Vazeni,
chci se "pochlubit" se svoji zkusenosti s Aukrem.cz
Nase spolecnost na tomto serveru prodavala zbozi.
Je to opravdu usmevne, ale zkusim jen strucne (zajemcum o detaily rad poslu mail)
1. Koncem ledna nam prislo vyuctovani a vyzva k platbe (emailem) na castku 68 Kc. Tuto castku jsme take zacatkem unora z firemniho uctu odeslali na jejich ucet a ocekavali jsme fakturu nebo jiny danovy doklad.
2. ubehl cas a stale nic. Asi vite, ze na strankach Aukro.cz moc kontakty nenajdete (proc?), tak jsme vyuzili jejich formular. Odpoved prisla (13.3):
....
Bohužel v případě fakturačního dokladu nebylo možné tento za uplynulý měsíc vystavit, neboť Aukro vystavuje doklady pouze za poskytnuté služby, jak je uvedeno v bodu 5.2.1 Obchodních podmínek (podsekce Provizní podmínky). V tomto měsíci Vám však bohužel nebyly žádné poplatky z naší strany účtovány.
......
3. Odpovedeli jsme, ze jen potrebujeme danovy doklad na platbu, kterou jsme na zaklade jejich vyzvy ucinili.
4. dne 1.4 prisla vyzva na dalsi platbu poplatku (cca 1400 Kc za dalsi aukce). Po predchozich zkusenostech ale cekame jak dopadne nas boj o doklad na platbu 68 Kc.
5. dne 7.4 prisla dalsi odpoved z Aukra:
...
Dobrý den,
omlouvám se za nedorozumění, které vzniklo v naší komunikaci.
Jestliže máte zájem o fakturační doklad za služby týkající se platby provedené Vámi v únoru, tyto služby byly účtovány v měsíci lednu.
Vzhledem ke dni vytvoření fakturačního účtu první faktura Vám bude vystavena v měsíci dubnu za účtovací měsíc březen. Při vystavení faktury za měsíc leden se tak jedná o zpětné vystavení, které je z důvodu, že se nejedná o standardní službu Aukro, zpoplatněno částkou 100Kč za každý vystavený doklad.
V tuto chvíli bychom Vás tak požádali o vyjádření, zda máte zájem o toto vystavení i za daný poplatek.
.....
6. Samozrejme ze pro nas byl poplatek 100 Kc za platbu 68 Kc nesmyslny a dale jsme trvali na zaslani danoveho dokladu (jiz jsme zadali cokoliv alespon emailem, abychom to meli vyrizeno, jelikoz pani ucetni opravdu potrebuje 68 Kc nejak zauctovat. nehlede na to, ze je zde i DPH)
7. Na nas pozadavek prisla z Aukra odpoved dne 9.4.
...
Dobrý den,
po opětovném posouzení situace byl Váš požadavek předán ke zpracování bez uvedeného poplatku za vystavení, budeme se snažit o co nejrychlejší vyřízení. Faktura by měla přijít na adresu uvedenou na Vašem fakturačním účtu v průběhu následujících 2-3 týdnů.
.......
8. no nebudu to dal protahovat. dnes je 28.4. Prisla tistena faktura, na uplne jinou castku, s jinym VS a se splatnosti. Piseme do aukra, ze potrebujeme doklad na provedenou platbu 68 Kc.
Chapeme, ze v Polsku (odkud Aukro asi pochazi) preferuji platbu "nadrevo", ale co je moc, to je prilis.
Povinnost vystavit danovy doklad je samozrejmosti. Aukro timto vyse uvedenym jednanim jednoznacne porusuje zakony teto zeme.
Michal
Aukro porusuje zakon - nevydava faktury atd.
michal strnad
28. 4. 2009 23:40
Aukro porusuje zakon - nevydava faktury atd.
29. 4. 2009 6:22
Nový
RE: Aukro porusuje zakon - nevydava faktury atd.
celé vlákno
Aukro sídlí ve Zlíně, jednou jsem se tam byl ucházet o práci :-) Měl jsem docela problém je najít, byli pěkně schovaní. A zrovna když jsem tam byl já, tak si to přihrnula i banda rozdováděných poláků (věk kolem 20 let), kteří byli zjevně pod vlivem alkoholu. Asi nějací šéfové přijeli na kontrolu. Kdybych to neviděl, tak tomu neuvěřím :-)
titanik (neregistrovaný)
---.vodafone.cz
29. 4. 2009 9:32
Nový
celé vlákno
neteri uzivatele aukra si jej pletou s e-shopem, potom se neni cemu divit ze maji takoveto problemy, pokud chcete mit na sluzby doklady poridte si normani e -shop a mate po problemu, lide jako vy mne osobne na aukru velmi irituji a tesim se na to, az z aukra konecne zmizi
uživatel si přál zůstat v anonymitě
---.nextra.cz
29. 4. 2009 10:14
Nový
celé vlákno
No to si snad děláte srandu, ne? Aukro poskytuje v ČR placené služby a je povinno vám na ty platby vystavit daňový doklad. Je zcela irelevantní, zda na aukru prodáváte jako firma, živnostník nebo nepodnikatel.
Já naopak obchodníky na aukru vítám, protože vesměs nabízí lepší ceny než v krámech, možnost nákupu Kup teď a je snadné porovnat jejich nabídku, když jsou všichni "na jedné hromadě". Jak na eBay, tak na Aukru je to dle mě jedině plus.
Docela by mě zajímalo, z jakého důvodu vás "velmi iritují" firmy, které přes Aukro prodávájí. Důvod typu závist neberu.
Já naopak obchodníky na aukru vítám, protože vesměs nabízí lepší ceny než v krámech, možnost nákupu Kup teď a je snadné porovnat jejich nabídku, když jsou všichni "na jedné hromadě". Jak na eBay, tak na Aukru je to dle mě jedině plus.
Docela by mě zajímalo, z jakého důvodu vás "velmi iritují" firmy, které přes Aukro prodávájí. Důvod typu závist neberu.
titanik (neregistrovaný)
---.vodafone.cz
29. 4. 2009 10:39
Nový
celé vlákno
zadost o zaplceni = doklad za co jsem zaplatil
vypis z uctu = doklad o zaplaceni
pro mne je to ucetne vyrizeny
nikomu nic nezavidim, ale aby jedna stranka byla lentilka zelena, lentilka modra, lentilka zluta.... to je fakt vopruz
vypis z uctu = doklad o zaplaceni
pro mne je to ucetne vyrizeny
nikomu nic nezavidim, ale aby jedna stranka byla lentilka zelena, lentilka modra, lentilka zluta.... to je fakt vopruz
---.nextra.cz
29. 4. 2009 10:59
Nový
celé vlákno
Ano, výpis u účtu je doklad o zaplacení, ale kde máte ten daňový doklad, čili dokument, na základě kterého máte platit? Jako nepodnikatele vás to nezajímá, ale z hlediska daňového zákona takový dokument musí obsahovat řadu informací, které nějaký mail "upozornění na úhradu provize" rozhodně nesplňuje. Chápu, že do toho třeba nevidíte, ale pak by bylo fajn být trochu méně hubatý.
Nějak jsem nepochopil tu vaši averzi k firmám na Aukru prodávajícím. Jak s tím souvisí lentilky?
Nějak jsem nepochopil tu vaši averzi k firmám na Aukru prodávajícím. Jak s tím souvisí lentilky?
titanik (neregistrovaný)
---.vodafone.cz
29. 4. 2009 11:20
Nový
celé vlákno
doklad na zklade ktereho jsem zaplatil je dopis od aukra, takovy ten papir v obalce
o lentilkach, podivejte se na aukro a pochopite, misto lentilky si dosadte predmet co se opakuje nekolikrat pod sebou
o lentilkach, podivejte se na aukro a pochopite, misto lentilky si dosadte predmet co se opakuje nekolikrat pod sebou
---.nextra.cz
29. 4. 2009 11:37
Nový
celé vlákno
Já na aukru prodávám jen sporadicky, ale nikdy jsem od Aukra nedostal v obálce papírový daňový doklad. Vy opravdu ano?
S lentilkami jsem opět nepochopil, několikrát pod sebou se na aukro.cz nic neopakoval. Myslete si třeba, že jsem úplně natvrdlý, ale můžete mi polopaticky, bez nějakých narážek, náznaku a dvojsmyslů vysvětlit, čím vás tak iritují firmy, které na Aukru prodávájí?
S lentilkami jsem opět nepochopil, několikrát pod sebou se na aukro.cz nic neopakoval. Myslete si třeba, že jsem úplně natvrdlý, ale můžete mi polopaticky, bez nějakých narážek, náznaku a dvojsmyslů vysvětlit, čím vás tak iritují firmy, které na Aukru prodávájí?
Honza (neregistrovaný)
---.bobcat.cz
29. 4. 2009 11:02
Nový
Výzva k platbě emailem :-)
celé vlákno
Tak trubičky jste vy, když vám pošlu taky výzvu k platbě emailem bez dokladu tak mi to zaplatíte? jaký máte email? pošlu vám tam pár výzev k platbám, potřebuji nové auto :-)
Nechápu jak můžete někomu poslat peníze bez toho aby vám předem poslal minimálně zálohovou fakturu ...
Nechápu jak můžete někomu poslat peníze bez toho aby vám předem poslal minimálně zálohovou fakturu ...
---.nextra.cz
29. 4. 2009 11:39
Nový
Re: Výzva k platbě emailem :-)
celé vlákno
Ono se namísto o snahu být vtipný občas vyplatí přemýšlet, člověk pak nevypadá jako idiot. Jednak je aukro poměrně známá firma, narozdíl od vás, abyste někomu posílal výzvu k platbě, druhak pokud oni chtějí přes Aukro prodávat, těžko si mohou dovolit nezaplatit, nechat si zablokovat účet.
Musím ocenit, že i když máte značně nízké IQ, dokázal jste se aspoň naučit číst a psát.
Musím ocenit, že i když máte značně nízké IQ, dokázal jste se aspoň naučit číst a psát.
a (neregistrovaný)
---.22.43.5.adsl.nextra.cz
29. 4. 2009 11:52
Nový
celé vlákno
:-)
titanik (neregistrovaný)
---.vodafone.cz
29. 4. 2009 12:09
Nový
celé vlákno
nebylo by lepsi, pokud nekdo porusuje zakony, oznamit toto patricnym uradum?
nebo to mam udelat ja, jakozto inteligentni krok?
kdyz na to jini inteligenti nemaji?
placete hezky, ale na spatnem hrobe
nebo to mam udelat ja, jakozto inteligentni krok?
kdyz na to jini inteligenti nemaji?
placete hezky, ale na spatnem hrobe
---.88.142.82.ip.b26.cz
29. 4. 2009 13:00
Nový
celé vlákno
No vida, koukám, že vy jste na tom ještě hůř. Honza umí aspoň číst i psát, ale vy ani číst neumíte.
blala (neregistrovaný)
---.net.upc.cz
14. 6. 2009 18:33
Nový
celé vlákno
..tak tito jsou úplně nejlepší, nic neumí a ještě by udávali snad jen z nudy nebo jako koníček..
Honza (neregistrovaný)
---.bobcat.cz
30. 4. 2009 14:54
Nový
celé vlákno
Ty jsi taky trubka co? Když ti pošle třeba ČEZ emailem že jim máš poslat 100tisíc tak letíš do banky jim to zaplatit? Jen blbec může poslat peníze z firemního účtu nějaké firmě (ať už je známá nebo ne) na základě emailu!
Udělat to nějaký můj zaměstnanec tak asi půjde hned na kobereček a tu platbu mu strhnu z platu.
Já u tvého příspěvku bohužel nemůžu ocenit nic, protože plácáš hovadiny :-)
Udělat to nějaký můj zaměstnanec tak asi půjde hned na kobereček a tu platbu mu strhnu z platu.
Já u tvého příspěvku bohužel nemůžu ocenit nic, protože plácáš hovadiny :-)
---.nextra.cz
30. 4. 2009 15:37
Nový
celé vlákno
IQ kolem 70 dojem z tebe dost degraduje. Měl jsem dojem, že umíš číst a psát a zjistil jsem, že číst evidentně neumíš. Nebo možná ano, ale neumíš porovnat čísla a to ani lišící se o řády. Původní tazatel píše něco o fakturách za 68Kč a 1400Kč a ty to hned začneš srovnávat s částkou sto tisíc. Chápu, že v tvých očích je to srovnatelné s nekonečnem, ale negativní dojem z tvé nízké inteligence to nenapraví.
PS: Namísto "můj zaměstnanec" jsi chtěl asi napsal "můj spolupacient".
PS: Namísto "můj zaměstnanec" jsi chtěl asi napsal "můj spolupacient".
Pakrtbec (neregistrovaný)
---.karneval.cz
30. 4. 2009 23:17
Nový
celé vlákno
"IQ kolem 70 dojem z tebe dost degraduje" je dost nesmyslná věta. Pokud mluvíte o cizí nízké inteligenci, doporučuji nechat si změřit i tu svojí.
---.net.upc.cz
30. 4. 2009 23:45
Nový
celé vlákno
A kolik máte vy, když se o ní zmiňujete taky?
---.nextra.cz
1. 5. 2009 8:38
Nový
celé vlákno
Koukám, že vy na tom taky nebudete nijak slavně. Máte problém s pochopením psaného textu. Navíc doporučujete blbosti, protože nevíte, že už jí mám dávno změřenou. Ale kladně hodnotím snahu zakomplexovaného jedince se aspoň nějak zapojit do diskuze, je to poměrně dobrá terapie.
Honza (neregistrovaný)
---.60.broadband5.iol.cz
1. 5. 2009 15:41
Nový
celé vlákno
S tebou se těžko o něčem polemizuje když neumíš ani číst. Kde jsi viděl v původním dotazu zmínku o fakturách? Je tam jen "Koncem ledna nam prislo vyuctovani a vyzva k platbe (emailem) na castku 68 Kc."
Pokud vím se neznáme takže nevíš kdo jsem, jaké mám IQ a v jakých částkách se pohybuji tak si prosím příště odpusť řeči o IQ které jen ukazují jaký jsi vlastně hlupák ty sám protože místo argumentů útočíš nesmyslně na člověka který se ti snaží vysvětlil jak fungují finance ve firmách.
Ale chápu, že jako žák pomocné školy to nemůžeš prostě vědět a jakékoliv vysvětlování nemá smysl. Omlouvám se že jsem přecenil tvoji schopnost pojmout do své malé hlavičky jakoukoliv informaci o financích a platbách a doufám že jsem ti nezavařil mozeček :-) ale pro jistotu si vezmi prášky a běž si hrát s dětmi na dvorek a příště nešahej panu řediteli na počítač ju?
Pokud vím se neznáme takže nevíš kdo jsem, jaké mám IQ a v jakých částkách se pohybuji tak si prosím příště odpusť řeči o IQ které jen ukazují jaký jsi vlastně hlupák ty sám protože místo argumentů útočíš nesmyslně na člověka který se ti snaží vysvětlil jak fungují finance ve firmách.
Ale chápu, že jako žák pomocné školy to nemůžeš prostě vědět a jakékoliv vysvětlování nemá smysl. Omlouvám se že jsem přecenil tvoji schopnost pojmout do své malé hlavičky jakoukoliv informaci o financích a platbách a doufám že jsem ti nezavařil mozeček :-) ale pro jistotu si vezmi prášky a běž si hrát s dětmi na dvorek a příště nešahej panu řediteli na počítač ju?
---.nextra.cz
1. 5. 2009 17:21
Nový
celé vlákno
Tak vzhledem k tomu, že dvě firmy mám, je opravdu komické myslet si, že nevím, jak to s finanecema funguje. Ale to je jedno. Snažil jsi se napodobit můj styl, ale nemáš pro to vlohy, moc se ti to nepovedlo, takže jsem se ani moc nepobavil. Nepochybuju, že to budeš zkoušet znovu, ale stejně tak nepochybuju, že to bude opět propadák.
Lidovky (neregistrovaný)
---.mafra.cz
1. 5. 2009 11:21
Nový
prosím o detaily
celé vlákno
prosim o detaily
na mail: eva (zavinac) tomkova (tecka) lidovky (tecka) cz
diky
na mail: eva (zavinac) tomkova (tecka) lidovky (tecka) cz
diky
Lidovky (neregistrovaný)
---.mafra.cz
1. 5. 2009 11:22
Nový
Re: prosím o detaily
celé vlákno
no samozrejme je to popletene, nejdriv tecka, pak zavinac a pak tecka, ale to je jasny, zejo
---.120.broadband9.iol.cz
8. 5. 2009 22:58
Nový
Re: prosím o detaily
celé vlákno
No prostě eva.tomkova@lidovky.cz
proč to dělat složite když to jde i lehce a spam si vás najde i na lidovkách :-))))))))))))))))))))))))
proč to dělat složite když to jde i lehce a spam si vás najde i na lidovkách :-))))))))))))))))))))))))
---.194.broadband11.iol.cz
1. 5. 2009 19:15
Nový
celé vlákno
tak tohle mi dostává, tak si tu fakturu udělejte, zápis o transakci máte na účtě, a berňák si to může zkontrolovat sám, když Vás budou jebat, že nemáte razítko na fakture. Když nejsou schopní Vám ji poslat, tak si poradím sám, pokud jde o takovou částku. A hned tu řvát, že porušují zákony je fakt něco :))) kolik lidí přiznává příjmy z Aukra? to je asi něco jiného než tento případ :))))))))))))
stoural (neregistrovaný)
77.48.52.---
2. 5. 2009 10:19
Nový
celé vlákno
"tak tohle mi dostává, tak si tu fakturu udělejte, "
Boze, ty jsi blbej.
Boze, ty jsi blbej.
Sten (neregistrovaný)
---.seznam.cz
13. 4. 2010 18:35
Nový
celé vlákno
Trestné činy podvodu a krácení daně znáte?
bsh (neregistrovaný)
82.100.30.---
2. 5. 2009 7:08
Nový
přiznání
celé vlákno
Příjem z aukra je pro nepodnikatele nahodilý příjem tudíš se za něj nemusí podávat daň. přiznání.
Mě spíše zarazil ten daňový doklad :-( Chápu, že nejde o nějakou částku, ale proč jednoduše nevyřeší problém když vznikne.
Mám také firmu a pokud by přišel klient s dotazem o fakturu absolutně by mě nenapadlo mu ho nevystavit a nebo dělat problémy :-) je to komické
Mě spíše zarazil ten daňový doklad :-( Chápu, že nejde o nějakou částku, ale proč jednoduše nevyřeší problém když vznikne.
Mám také firmu a pokud by přišel klient s dotazem o fakturu absolutně by mě nenapadlo mu ho nevystavit a nebo dělat problémy :-) je to komické
Marv (neregistrovaný)
---.141.broadband7.iol.cz
2. 5. 2009 20:55
Nový
Automat
celé vlákno
Předpokládám, že u takového systému jako je aukro se všechny operace provádí na počítačích automaticky. Pokud je ten systém schopen poslat výzvu k platbě, tak by měl zasílat mailem i daňový doklad a nemuseli by takové problémy řešit.
Joff (neregistrovaný)
---.32.broadband11.iol.cz
7. 5. 2009 2:04
Nový
Aukro toho porušuje neustále tolik, že tohle je už jen kapka v moři.
celé vlákno
Arogantnost upocených ajťáčklů z tzv. "Aukrotýmu" je srovnatelná snad jedině s Paroubkem a spol. :-(
Svého času bývalo zabavné a poučné číst u nich diskuse - tedy zejména ty příspěvky, které po pár hodinách zmizely - ale v poslední době kromě důsledné cenzury údajně bez varování rovnou blokují účty každému,kdo si ve foru dovolí projevit nějaký názor na Aukro (= negativní názor, k jinému věru těžko dospět), takže se jim teď mnohem lépe daří držet stranickou (či exestébáckou ?) linii - své Akro si prostě rozvracet nedají...
Svého času bývalo zabavné a poučné číst u nich diskuse - tedy zejména ty příspěvky, které po pár hodinách zmizely - ale v poslední době kromě důsledné cenzury údajně bez varování rovnou blokují účty každému,kdo si ve foru dovolí projevit nějaký názor na Aukro (= negativní názor, k jinému věru těžko dospět), takže se jim teď mnohem lépe daří držet stranickou (či exestébáckou ?) linii - své Akro si prostě rozvracet nedají...
14. 5. 2009 9:43
Nový
tak stále bez úspěchu - vyplati se presunout podnikani do Polska?
celé vlákno
Je 14.5 a stale Aukro nevystavilo fakturu na platbu z unora!
Sice si vymenujeme emaily, ale uz se za jejich stranu nikdo radeji ani nepodepisuje :-)
takze vubec nevim, s kym komunikuji (operatorka, fakturacni oddeleni?). na strankach nemaji ani telefon.
Jak je videt, tak v Polsku jsou asi pravidla pro fakturaci jina, u nas musi mit faktura zakonne nalezitosti a musi byt do koruny presne. V Polsku se to asi neresi :-)
Sice si vymenujeme emaily, ale uz se za jejich stranu nikdo radeji ani nepodepisuje :-)
takze vubec nevim, s kym komunikuji (operatorka, fakturacni oddeleni?). na strankach nemaji ani telefon.
Jak je videt, tak v Polsku jsou asi pravidla pro fakturaci jina, u nas musi mit faktura zakonne nalezitosti a musi byt do koruny presne. V Polsku se to asi neresi :-)
honza (neregistrovaný)
---.25.broadband12.iol.cz
14. 5. 2009 18:10
Nový
Re: tak stále bez úspěchu - vyplati se presunout podnikani do Polska?
celé vlákno
Zkusil bych podnět na ČOI a příslušný finanční úřad, ať mají radost :-)
pepe (neregistrovaný)
---.102.broadband5.iol.cz
17. 5. 2009 5:00
Nový
Re: tak stále bez úspěchu - vyplati se presunout podnikani do Polska?
celé vlákno
V současné době řešíme problém s aukrem též již nějaký ten měsíc, chybějící faktury jsou již na částku 25tis., odpovídá nám pouze automat. Akro si to u nás tímto postupem dost pohnojilo.
Každopádně nevystavují doklady ani dle toho co vím, ani lidem, kterým je dříve normálně zasílali.
Každopádně nevystavují doklady ani dle toho co vím, ani lidem, kterým je dříve normálně zasílali.
adelas2 (neregistrovaný)
---.cust.avonet.cz
26. 5. 2009 16:21
Nový
Reakce Aukro.cz
celé vlákno
Dobrý den,
dovolte, abychom se i my vyjádřili k této stížnosti. Z naší strany byla při vystavení dokladu poskytnuta součinnost a v současné době by již měl být tento problém vyřešen.
Uznáváme, že nedošlo k automatickému vystavení dokladu, avšak neodmítli jsme možnost vystavení. Požadovali jsme pouze doplňující informace, potřebné k jeho vystavení. Tyto nám však bohužel nebyly poskytnuty. Celou záležitost chápeme proto spíše jako nedorozumění.
Na požádání jsme vystavili doklad za příslušné období, a to na přesnou částku, kterou Uživatel uhradil. Částka se však týkala také dřívějších fakturačních období, která byla na faktuře uvedena jako počáteční stav.
Uživatel nás poté kontaktoval s žádostí o vystavení dokladu za platbu, a zde vzniklo zmíněné nedorozumění, neboť jsme nedostali odpověď na dotaz, zda uživatel požaduje doklad, že jsme danou částku přijali, nebo doklad za služby odpovídající uhrazené částce.
Abychom vyhověli žádosti i přes její nepřesné znění, nechali jsme vystavit zbylé fakturační doklady, které s již zaslanou fakturou dohromady dávají doklad o službách odpovídajících částce uhrazené uživatelem.
Pokud by uživatel měl zájem o vystavení druhého zmíněného dokladu, tedy potvrzení o přijetí platby v dané výši, může nás s daným požadavkem opětovně kontaktovat s tím, že mu samozřejmě vyhovíme.
S pozdravem
Adéla Šerá
www.aukro.cz
dovolte, abychom se i my vyjádřili k této stížnosti. Z naší strany byla při vystavení dokladu poskytnuta součinnost a v současné době by již měl být tento problém vyřešen.
Uznáváme, že nedošlo k automatickému vystavení dokladu, avšak neodmítli jsme možnost vystavení. Požadovali jsme pouze doplňující informace, potřebné k jeho vystavení. Tyto nám však bohužel nebyly poskytnuty. Celou záležitost chápeme proto spíše jako nedorozumění.
Na požádání jsme vystavili doklad za příslušné období, a to na přesnou částku, kterou Uživatel uhradil. Částka se však týkala také dřívějších fakturačních období, která byla na faktuře uvedena jako počáteční stav.
Uživatel nás poté kontaktoval s žádostí o vystavení dokladu za platbu, a zde vzniklo zmíněné nedorozumění, neboť jsme nedostali odpověď na dotaz, zda uživatel požaduje doklad, že jsme danou částku přijali, nebo doklad za služby odpovídající uhrazené částce.
Abychom vyhověli žádosti i přes její nepřesné znění, nechali jsme vystavit zbylé fakturační doklady, které s již zaslanou fakturou dohromady dávají doklad o službách odpovídajících částce uhrazené uživatelem.
Pokud by uživatel měl zájem o vystavení druhého zmíněného dokladu, tedy potvrzení o přijetí platby v dané výši, může nás s daným požadavkem opětovně kontaktovat s tím, že mu samozřejmě vyhovíme.
S pozdravem
Adéla Šerá
www.aukro.cz
31. 5. 2009 8:08
Nový
Re: Reakce Aukro.cz
celé vlákno
Dobry den pani Sera,
1. vsechny informace k vystaveni faktury mate a vzdy jste meli (nazev, ic, dic, adresa atd.)
2. to ze jste pozadovali za vystaveni faktury 100 Kc je bohuzel smutna realita
3. bohuzel stale nechapu, co je na vystaveni faktury na uskutecnenou platbu. Nevim do jake miry znate ucetnictvi a system vystavovani a obehu dokladu, ale ve strucnosti to v ČR funguje takto:
a) bud subjekt vystavi nejdrive fakturu a na tuto castu pote odbereratel zaplati
nebo
b) existuji tzv. zalohove fatkury, to by mel byt asi vas pripad, tzn. je mozne na zalohovou fakturu zaplatit i mene, nez bude koncova faktura, ale v koncove fakture musi byt toto jasne oznaceno. zadne zalohove faktury ale vy nevystavujete
takze je vas system fakturace opravdu velmi podivny a pochybuji ze se v tom vyznate vy, zakaznici i financni urad.
4. to ze potrebujeme fakturu do ucetnictvi za platbu tzn.na presnou castku kterou jsme hradili vam rikame uz od unora. je zacatek cervna a stale neni. co vy na to?
1. vsechny informace k vystaveni faktury mate a vzdy jste meli (nazev, ic, dic, adresa atd.)
2. to ze jste pozadovali za vystaveni faktury 100 Kc je bohuzel smutna realita
3. bohuzel stale nechapu, co je na vystaveni faktury na uskutecnenou platbu. Nevim do jake miry znate ucetnictvi a system vystavovani a obehu dokladu, ale ve strucnosti to v ČR funguje takto:
a) bud subjekt vystavi nejdrive fakturu a na tuto castu pote odbereratel zaplati
nebo
b) existuji tzv. zalohove fatkury, to by mel byt asi vas pripad, tzn. je mozne na zalohovou fakturu zaplatit i mene, nez bude koncova faktura, ale v koncove fakture musi byt toto jasne oznaceno. zadne zalohove faktury ale vy nevystavujete
takze je vas system fakturace opravdu velmi podivny a pochybuji ze se v tom vyznate vy, zakaznici i financni urad.
4. to ze potrebujeme fakturu do ucetnictvi za platbu tzn.na presnou castku kterou jsme hradili vam rikame uz od unora. je zacatek cervna a stale neni. co vy na to?
Milan (neregistrovaný)
---.static.cablecom.ch
15. 6. 2009 17:21
Nový
celé vlákno
Pojem "faktura" je čistě zvyková záležitost, zákon o účetnictví ji nedefinuje - účtuje se na základě účetních dokladů (tím může být faktura, nebo třeba též email doplněný vaší firmou o další náležitosti) o účetních skutečnostech (změny majetku, vznik závazku, ...) ke dni uskutečnění účetního případu (den platby, den vyúčtování poplatků, ...).
Jiná věc je daňový doklad. Ten nepotřebujete k účtování, ale k doložení nároku na odpočet DPH. Daňový doklad může být i účetním dokladem, ale nemusí.
Takže: platit můžete i na základě emailové výzvy či čistě platného ceníku Aukra i bez výzvy (koneckonců, máte s Aukrem uzavřenu platnou smlouvu, která definuje, co máte platit), poplatek bude daňově uznatelným výdajem, jen si prostě nemůžete odečíst vstupní DPH...
Jiná věc je povinnost Aukra vystavit daňový doklad do 15. dnů ode dne uskutečnění zdanitelného plnění, kterým je buď den poskytnutí služby nebo den zaplacení, a to ten, který nastal dříve. O vystavování daňových dokladů je zmínka i ve smlouvě a obchodních podmínkách.
Toto terminologické vyjasnění samozřejmě nic nemění na tom, že Aukro dle vašeho sdělení nedostálo své povinnosti vystavovat daňové doklady...
Jiná věc je daňový doklad. Ten nepotřebujete k účtování, ale k doložení nároku na odpočet DPH. Daňový doklad může být i účetním dokladem, ale nemusí.
Takže: platit můžete i na základě emailové výzvy či čistě platného ceníku Aukra i bez výzvy (koneckonců, máte s Aukrem uzavřenu platnou smlouvu, která definuje, co máte platit), poplatek bude daňově uznatelným výdajem, jen si prostě nemůžete odečíst vstupní DPH...
Jiná věc je povinnost Aukra vystavit daňový doklad do 15. dnů ode dne uskutečnění zdanitelného plnění, kterým je buď den poskytnutí služby nebo den zaplacení, a to ten, který nastal dříve. O vystavování daňových dokladů je zmínka i ve smlouvě a obchodních podmínkách.
Toto terminologické vyjasnění samozřejmě nic nemění na tom, že Aukro dle vašeho sdělení nedostálo své povinnosti vystavovat daňové doklady...
janek (neregistrovaný)
---.net.upc.cz
4. 6. 2009 8:17
Nový
celé vlákno
Milostivá, odpovídáte jako nesvéprávný jedinec a navíc lžete.
29. 5. 2009 10:54
Nový
Kvalita poskytovaných služeb
celé vlákno
No a hlavně za co si Aukro účtuje takové peníze, když není den bez nějakého problému? Samé výpadky, stále něco nefunguje... stačí vstoupit do fóra na Aukru do Ohlášení výpadků. A ještě k tomu si neoprávněně účtují poplatky, sice naslíbí jejich navrácení, ale tím to končí.
Já už jsem na Aukro neměl nervy, takže jsem s ním skončil...
http://blog.neddy.eu/clanek.php?id=80
Já už jsem na Aukro neměl nervy, takže jsem s ním skončil...
http://blog.neddy.eu/clanek.php?id=80
31. 5. 2009 8:33
Nový
Re: Kvalita poskytovaných služeb
celé vlákno
Polský nefunkční web, co bys chtěl, že?
Kdo chce opravdovou aukci, jde na eBay. Tamní pojištění mi zachránilo asi 8000,- Kč, když jsem narazil na podvodníka. Žádná policie, nic. Jen jsem napsal na PayPal, obchodník nebyl schopen doložit poslání a peníze šly zpět. Dokáže tohle Aukro? Cha chááá!
Kdo chce opravdovou aukci, jde na eBay. Tamní pojištění mi zachránilo asi 8000,- Kč, když jsem narazil na podvodníka. Žádná policie, nic. Jen jsem napsal na PayPal, obchodník nebyl schopen doložit poslání a peníze šly zpět. Dokáže tohle Aukro? Cha chááá!
---.nextra.cz
31. 5. 2009 8:52
Nový
Re: Kvalita poskytovaných služeb
celé vlákno
Tohle mohu potvrdit, já jsem také od eBay dostal $200 zpět (v té době maximum, co byla ochrana), když jsem naletěl podvodníkovi. Také bez policie, prostě naprosto vstřícné jednání. Někomu na dobrém jménu záleží a někdo jen hrabe.
2. 6. 2009 9:35
Nový
dalsi pseudofaktury z aukra - to uz snad nema cenu komentovat
celé vlákno
Tak dnes nam do posty prisla obalka z Aukra. Hura, zarodaval jsem se. Po rozbaleni me radost presla.
Byly tam 2 faktury, samozrejme kazda s jinym variabilnim symbolem.
prvni faktura s predmetem: dodatecna fakturace sluzeb: 100 Kc
druha faktura: int. sluzby 7/2008,10/2008,11/2008: 1,04 Kc (vubec nevime za co uctuji 1 Kc) ale to je jedno.
slibena faktura za platbu z unora stale nikde :-)
a navic dnes nam byl zablokovan ucet! asi z duvodu nezaplaceni posledni vyzvy k platbe (po predchozich zkusenostech uz odmitame platit neco dopredu bez danoveho dokladu).
takze takto skoncila nase zkusenost s touto "firmou"
vice uz asi pouze financni urad a media.
Byly tam 2 faktury, samozrejme kazda s jinym variabilnim symbolem.
prvni faktura s predmetem: dodatecna fakturace sluzeb: 100 Kc
druha faktura: int. sluzby 7/2008,10/2008,11/2008: 1,04 Kc (vubec nevime za co uctuji 1 Kc) ale to je jedno.
slibena faktura za platbu z unora stale nikde :-)
a navic dnes nam byl zablokovan ucet! asi z duvodu nezaplaceni posledni vyzvy k platbe (po predchozich zkusenostech uz odmitame platit neco dopredu bez danoveho dokladu).
takze takto skoncila nase zkusenost s touto "firmou"
vice uz asi pouze financni urad a media.
Dan (neregistrovaný)
---.207.broadband.iol.cz
2. 6. 2009 14:33
Nový
Re: dalsi pseudofaktury z aukra - to uz snad nema cenu komentovat
celé vlákno
no vy jste dobry lolek evidentne jste jim nikdy neposlal veskere udaje pohromade vcetne toho ze vam jde pouze o tech zaplacenych 68,-kc a pak se divite ze vam jen zmatene posilaji fa na ruzne castky...ztretit takoveho zakaznika je pro kazdou firmu leda tak velka uleva
---.nextra.cz
2. 6. 2009 14:56
Nový
celé vlákno
Když už sem píšete za Aukro, bylo by slušné podepsat se celým jménem, aby bylo vidět, kdo jim dělá ostudu. Pokud za Aukro nepíšete, tak jste akorát přiblblý tlachal podobný těm inteligentům, kteří od svého počítače vystřihnou několik analýz, proč spadlo AF447.
---.net.upc.cz
2. 6. 2009 22:04
Nový
celé vlákno
"(po predchozich zkusenostech uz odmitame platit neco dopredu bez danoveho dokladu)"
Tak to už asi nezaplatíte nikde nic, protože daňový doklad se podle zákona smí vystavit až po přijetí peněz, případně provedení služby.
Tak to už asi nezaplatíte nikde nic, protože daňový doklad se podle zákona smí vystavit až po přijetí peněz, případně provedení služby.
Martin V (neregistrovaný)
77.104.245.---
3. 6. 2009 21:08
Nový
celé vlákno
Však si to po sobě také přečtete :-)
Ať to aukro pošle po provedení služby
Pak existuje taky zálohová faktura, ale to není daňový doklad, myslím si, že by však byla v tomto případu postačujícím dokumentem a po připsání peněz na účet by poslalo Aukro fakturu
Ať to aukro pošle po provedení služby
Pak existuje taky zálohová faktura, ale to není daňový doklad, myslím si, že by však byla v tomto případu postačujícím dokumentem a po připsání peněz na účet by poslalo Aukro fakturu
---.net.upc.cz
4. 6. 2009 21:32
Nový
celé vlákno
Ano, buď mu aukro může poslat fakturu po provedení služby, ale to pak není platba předem, nebo může zaplatit na základě zálohové proforma faktury, ale to není daňový doklad. Čili i vám vychází, že chtít platit předem na základě daňového dokladu je nesmysl, takže vlastně se mnou souhlasíte, jen nechápu, proč se tváříte jako že ne.
janek (neregistrovaný)
---.net.upc.cz
4. 6. 2009 8:19
Nový
celé vlákno
Fakt?!
---.net.upc.cz
4. 6. 2009 21:29
Nový
celé vlákno
Fakt.
Sigi (neregistrovaný)
---.net.upc.cz
4. 6. 2009 8:23
Nový
celé vlákno
Já mám zablokovaný účet kvůli nezaplaceným 14 haléřům: přišla mi totiž výzva na celou částku, kterou jsem zaplatil.
---.nextra.cz
2. 7. 2009 15:18
Nový
celé vlákno
http://www.aukro.cz/announce.php?cat=7&item_pos=518#6864
No vida, to asi nebude náhoda, že? Díky p. Strnadovi za to, že k tomu tohoto molocha donutil.
Tak nějak mi z toho vychází (i dle reakce Aukra z 26. 5. 16:21), že až do konce června 2009 tu Aukro vesele porušovalo zákon. Slušná firma by Vám se minimálně omluvila, u Aukra o tom pochybuji.
No vida, to asi nebude náhoda, že? Díky p. Strnadovi za to, že k tomu tohoto molocha donutil.
Tak nějak mi z toho vychází (i dle reakce Aukra z 26. 5. 16:21), že až do konce června 2009 tu Aukro vesele porušovalo zákon. Slušná firma by Vám se minimálně omluvila, u Aukra o tom pochybuji.
vesperus (neregistrovaný)
88.103.10.---
2. 10. 2009 0:07
Nový
celé vlákno
Takze ho vesele porusuji dal? Precetla jsem tu diskusi do konce a reknu vam narovinu, byla to super zabava... Uz dlouho jsem se tak zasmala...Spousta ublizenych a radne nasranych stezovatelu, neskutecne mnozstvi steku, ZADNE kousani, TRHANI by se mohlo zpustit pouze nabidkoou bonusovw vyhry ve sporce... skvela prase, soudruzi 8)
---.214.broadband4.iol.cz
9. 4. 2010 3:29
Nový
Hodnoceni
celé vlákno
Detaily a diskuse o teto aukci najdete na http://aukce-online.info/detail/aukce-online/aukro-cz-aukce/ , jiz pres 120 lidi zhodnotilo tuto aukci :)
Školení Google+ pro firmy

- Jak využít Google+ pro firemní komunikaci a marketing.
- Čím se liší Google+ od Twitteru a Facebooku z pohledu firemního využití.
- Jak využít Google+ v souladu s pravidly užívání.
- Založení Google+ Page (Stránky) krok po kroku, včetně praktických tipů.
Detailní informace o školení Google+ »