ABB a Statoil podepisují rámcovou smlouvu na 23 milionů

[Tisková zpráva] Tříletá smlouva na zdokonalení a údržbu telekomunikačních systémů pro všechny plošiny u norského pobřeží.

Houston, Texas, 14. července 2010 – Společnost ABB oznámila, že uzavřela rámcovou smlouvu v hodnotě 23 milionů USD na dodávku a údržbu telekomunikačních systémů pro všechny těžební plošiny společnosti Statoil. Smlouva bude v platnosti tři roky s možností prodloužení o další rok a týká se všech interních i externích telekomunikačních systémů pro provoz těžebních plošin podél norského pobřeží. Očekávaná hodnota smlouvy je asi 6–8 milionů USD ročně.

Za tuto smlouvu, obsahující kromě údržby také provedení pilotních studií, výstavby, testování, montáže a zprovoznění úprav telekomunikačních systémů na všech těžebních zařízeních společnosti Statoil, odpovídá obchodní jednotka ABB pro ropné, plynárenské a petrochemické odvětví. Společnost ABB dodá datové sítě, telefonní a rádiové zařízení (UHF a VHF), veřejnou adresu, meteorologické a radarové systémy.

Středisko špičkových telekomunikačních technologií ABB v Norsku nese odpovědnost za telekomunikace v ropném, plynárenském a petrochemickém průmyslu po celém světě a bude se společností Statoil intenzivně spolupracovat na dodání těchto rozhodujících systémů v rámci smlouvy.

„Samozřejmě jsme velice spokojeni s touto smlouvou, která dokazuje, že Statoil důvěřuje naší technologii, odbornosti a schopnosti dodat řešení, která potřebují pro spolehlivou telekomunikační infrastrukturu,“ uvedl Veli-Matti Reinikkala, ředitel divize Procesní automatizace společnosti ABB. „Důležitými faktory pro získání této smlouvy jsou naše odbornost v ropném a plynárenském průmyslu, zkušenosti s telekomunikačními projekty a historie úspěšné spolupráce se společností Statoil.“

Společnost ABB stojí v čele vývoje telekomunikačních řešení, která zákazníkům v ropném a plynárenském odvětví přinášejí již déle než 25 let účinnější, bezpečnější a rentabilnější provoz. Společnost ABB navrhuje širokou řadu moderních komplexních telekomunikačních systémů, které dodává těžebním zařízením po celém světě.

Divize Procesní automatizace společnosti ABB dodává integrovaná automatizovaná řešení pro řízení a optimalizaci závodů a poskytuje své znalosti a služby u aplikací určených pro konkrétní odvětví, což pomáhá zákazníkům zpracovatelského průmyslu kdekoli ve světě naplňovat jejich nejdůležitější obchodní potřeby v oblastech provozní ziskovosti, výnosnosti kapitálu, řízení rizik a globální odpovědnosti. Mezi cílová odvětví patří ropný a plynárenský průmysl, energetika, chemický a farmaceutický průmysl, výroba papíru a celulózy, těžba a zpracování nerostů a kovů, výroba cementu, námořní průmysl a turbodmychadla.

ABB (www.abb.cz) je přední světovou firmou působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu, výroby a distribuce energií zlepšit výkonnost při současném snížení dopadu jejich činností na životní prostředí. ABB má kolem 117 000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává téměř 2 800 lidí.

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček