3Com přichází s novým multifunkčním řešením zabezpečení sítě

15. 11. 2005

3Com přichází s novým multifunkčním řešením zabezpečení sítě

Systém TippingPointTM X505 zvyšuje bezpečnost a efektivitu organizací rozšířením IPS o bránu firewall, virtuální privátní sítě, řízení šířky pásma, filtrování webového obsahu a další funkce zabezpečení.

Praha, 14. listopadu 2005 – Dne 14. listopadu 2005 divize společnosti 3Com, TippingPoint, která patří ke špičce v oblasti zabezpečení proti neoprávněnému vniknutí, představila systém TippingPoint X505, první platformu integrovaného zabezpečení vybudovanou na technologii Intrusion Prevention System (IPS), která kombinuje bránu firewall s kontrolou paketů SPI, virtuální privátní sítě IPSec, správu šířky pásma, filtrování webového obsahu a dynamické směrování.

Tato nová platforma splňuje rostoucí požadavky zákazníků z řad organizací na komplexnější řešení zabezpečení, které by poskytovalo preventivní, automatickou a dynamickou ochranu, kterou nenabízejí současné brány firewall. Jak poznamenal Jeff Crawford, ředitel oddělení zabezpečení sítí v East Grand Rapids Public Schools, nový systém TippingPoint X505 může nahradit nejméně tři různé zařízení v lokální síti: IDS, přepínač VLAN a bránu firewall.

S měnícími se technologiemi vyžadují organizace platformu integrovaného zabezpečení, jako je například TippingPoint X505, která rozšiřuje sledování sítě tím, že provádí celkovou kontrolu toku paketů pro blokování nebezpečného provozu, pro omezení nedůležitého provozu a pro upřednostnění nejdůležitějšího provozu bez ohledu na typ sledovaného provozu: hlasu, dat nebo videa. Navíc implementováním více řešení organizace zvyšují úroveň architektury, správy a ceny svých sítí.

TippingPoint X505 je první komplexní řešení v oboru určené pro organizace, které podstatně omezuje administrativní, finanční a řídící zátěž vícebodových řešení, a zároveň je dostupné pro okolí organizace, vzdálené pobočky a střední organizace, které tak získávají nejlepší zabezpečení v jediném zařízení. Kromě toto přináší možnost automatické preventivní ochrany před hrozbami prostřednictvím aktualizační služby.

Základní architekturu systému TippingPoint X505 tvoří úspěšný systém TippingPoint IPS, který blokuje celou škálu červů, virů, trojských koní, útoků typů DoS (Denial of Service), spywaru, phishingu, hrozeb VoIP a dalších typů útoků. Kromě funkcí IPS se systém TippingPoint X505 odlišuje od ostatních multifunkčních zabezpečovacích zařízení tím, že je pravidelně aktualizován preventivní ochranou zranitelných míst a ochranou před útoky zero day (zneužitím uskutečněným ještě dříve, než je veřejně publikována chyba s případnou opravou) prostřednictvím služby TippingPoint Digital Vaccine, která rovněž slouží k aktualizaci všech zařízení TippingPoint.

Systém TippingPoint X505 zvyšuje bezpečnost, efektivitu a produktivitu organizací. Kromě úspory šířky pásma prostřednictvím blokování útoků mohou funkce správy šířky pásma systému TippingPoint X505 blokovat nedůležitý provoz, například sdílení souborů peer-to-peer, nebo upřednostňovat nejdůležitější provoz, například hlas nebo video, a tím maximalizovat využití prostředků a uvolňovat šířku pásma jejich správným přiřazováním. Usměrňování provozu je prováděno podle zásad pro příchozí i odchozí provoz. Filtrování webového obsahu zvyšuje produktivitu zaměstnanců a upevňuje dodržování zásad tím, že zakazuje stahování z webových stránek, které nesouvisí s pracovní činností, nebo urážlivého nebo nezákonného webového obsahu.

Jednou z dalších vlastností systému X505 je možnost kombinování všech jeho funkcí. Například IPS a usměrňování provozu lze aplikovat v rámci tunelu virtuální privátní sítě IPSec – řešení efektivní ochrany před šířením červů mezi pobočkami organizace, které zároveň upřednostňuje a zabezpečuje telefonní hovory mezi severy prostřednictvím služby VoIP.

Uvedení systému TippingPoint X505 představuje zakončení prvního společného vývojového projektu mezi společností 3Com a její divizí TippingPoint od lednové akvizice. Globální distribuce systému TippingPoint X505 bude zahájena v prosinci 2005. Další informace o produktu TippingPoint X505 jsou k dispozici na webu: www.tippingpo­int.com/X505

Podnikatel.cz: Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV