ABC: Na internetovém tržišti se obchoduje se vším – od čističek vody pro krevety po zařízení pro zesnulé

[Tisková zpráva] PRAHA, 18. prosince 2007 – Nejstarší tuzemské internetové tržiště ABC Českého Hospodářství v letošním roce potvrdilo, že je místem rozmanitých obchodních příležitostí. Největší zájem byl o surové dřevo, vzrostla nabídka páskovacích automatů. Hitparádu nejoriginálnějších nabídek a poptávek letos vyhrálo chladicí zařízení pro zesnulé, čističky vody pro chov krevet a rodinný dům za 15 milionů korun.

„Velmi originální je poptávka po čističkách vody a úpravnách pitné vody z Vietnamu. Ze stejné země jsou obrovské poptávky i po čističkách vody pro chov krevet a vyřešení vyčištění vody po vylovení krevet. Ostatně loni Vietnam vyvezl krevety za 3,5 miliardy dolarů,“ představil jednu ze zajímavých poptávek spolumajitel nejstaršího tuzemského internetového B2B tržiště ABC Českého Hospodářství Predrag Dukič. „V jiném případě zase jedna firma nabízela rekuperační zařízení pro ohřev užitkové vody odpadním teplem z chlazení a zároveň nabídla chladicí zařízení pro uložení zesnulých včetně příslušenství: patrových regálů, zvedacích a manipulačních vozíků – nabídka, kterou nejlépe ocení krematoria nebo patologie v nemocnicích.“

Z letošních statistik vyplývá, že největší poptávka trvá po stavebních pracích, lidských zdrojích – obchodních zástupcích a prodejcích, po přepravě materiálu, manipulační technice a krmivech. Nejčastěji nabízenými produkty byly kancelářský software, vysokozdvižné vozíky, vlaječky, stroje na servis a údržbu automobilů nebo obklady a dlažby.

Internetové tržiště ABC Českého Hospodářství letos v jednotlivých případech zaznamenalo poměrně vysokou nabízenou či požadovanou částku. „Šlo například o nabídku dvougeneračního rodinného domu za 14,9 milionu korun, prodej areálu pro výrobu či skladování za necelých deset milionů nebo o tiskařský stroj za 1,45 milionu,“ vylíčil Predrag Dukič. „Poptávku v nejvyšší hodnotě jsme zaznamenali u požadavku výrobních prostor v okolí České Lípy za deset milionů korun. Zájem byl o koupi stavebního pozemku do půl milionu korun či po hydraulickém lisu za víc než tři sta tisíc.“

Největší nárůst poptávky v letošním roce zaznamenalo internetové B2B tržiště ABC Českého Hospodářství u surového dřeva (8 %), europalet (6 %), odpadních plastů (4,5 %), CNC strojů (3,6 %) a u sekčních vrat s elektrickým pohonem a dálkovým ovládáním (2,7 %). Nárůst nabídky se projevil u páskovacích automatů a s nimi spojenou technikou (6,3 %), potisku předmětů (5,4 %), kamerových systémů (4,9 %), vah a vážicích zařízeních (3,2 %) či jeřábů a manipulační techniky (2,7 %).

„Po Novém roce chystáme novou sekci pro běžné spotřebitele. Nakupování přes internet je dnes už normální, ale tržiště automaticky srovná různé nabídky pod sebe – není nutné proto procházet jednotlivé stránky a jednotlivé internetové obchody. Poptávku po rozšíření služeb nenecháme neuspokojenou,“ shrnul Predrag Dukič, spolumajitel nejstaršího tuzemského internetového B2B tržiště ABC Českého Hospodářství.

Realizovat obdobné nákupy přes B2B tržiště je pro poptávající velmi jednoduché. Stačí vložit poptávku a správně ji umístit do oboru, kterého se týká. Denně se rozesílá 22 tisíc e-mailů více než 29 tisícům aktivních uživatelů. Poptávky lze zadávat zdarma – stejně tak prohlížet nabídky ostatních klientů. Placené služby tržiště se vztahují jen na možnost zadávat do systému vlastní nabídku a dostávat relevantní poptávku z oboru klienta v předstihu.

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák