D-Link uvádí all-in-one bezdrátový 802.11n router DIR-685

[Tisková zpráva] Novinka se může pochlubit funkcemi úložiště dat a displejem pro fotografie a miniaplikace

Praha 5. května 2009 – D-Link, přední výrobce end-to-end síťových a komunikačních řešení pro firmy i domácnosti, představuje svůj první all-in-one bezdrátový router DIR-685 určený domácnostem. Tato novinka má všechny funkce špičkového 802.11n Wi-Fi routeru, který je doplněn o síťové úložiště dat (NAS), technologii SharePort pro sdílení tiskáren a skenerů a 3,2" LCD displej s velkým rozlišením pro zobrazování fotografií, miniaplikací a stavu sítě.

Nový D-Link DIR-685 představuje moderní doplněk pro digitální domácnost, který je navržen s důrazem na pohodlnou obsluhu a funkčnost. Při instalaci routeru ve svislé poloze uvidí uživatelé dobře na displej, který zobrazuje stav zařízení formou přehledných grafů a také digitální fotografie, streamované video, předpověď počasí nebo další informace z internetu v reálném čase. LCD displej nabízí až 1,6 milionu barev.

K elegantnímu vzhledu nového bezdrátového směrovače přispívá také použití skrytých interních antén. Funkce síťového úložiště dat (NAS) podporují UPnP server a stahování přes BitTorrent. Vestavěný FTP server umožňuje uživatelům přistupovat k dokumentům, fotografiím, hudbě a dalším médiím lokálně přes domácí síť nebo dálkově přes internet.

„Tento router je špičkové „all-in-one“ domácí síťové zařízení, které umožňuje zákazníkům využívat nejnovější technologie přímo v jejich domácnostech,“ říká Aleš Pícl, ředitel společnosti D-Link Česká republika. „Nabízí všechny funkce routeru, NAS, FTP serveru a tiskového serveru – to vše v jedné malé úhledné krabičce, která snadno zapadne do domácího prostředí a navíc zohledňuje ekologické faktory.“

DIR-685 využívá technologii D-Link Green, která pomáhá šetřit energii několika způsoby – například automatickým rozpoznáním aktivity portu a délky kabelu a odpovídající regulací potřebné energie, sloučením všech funkcí do jednoho zařízení namísto mnoha samostatných produktů a použitím klidového režimu, který automaticky vypíná napájení LCD displeje. Wi-Fi modul routeru lze zapínat a vypínat podle zadaného časového rozvrhu provozu WLAN, přičemž napájecí adaptér splňuje kritéria programu Energy Star a dosahuje průměrné úspory energie ve výši až 30 %. Obdobnými funkcemi pro úsporu energie a prodloužení životnosti pevného disku je vybaven také modul NAS.

Oba USB porty na zadní straně routeru DIR-685 využívají novou technologii D-Link SharePort, která umožňuje skupině uživatelů snadné sdílení USB zařízení, například klasických tiskáren, multifunkčních tiskáren (MFP) a externích pevných disků z libovolného místa v domě nebo kanceláři. SharePort mění tyto lokální USB porty na rychlé a pohotové virtuální porty pomocí nové technologie pro připojení USB přes TCP/IP (USB over TCP/IP).

Pro snadnou a příjemnou práci s fotografiemi uzavřel D-Link partnerství s FrameChannel, bezplatnou webovou službou (internetphoto­frame.com), která umožňuje uživatelské úpravy obsahu zobrazovaného na displeji. Uživatelé tak mohou velmi snadno a pohodlně vyhledávat a prohlížet fotografie.

Doporučená koncová cena nového all-in-one bezdrátového 802.11n routeru D-Link DIR-685 byla stanovena na 6 921 Kč bez DPH. První dodávky jsou naplánovány na červen 2009.

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech