Abra G4 - nový ERP systém postavený na databázi Oracle

Abra G4 – nový ERP systém postavený na databázi Oracle

Jedna z nejznámějších značek ERP na českém trhu – ABRA se spojila s ORACLE. Výsledkem je nový ekonomický systém ABRA G4 – Unlimited ERP.

Praha, 7. září 2004 – Společnost Aktis, a.s., představí na brněnském veletrhu Invex 2004 nový systém ERP pro střední a větší společnosti – systém ABRA G4.

Systém ABRA G4 je tvořen souborem modulů pro zpracování účetnictví, fakturace, skladového hospodářství, vedení pokladny a banky s přímým napojením na homebanking, majetek, mzdy nebo personalistiku. Systém obsahuje i specializované moduly pro plánování a řízení výroby, CRM nebo modul pro maloobchodní prodej. Některými z mnoha výhod tohoto systému jsou například provázanost agend, která dovoluje vysokou koncentraci funkčnosti do místa použití, moderní koncepce uživatelského prostředí či snadné přizpůsobení aplikace potřebám společnosti.

Tato třívrstvá Client/Server aplikace je založena na spolehlivé a bezpečné databázi Oracle 10g, která umožňuje bezproblémové zpracování většího objemu dat a vynikající rychlost odpovědi. Databáze Oracle je navíc určená pro všechny druhy podniků a v ekonomicky výhodné edici Standard Edition One ji lze použít i pro menší firmy. V systému ABRA G4 se tak spojují výhody kvalitního ERP systému a výkonné databáze, která umožní nabízet tento systém i velkým společnostem.

Systém ABRA G4 navazuje na řadu systémů ABRA G2 a ABRA G3, které jsou určeny pro firmy menší, respektive střední velikosti, a je tak technologicky nejvyspělejším systémem společnosti Aktis, a.s. Nový ERP systém pracuje na serverech s operačními systémy Windows i Linux, a dává tak uživatelům právo na volbu prostředí, ve kterém budou aplikaci provozovat.

Systém ABRA G4 bude uveden do prodeje v průběhu druhého čtvrtletí roku 2005.

„Od nasazení databáze Oracle si slibujeme výrazné zvýšení výpočetního výkonu našich aplikací. Ke spojení software ABRA a databáze Oracle došlo proto, že mezi uživateli software ABRA jsou stále častěji velké firmy a zároveň společnost Oracle pružně přizpůsobila svoji cenovou politiku očekávání trhu,“ uvádí Jaroslav Řasa, předseda představenstva Aktis, a.s.

„Uvedením ekonomicky výhodné, a přesto funkčně plnohodnotné verze databáze Oracle 10g Standard Edition One jsme naši databázi zpřístupnili i středním a menším organizacím. Proto jsme navázali spolupráci se společností Aktis, která dodává řešení do významné části tohoto segmentu trhu. Jsme potěšeni, že migrace aplikace na naši databázi byla provedena v období kratším než jeden rok, což svědčí o správném startu naší spolupráce,“ uvedl Michal Fišer, Channel Manager ze společnosti Oracle Czech.

O společnosti Aktis:

Společnost Aktis, a.s., je na českém trhu jeden z největších producentů účetního a ekonomického software. Mezi její zákazníky patří přes 20 000 firem z České, Slovenské a Polské republiky. Jasným oceněním jejích výsledků je fakt, že podle nezávislého marketingového průzkumu je ABRA nejznámějším ekonomickým systémem v ČR. Kvalitu produkce podtrhují dvě skutečnosti: osmiletá, průběžně ověřovaná certifikace podle ISO 9001 a kvalitní služby, které pokrývají celé území státu.

O společnosti ORACLE:

Oracle je největší světový dodavatel podnikového software. Další informace o společnosti Oracle najdete na http://www.ora­cle.com.

Kontakty:

Martina Krumphanslová / Michal Srba
Aktis, a.s. / Virklis – PR Agency
+420 257 312 432 / +420 241 742 675
mkrumphanslova@ak­tis.cz / michal.srba@vir­klis.cz

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo