknete zaujatě že v prodejci. Ale já říkám že na obou stranách. Jsme jenom lidé a všem jde jen o jejich vlastní prospěch. Prodejci aby vydělal, zákazníkovi aby si něco vydupal nad rámec
uživatel si přál zůstat v anonymitě ---.nextra.cz
27. 3. 2009 9:49 Nový

celé vlákno
Tohle mi přijde jako pěkná matlanina. Co jsem zde četl, tak si bývalí klienti A3 stěžují na to, že se jim boty za poměrně krátkou dobu při běžném používání rozpadly/poškodily a A3 je s reklamací poslala do háje, že je to běžné opotřebení.

Z takového množství příspěvků, co se zde objevilo, opravdu nemám pocit, že by zákazníci chtěli něco, na co nemají nárok, naopak to na mě působí tak, že jim A3 upírá něco, na co nárok mají. A - asi realisticky - se spoléhají na to, že zákazníci nemají peníze na právníky a chuť se s nima soudit.
23. 11. 2008 10:40 Nový

celé vlákno
máme naprosto stejné zkušenosti, botasky nike, po měsíci rozlepené ve švu, uznána reklamace, zalepili je a po dalším měsíci na té samé botě- obě se rozlepili-už to neuznali...boty stály 2000kč
petusta
petusta (neregistrovaný)
1. 12. 2008 21:30 Nový

prodám

celé vlákno
Ahojky, cvičím aerobik už 7 rokem a měla bych na prodej starší boty zn. ADIDAS. Moc dlouho jsem v nich necvičila, jsou v dobrého stavu..V případě zájmu pošlu foto jak bot, tak i podrážky a domluvili bychom se na ceně.Děkuju
Petra Holubová
1. 12. 2008 21:37 Nový

Re: prodám

celé vlákno
Boty jsou černé barvy s šedými pruhy Adidas, velikost 41...
John
John (neregistrovaný)
19. 12. 2008 13:00 Nový

celé vlákno
Ty blbe! To je preci normalni ze po pul roce se boty zacinaji opotrebovavat! Nechapu jak s nima muzes pobihat v telocvicne a pak jeste venku! Mas mit na kazdy sport jiny boty a jestli na ne nemas, tak se na to vyser a sed doma na prdeli! Nazdar!
31. 7. 2009 19:55 Nový

celé vlákno
máš sprostou hubu ne ty
magore jeden
rtt
rtt (neregistrovaný) ---.171.broadband2.iol.cz
23. 1. 2009 1:40 Nový

celé vlákno
Kdyby šlo jen o tuto firmu. já jako fotbalista mám spotřebu tak 15 párů kopaček na sezónu. Ze začátku se perfektně chovalo Umbro i když kopačky nevydržely pomalu ani 2 zápasy. Pak jsem přešel na Nike a taky nic moc. Každopádně mám prošlápnutý všechny sporty v Praze a nikde reklamace nejsou ochotni uznat. Třeba ani po 3 dnech, poslední zkušenost s Nike. Ve většině případů mi pomohlo vyhrožování čoi nebo přímo právník. Ale fakt už namám síly se pořát handrkovat o peníze. Kopačky a boty už kupuju jen přímo od Adidasu u Norimberku, ceny poloviční, ochotná obsluha a ve většině případů reklamací výměna za nové. A to jsou ochotni komunikovat na úrovni němčina angličtina ruce nohy...
Opravdu je to rok od roku horší, mám běžecké adidasky z roku 1997 a držej, nopak Adidasky za 4500 se rozlepily snad týden po nákupu.
Lukeš
Lukeš (neregistrovaný) ---.i4g.tmcz.cz
14. 2. 2009 0:17 Nový

celé vlákno
To bude tím, že ten obchod A3 Sport prodává podle mě výrobky, které koupí ve slevách buď jako kazové nebo obecně jako druhou kvalitu. Mě se s botama adidas z německa taky nic nestalo, drží 6 let, chtěl jsem nové A3 sport mi je naservíroval, reklamaci po měsíčním šetření neuznal, boty jsem reklamoval po měsíčním chození do posilovny, kdy se mi odlepila část podrážky. Inspekce v plzni se jich po přeposlané zprávě zastává a hájí jejich nesmyslné odůvodnění, napsali mi, že mi tím, co mi napsali v reklamaci z reklamačního oddšlení chtěl říct prodejce zřejmě trochu něco jiného a že to zřejmě špatně formuloval, je mi z toho klanu A3 SPORT A ČOI Plzeň, z toho jejich zřejmého kamaráčofti na blití. Nebudu se kvůli dvoum tisícům soudit, s tím asi všichni počítají. V A3 sportu nikdy více.
SK
14. 2. 2009 1:17 Nový

celé vlákno
Vážení! Obchodní inspekce nemá pravomoc hodnotit, zda obchod zamítá reklamace oprávněně nebo ne! Toto může rozhodnout s konečnou platností pouze soud. Takže neplýtvejte zbytečně energií a nervy a neobracejte se na ČOI, když s tím nemá co dělat. Obchodní inspekce pouze hodnotí, zda obchod splňuje veškeré formality, které má ze zákona splňovat.

Pokud jste si jisti, že máte pravdu, tak si zařiďte znalecký posudek a argumentujte tím, protože tím také můžete argumentovat u případného soudu.
Kápa
Kápa (neregistrovaný) 85.13.70.---
14. 2. 2009 14:13 Nový

celé vlákno
Nechci Vám všem do toho moc mluvit,každý má právo na názor,ale dejte si všichni ruku na srdce jak se o boty staráte.Většina národa prostě přijde domu,kopne boty do kouta a hotovo.Všimněte si jak každý píše jen o botech,ale firma A3 sport prodává i textil,který nepochybně každý doma má a nemá problém. Proč ? Vemete si například triko 1-2x použijete a šup s nim do pračky..prostě se o něj staráte. A boty - kdo z Vás po použití boty očistí,naimpregnuje nebo potře krémem k tomu určený ? 2 lidi z 5 ,nebo ne? Mě boty drží,starám se jak mám a na firmu A3sport nemohu zanevřít. Pravda,občas se bota rozlepí a podobně,ale za to může výrobce a ne distributor!!! přeji pěkný den všem a příjemné nákupy!
14. 2. 2009 18:46 Nový

celé vlákno
Nicméně za způsob řešení reklamace může distributor a nikoliv výrobce. Navíc silně pochybuji, že by odlepení části boty vyřešilo občasné natření krémem, jak se tu snažíte naznačit.
Kápa
Kápa (neregistrovaný) 81.19.35.---
21. 2. 2009 11:34 Nový

celé vlákno
Kupujte si boty prošívané!!! Boty lepené,jsou většinou pro vnitřní užití...tuhle sem šel po Praze a nestačil sem se divit kolik lidí nosí sálovou obuv nebo boty na fitness,protože jsou hezký,ale LEPENÝ !!!Pak se divte,že se Vám to rozlepuje.
hildegardinka
hildegardinka (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
8. 2. 2010 20:54 Nový

celé vlákno
S tím si dovoluju nesouhlasit. Mám boty značky Steel, impregnuju, mažu, čistím - i po roce (kromě max. jednoho měsíce celkem v létě každodenního nošení) jsou jako nové, jen místy okopané a trošku okopaná pata. Světe, div se - plátěnky víc jak do půlky lýtek z Deichmana - stejná péče, menší intenzita používání - po měsíci odlepená podrážka, roztržená špička boty. Podotýkám, že jsem boty měla tak asi 15x na sobě, protože v listopadu je dost dní deštivejch a plátěnky na to nejsou úplně good.

Jestli byly prošívaný nebo lepený, nevím - ale pochybuju, že by to byly sportovní boty, když výškou odpovídaj kozačkám.

Kde se stala chyba? V nesprávné péči, která je totožná, nebo že by v kvalitě bot?

Naštěstí Deichman se zachoval férově, jsou si vědomi toho, co prodávaj za šunty a na místě vrátil peníze bez nějakejch cavyků.

O to větší bylo moje rozčarování v Humanicu, kde jsme reklamovali boty přítele, opět odlepená bota od podrážky, boty nosil jen v posilovně, jednou tak dražší, reklamace neuznaná, protože si přítel "závadu způsobil sám." No, asi kdo jinej by mu jí způsobil.. Boty nošené 5 měsíců 3x týdně.

Takže co se týče mě, boty na ven jedině Steel, boty kamkoli jinam, nebo na léto, jedině z Deichmana. Protože je jedno, jestli se koupěj u Bati, v Humanicu, nebo A3 - šunty jsou to tak jako tak - ale v Deichmanu si aspoň nehrajou na něco, co nejsou (prodejci kvalitní obuvi).
Cynik
Cynik (neregistrovaný) ---.230.broadband5.iol.cz
19. 2. 2009 10:13 Nový

celé vlákno
Po reklamaci goretexových adidasek v prodejně A3sport jsem dospěl k názoru, že světové značky nabízí výrobky a především služby srovnatelné s prodejem na tržnicích. Prasklou podšívku bot za 3000 vyřešili standardní odpovědí, že poškození vzniklo nepoužíváním lžíce, nerozvazováním tkaniček při obouvání případně jejich nezavazováním.
Boty jsem skoro nenosil, ale kdyby je zašili, tak bych to hodil za hlavu. Ale ta jejich arogance mě vybudila, takže jsem zjišťoval co dál.
Pokud máte s prodejcem podobný problém, tak doporučuji Institut pro testování a certifikaci, kde závadu objektivně posoudí. Pokud nemáte na reklamaci nárok, tak nedělají posudek, pošlou boty zpět a účtují jen náklady za pár stovek. V opačném případě vystaví znalecký posudek, za který zaplatíte cca 2tis, ale který obchod následně proplatí. Zašel jsem s posudkem do obchodu a zeptal se zda přehodnotí reklamaci nebo jestli ještě dáme vydělat právníkovi. Za 10min jsem odcházel s 3tis za boty a 2tis za posudek. Ale ten pocit při předávání posudku a výraz obličeje vedoucí - jak říká v reklamě Mastercard - k nezaplacení ;-)
Link na institut http://www.itczlin.cz/spotrebitelske-reklamace.php#cena
Podívejte na zkušenosti dalších zákazníků s A3sportem:
http://www.spotrebitele.info/zkusenosti/zkusenosti.php?hledej=A3&id_partner=0&partner=0
http://www.kvalitniboty.estranky.cz/
zlatas
zlatas (neregistrovaný) ---.arachne.cz
27. 2. 2009 11:19 Nový

podvodnici z A3

celé vlákno
To same, u A3 neuznana reklamace boty Nike(moje) cena asi 3tis a boty Puma(bracha) z duvodu, ze se zaruka nevztahuje na mech. poskozeni - asi po 8mi mesicich mi odpadla podrazka. Takze od te doby v A3sport nekupim ani tkanicky do bot, jsou to obycejni podvodnici, co se spolehaji na to ze se s nima clovek nebude soudit. Jeste mi arogantne rekli na prodejne, ze pokud se mi neco nelibi, mam si nechat udelat znalecky posudek a dat je k soudu, takze A3 sport nikdy vic!!!!!!
Kastena
Kastena (neregistrovaný) ---.i4g.tmcz.cz
4. 3. 2009 23:50 Nový

Re: podvodnici z A3 Sport, záruka na vše jen 6 měsíců i když píšou něco jiného

celé vlákno
Koupila jsem si boty NIKE na aerobic, za 1600 Kč, u bot mi po 6 měsících a pár dnech začaly povovovat švy, reklamace neuznána z důvodů mechanického poškození. Z. posudek říkal něco jiného a sice, že bylo použito nekvaliního spojovacího materiálu, nití. A3 Sport říká, že s posudkem nesouhlasí, ať je dáme k soudu. Čoi se jich zastala, jejich právník psal, že první odůvodnění, zamítnutí bylo ze strany A3 Sport nešťastně formulováno, že chtěly napsat určitě jinou citaci. Cituji z vyjádření - Závady typu šití a lepení spadají po 6 měsíčním užívání do běžné údržby kupujícího. Tudíž se záruka na toto nevztahuje. Musím říct, že zboží bylo kupováno za plnou cenu bez jakékoliv slevy. Inspekce je tvrdě hájila, to není prý na žádný postih, prý to špatně napsali a prodejce chtěl prý říct něco jiného navíc prý inspekce dozoruje pouze to jestli prodejce vyřídí reklamaci do 30 dnů. Možná má někdo podobnou zkušenost, je dobře, že si to lidi řeknou. Takové to jednání je podle mě výrazem toho, že si někdo neváží zákazníků. Nechci už od nich nikdy nic.
5. 3. 2009 9:26 Nový

Re: podvodnici z A3 Sport, záruka na vše jen 6 měsíců i když píšou něco jiného

celé vlákno
Tohle by mělo jít jednoznačně na soud. Pokud reklamaci zamítli z důvodu X a soud tento důvod vyvrátí, pak jsou povinni reklamaci uznat.

Ne že jednou napíšou, že je to mechanické poškození, podruhé, že je to běžná údržba a potřetí třeba nesprávné použití.
uživatel si přál zůstat v anonymitě 88.103.145.---
26. 3. 2009 19:28 Nový

celé vlákno
Jsou to svině nekoupil bych si unich ani ponošku!!!S reklamaci mě poslali do .....!!!!!
31. 7. 2009 19:56 Nový

celé vlákno
mental newí coto je ponožka
17. 6. 2009 11:08 Nový

Hrozné jednání

celé vlákno
Dobrý den Všem.Včera 16.6.2009 jsem byla vyzvednout bity po reklamaci a opět mi je neuznali jako vadu,byla jsem u A3 sportu reklamovat druhé boty a opět bez ůspěchu a jejich ořístup děs.Boty jsem koupila synovi dne 28.3.2009 a 28.5.2009 je šla reklamovat syn měl ůplně sedřenou patu ,jelikož z boty vylízá tvrdý předmět boty se rozlepují značka Reebok.Není s nima žádná domluva.Byla jsem v obchodě několikrát,ale je tam slyšet od lidí víc a víc křiku,že nejsou spokojeni.Posledně si tam paní stěžovala,že tam mají boty špinavé.Potřebuji radu jak to vyřešit nebo kde se obrátit co se týče zbaleckého posudku.Jinak souhlasím to dát do TELEVIZE ONI SI TO OPRAVDU ZASLOUŽÍ!!!!!!!!!Když jsem to teda chtěla poslat na znovu přezkoumání,prodavačka mi řekla,že to bude trvat 50 dní nebo,že to klidně nechá na prodejně půl roku a pak,že to bude stejné jako teď.Opravdu jsem už zoufalá.Naše děti chtějí značkové věci,ale jak jim je chcete koupit když to jsou nějaké zmetky Přeji Krásný den bez nervů a prosím už tam lidičky nekupujte žádné boty
uživatel si přál zůstat v anonymitě 78.24.8.---
24. 6. 2009 23:26 Nový

celé vlákno
Dobrý den,

čtu i tady pěkných pár minut Vaše příspěvky a směju se tak, že padám ze židle :-)
Absolutne neznáte výklad OZ na ochranu spotřebitele - zaplaťte si nějakou konzultaci s povolaným človekem a pak tady slintejte takový kecy :-)
Já se A3 nezastávám, nemám s nimi žádnou zkušenost, ani negativní, ani pozitivní - co se reklamací týče, ale připadá mi vtipné, že tady vedou "rozumy" lidé, kteří jsou úplně mimo mísu :-)
Mgr. Mikešová
Ellie
Ellie (neregistrovaný) ---.laubrsport.cz
15. 7. 2009 12:56 Nový

A3 sport - už nic nekoupím

celé vlákno
Mám obdobné zkušenosti s podejnou A3 sport prozměnu s kalhoty Nike, které jsou využívany k účelu tomu určenemu. Po cele delce na přední části tepláku je ozdobný šev, na kterém je však použita bavlněná nit bez streče, tudíž u kalhot používaných při sportu nit praskla a šev se páře. Kalhoty byly reklamovány po 6 mesícech s verdiktem, že vada není materiálu ani výroby ale opotřebováním a mechanickým poškozením. Psala jsem na HK a na ČOI, mimosoudní jednání A3sport odmíta s tím že kalhoty mám odnést zpět na prodejnu k reklamaci.Reklamace znovu odnesena na prodejnu a opět zamítnuta se stejným důvodem. Přiložím i zprávu z HK:
Dobrý den,
zboží můžete odnést znovu na prodejnu, což navrhovala zástupkyně A3. Obávám se však, že to je řešení pouze na oko, aby vypadali jako snaživí a ochotní Vaši reklamaci vyřešit. Ze zkušeností s našimi spotřebitelskými spory Vám mohu pouze doporučit v této prodejně nenakupovat, a vyhnout se tak reklamačnímu řízení v A3.
Další možností je pak už jen znalecký posudek, který si můžete na vlastní náklady vypracovat. Ani ten však není zárukou, že Vám peníze vrátí. Pak už zbývá jen soud.HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY
v prodejně A3 sport si nekoupím už ani tkaničku do bot
inkognito
inkognito (neregistrovaný) ---.98.broadband11.iol.cz
10. 8. 2009 17:09 Nový

Cena nákupní a cena prodejní

celé vlákno
Pánové a dámy problémy s reklamacemi jsou a budou. Prodávajícímu se vždy vyplatí neuznávat a občas prohrát nějaký soudní proces. Protože když je firma velká a má statisícové odběry tak cena nákupní je většinou cca pětinová a u některých druhů obuvi i desetinová něž cena prodejní. Znám z praxe střídající se období nařízeného neuznávání jakékoliv reklamace a pak po medializaci zas uznávání ...taky jakékoliv reklamace. Takže záleží jen na aroganci prodejce. I při výměně poškozené obuvy vždy minimálně dvojnásobně vydělá
derajke
derajke (neregistrovaný) 213.129.150.---
9. 9. 2009 15:24 Nový

stejná zkušenost s A3 sportem

celé vlákno
je to prodejna kde bych už nekoupil ani tkaničku do bot synovi jsem koupil kopačky odehrál v nich 3 zápasy a kopačky se rozlepuji a reklamace zněla-je to vlivem špatného užívání na nesprávném povrchu atd. vyjádření úplně absurdní tak jsem oslovil znalce+ČOI a předám vše televizi ať to vidí co nejvíce lidí aby u nich nenakupovali protože se nikde nedovolají
Pavel B.
Pavel B. (neregistrovaný) ---.llpgroup.com
15. 9. 2009 13:29 Nový

mno s tím jednatelem

celé vlákno
bych asi nebyl tak kategorický jako pan autor. V jakékoliv firmě je vždy nějaký jednatel apod. Ale očekávat, že v restauraci bude objednávky přijímat pouze majitel firmy (jedantel) je asi najivní. Stejně tak Vás třeba v hypernově (já vím, že už neexistuje) při reklamacích neobslouží přímo jednatelé AHOLDu...

Pravda je, že pokud firma nabízí pouze 6-ti měsíční záruku, porušuje tím občanský zákoník. Další pravda je, že s podobnými podáními na českou obch. inspekci jsem už několikrát pochodil zvláštně:

- ve všech 3 případech mne odkázali na SOS (Sdružení na Ochranu Spotřebitelů - nebo obranu, kdo ví). Ti ovšem odpověděli, že bych se měl obrátit jednoznačně na Čes. Obch. Inspekci (klasická smyčka)
- ve 2 případech mi řekli, že mám pravdu (ale nic dál).

Takže oba tyto spolky ČOI i SOS bych zařadil do kategorie "darmožrouti" - spotřebovávají zdroje, aniž by vyvíjeli nějakou skutečnou užitečnou činnost. Snad jim moc nekřivdím, ale na mně to tak působí.
Voj Ta
21. 9. 2009 10:26 Nový

reklamace

celé vlákno
My jsme u A3 reklamovali boty Nike tak po půl roce používání. Předek boty strašně popraskal (vada materiálu). Po 30 dnech nám nabídli buď slevu 50% a nechat si boty, nebo vrátit peníze.
uživatel si přál zůstat v anonymitě 89.185.227.---
6. 10. 2009 15:24 Nový

Nepříjemná zkušenost A3

celé vlákno
Dne 22.5.2009 jsem zakoupil kopačky zn.PUMA určené pro rekreační použití.Pracuji na směny v nepřetržitém provozu.Během 3 následujících měsíců jsem v nich stačil odehrát asi 5hod při slunném počasí na travnatém povrchu a utvořila se díra ve švu na nártu a prasklo poutko na tkaničku.Obuv jsem na prodejnu donesl 11.9.2009 ŘADNĚ vyčištěnou,ovšem dle mínění prodavačky byly na podrážce mezi špunty MILIMETROVE stopy po hře na trávě.Takže opět znovu autem domů a přečistit.Doma po přečištění zubním kartáčkem a následné kontrole jiným prodavačem mi bylo řečeno,že jsou uvnitř vlhké.... No teď to hodně zkrátím,vysoušel jsem je na veřejném WC při plném provozu a tak mi to nakonec na reklamaci vzali.Co bude dál se uvidí 11.9.2009,ale každopádně Vás budu informovat.
jirka
jirka (neregistrovaný) ---.cust.avonet.cz
8. 10. 2009 13:23 Nový

A3 Sport už nikdy

celé vlákno
Taky jsem u zmiňované společnosti nakoupil - Pumy - tedy vypadaly tak (klasické logo na botách atd.) Po týdnu používání (5x 1km chůze po chodníku do kanceláře a zpět) se začala odlepovat spodní část podrážky. Vzal jsem boty a šel je vrátit - vzali to jako reklamaci, s tím, že mám uvést požadovanou formu řešení. Uvedl jsem, že chci jedině vrácení peněz (nepotřebuji kupovat zalepované boty a výměnu za jiný pár, který bude stejný je taky k ničemu). Měsíc se nic nedělo, tak jsem jim volal, jak se věc vyřešila. Prý si mám vyzvednout opravené boty. Toto sdělení mě hodně namíchlo, tak jsem hovor slušně ukončil, že si tam zajdu osobně. Skutečně zalepili odchlíplou část podrážky nějakým obuvnickým lepidlem, které bylo i všude kolem lepené části (medová barva lepidla na černo-bílé botě). Asi 20 minut jsem se pokoušel dopracovat k tomu, jak dospěli k takovému "řešení", ale nevedlo to nikam - je to prý řešení, které odstranilo závadu. Ptal jsem se samozřejmě, proč se mě tedy ptali (a k reklamaci zapisovali) na požadovaný způsob řešení, když je jim u zadele - to prý jen tak.
Výsledek je bohužel ten, že i na ČOI mi potvrdili, že s tím nic nesvedu - že požadovanou formu řešení nemusí respektovat. Vzal jsem tedy boty, které se po krátké době začaly rozpadat dál a já je doma sám už vícekrát zalepoval - tedy prohra. Nechtělo se mi tímto případem ztrácet více času, než si zaslouží. Zajímalo by mě ale, jestli o těch botách Puma ví (jestli nejde o klasický čínský brak s nalepeným logem - proto jsem je nekupoval na čínské tržnici).
Celým tím dlouhým příběhem chci jen říct, že na A3 Sport nemohu nic jiného než nadávat - hrozná banda.
KKK
KKK (neregistrovaný) 193.245.34.---
16. 2. 2010 13:45 Nový

Re: A3 Sport už nikdy

celé vlákno
Myslím si, že jsi o tolik nepřišel, ale spíš jsi získal nové zkušenosti. :-) Každá firma dospěje dříve nebo později, případně to jde v cyklu, k zazmrdovanosti a vohnoutismu na entou v postupech při reklamacích. Tak či onak je třeba být v klidu a postupovat vždy podle OZ, bez ohledu co řekne a jedná protistrana (každý se někdy splete, ale neznalost OZ neomlouvá).
Koupit laciné boty je jednoduché, ale koupit KVALITNÍ boty je kumšt. A tak tomu je i v jiných oborech, bohužel.
18. 10. 2009 0:40 Nový

celé vlákno
Když si tak věřite, že A3 sport o reklamaci rozhodl špatně , tak proč se to bojíte dát k soudnímu znalci? Sice zaplatíte 1500kč, ale pokud vám reklamaci uznají, tak vám ty peníze vratí. A pokud se bojíte, je videt ,že měli pravdu a vy se bojíte že prijdete i o ten zbytek peněz
Jaroslav
Jaroslav (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
6. 11. 2009 0:57 Nový

celé vlákno
Anonimní uživateli, já mám totožnou zkušenost jako většina lidí, kteří sem píšou, včetně toho, že inspekce mi ve svém stanovisku sdělila, že reklamační pracovník uvedl nešťastnou formulaci ve svém vyjádření a že to tak určitě nemyslel (to je to tvrzení, že na závady typu šití a lepení se vztahuje pouze 6-ti měsíční záruka a že tyto závady patří do běžné údržby kupujícího) musím púodotknout, že za těch 6 měsíců se Nike reklamovali dokonce 4x na obdobnou závadu, vždy mi byl prošit další kousek švu, který držel poutka. Pokud dáte za boty 1 800 Kč, za posudek jak vy říkáte 1 500 Kč dá jenom blázen.

Na to hřeší i společnost A3 Sport, protože pokud s někým půjde do sporu, tak je vysoká pravděpodobnost, že ten spor A3 Sport prohraje a to jim nepomůžou ani kamarádi na České obchodní inspekci v Plzni.

Nejsem blázen, který se nechal napálit a který se proto bude soudit, jde o částku do 2 tisíc, při dnešní rychlosí soudů bych se soudil několik let, na to, že se do sporu z podobných důvodů nepůjde řeší podvodné firmy, které se chovají jako A3 SPORT s.r.o.
8. 11. 2009 12:23 Nový

celé vlákno
Ale obchodní inspekce nemá v popisu práce prověřovat, zda reklamaci zamítli oprávněně nebo neoprávněně, to si můžete s naprosto stejným úspěchem stěžovat místnímu spolku zahrádkářů.

Pokud se na botách vyskytla třikrát stejná závada, máte právo odstoupit od smlouvy.

Pokud v právním státě vám vaše práva někdo upírá, řešením není nadávat v diskusích na serveru věnovaném IT v ČR, ale soudní řízení. Peníze za znalecký posudek dostanete zpět v případě, že spor vyhrajete.

Pokud vám přijde lepší nechat si kvůli dvěma tisícům raději srát na hlavu, tak se tak klidně zachovejte, ale nedělejte pak tady ze sebe nespravedlivě poškozeného. Je to vaše svobodná volba a nikdo jiný nemůže za to, že jste se takto zachoval.
stoural
stoural (neregistrovaný) 77.48.59.---
8. 11. 2009 12:53 Nový

Ja kupuju u zlutasku

celé vlákno
Boty pri kazdodennim pouzivani tam vydrzi cca rok (nekdy i vice) a to je proste OK situace vzhledem k cene (cca 350 Kc)
j.
j. (neregistrovaný) ---.eurotel.cz
9. 11. 2009 23:12 Nový

vlastní zkušenost - nenechte se odbýt

celé vlákno
před pár týdny jsem rovněž reklamoval v A3 sportovní obuv Nike, vada podle mě jasná, reklamace ovšem zamítnutá jako údajné "běžné opotřebení". Pár cenných informací jsem ale tady ve fóru získal, takže snad se někomu jinému bude hodit na oplátku moje zkušenost a doporučený postup: /1/ na Čoiku a nějaké spotřebitelské svazy apod. se vykašlete /2/ najděte si na webu seznam znalců, stačí vygůglovat "soudní znalec obuv". /3/ vyberte si některého nebo i více, zavolejte mu, konzultujte závadu. Získáte prvotní náhled na to, zda má cenu dělat posudek. Dobrou zkušenost mám se znalci ze Zlína /4/ Pošlete boty znalci, ten možnost reklamace posoudí. Pokud to není na reklamaci, zpravidla si nic neúčtuje a pokud to na reklamaci je, vyhotoví posudek - cena od cca 700 Kč výše a pošle vám jej spolu s botami zpět. Znalci taky mívají přehled, zda daná firma posudky uznává nebo ne... a pak je to už třeba o soudním řízení nebo mimosoudním vyrovnání /5/ s botami a se znaleckým posudkem na prodejnu - v mém případě po telefonátu do centrály vráceny peníze za boty, za zpracování posudku, za poštovné (balík ke znalci tam a zpět - i na to máte nárok; v podstatě na všechny prokázané náklady). Přeju hodně štěstí.
Magda
Magda (neregistrovaný) ---.t-mobile.cz
8. 12. 2009 9:54 Nový

A3 Sport už nikdy

celé vlákno
My jsme si zrovna včera byli pro reklamované boty zakoupené před 3 měsíci - drolila se podrážka a odlepovala. Zamítnuto, špatné užívání. To mě opravdu rozhodilo, protože manžel má ještě dalších 6 párů bot a střídá je a tohle se mu opravdu ještě nestalo. Už jen z principu předávám soudnímu znalci. Nikdy tam již nic nekoupíme.
scaaca@cacc.cz
scaaca@cacc.cz (neregistrovaný) 95.15.98.---
9. 12. 2009 10:16 Nový

Redakčně smazáno

celé vlákno
9. 12. 2009 13:56 smazal Jiří Macich ml., důvod: spam

Školení Google+ pro firmy

DW - Školení PPC
  • Jak využít Google+ pro firemní komunikaci a marketing.
  • Čím se liší Google+ od Twitteru a Facebooku z pohledu firemního využití.
  • Jak využít Google+ v souladu s pravidly užívání.
  • Založení Google+ Page (Stránky) krok po kroku, včetně praktických tipů.

Detailní informace o školení Google+ »