Absolventi VŠMIE patří mezi nejúspěšnější uchazeče o zaměstnání

3. 9. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 2. 9. 2010 – Absolventi Vysoké školy manažerské informatiky a ekonomiky (VŠMIE) se ani v době ekonomické krize nemusí obávat nezájmu o své schopnosti. Do půl roku od ukončení studia se mezi nimi nenašel žádný nezaměstnaný.

Vyplývá to z průzkumu Střediska vzdělávací politiky pedagogické fakulty UK. Přes vyšší zájem zaměstnavatelů o uchazeče s vysokoškolským vzděláním se míra nezaměstnanosti mezi absolventy zvýšila o 0,5 %. Nezaměstnanost přitom ve skupině vysokoškoláků nejvíce dopadá právě na absolventy.

VŠMIE se dle průzkumu umístila na vrchol pomyslného žebříčku úspěšnosti vysokých škol. Úspěšnost uplatnění absolventů školy zvyšuje už samotná moderní koncepce programu studia a mimo jiné i např. fakt, že firmy své zaměstnance posílají v rámci jejich dalšího profesního vzdělávání právě do studijních programů VŠMIE. „Studenty v našich oborech netrápíme pouze suchou teorií, náš studijní program je úzce navázán na praktické upotřebení získaných vědomostí,“ říká Radek Řechka, ředitel a kvestor školy.

Úspěšní studenti jsou již v průběhu studia v hledáčku mnoha firem, VŠMIE navíc přímo spolupracuje se společností AspectWorks, která si mezi absolventy vybírá své budoucí zaměstnance.

Ve výsledcích průzkumu se objevily výrazné rozdíly i mezi oborově příbuznými školami, např. u Vysoké školy ekonomické v Praze nebo Ekonomické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Vysoká škola manažerské informatiky a ekonomiky, a.s. (VŠMIE) byla založena v roce 2001 jako soukromá vysoká škola s tříletým studijním programem (Bc.) v oborech Aplikovaná informatika, Manažerská ekonomika, Právo v podnikání a Právo ve veřejné správě. Všechny studijní obory jsou zaměřeny na poskytování optimální kombinace informatických, ekonomických a právních znalostí a dovedností. Škola realizuje výuku v Praze, otevřela také svou první pobočku v Sokolově. V současnosti studuje na VŠMIE v prezenční i kombinované formě více než 1 000 studentů.

VŠMIE dbá nejen na kvalitu svých výukových programů, ale také na sepětí s odbornou praxí. Mezi její nejvýznamnější partnery patří už několik let společnosti IBM, Hewlett-Packard, Komerční banka a další. Dalším významným úspěchem je získání akreditace Cisco Academy od společnosti Cisco Systems. VŠMIE je mimo jiné aktivním členem vzdělávacího systému Netacad. Na půdě školy pravidelně probíhají kurzy CCNA (Cisco Certified Network Asociate), přičemž účast na těchto vzdělávacích programech je pro všechny studenty zdarma. V roce 2009 se VSMIE zapojila také do celosvětově uznávaného projektu Oracle Academy. Více informací na www.vsmie.cz.

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: mBank cenzuruje, zrušila mFórum

mBank cenzuruje, zrušila mFórum

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?