Aby vaše IT nebylo černou dírou firmy

[Tisková zpráva] Neutrácejte zbytečně přemrštěné částky za své IT! Společnost GiTy, a.s. přichází s řešením! Prověřte své náklady – jste efektivní?

Praha, 10. července 2009 – Trendy v podnikání: efektivní správa firemního IT. Svěření správy firemních serverů, bezpečnostních prvků i samotných počítačů do rukou odborníků je stále častějším jevem.

Outsourcing zejména v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT) bývá jedním z prvních kroků firem, jak snížit své náklady. Každá firma neustále přehodnocuje své výdaje s cílem maximálně ušetřit, vybírá nejvýhodnější řešení a konsoliduje náklady. Škrtání rozpočtů ale není možné na úkor kvality a spolehlivosti poskytovaných služeb. Je potřeba zhodnotit, které služby jsou nepostradatelné a případně optimalizovat ty, které jsou naddimenzované. Ve všech oblastech je proto potřeba nalézt efektivní poměr mezi vynakládanými prostředky a optimálním rozsahem služeb. Ne každá firma je schopná posoudit, zda je při jejích konkrétních požadavcích na fungování ICT tento poměr efektivní. Je důležité, aby rozsah a kvalita ICT služeb ve firmě odpovídaly jejímu oboru podnikání, opomenout se nesmí ani ucelená bezpečnostní politika informačního systému.

Východiskem pro firmy, které se s tímto problémem potýkají nebo nedokáží objektivně zhodnotit svoje potřeby, může být externí správa ICT. Společnost GiTy, a.s. nabízí tyto služby pod souhrnným názvem Efektivní správa informačních a komunikačních technologií (ESICT). Tato komplexní správa má několik stavebních kamenů, stejně jako každý informační systém sám o sobě. Struktura ESICTu je znázorněna na následujícím schématu.

Schéma

Na základě důkladné prvotní analýzy ICT prostředí firmy a jejích individuálních požadavků GiTy zajistí zákazníkovi efektivní fungování a optimální kvalitu ICT. ESICT se týká všech úrovní informačního systému – koncových bodů, infrastruktury, serverů a aplikací.

GiTy umí snížit náklady na ICT až o 20 % při zachování stávající kvality služeb a definovat nejpříznivější poměr mezi kvalitou a náklady na ICT. Kvalita a dostupnost služeb a další parametry jsou sledovány s použitím metrik a porovnávány s předem sjednanými smluvními parametry SLA (Service Level Agreement).

Bezproblémové fungování ICT non-stop sleduje Servisní a dohledové centrum připravené rychle reagovat na vzniklé závady. Součástí služby je i stanovení plánu modernizace a obnovy jednotlivých komponent IS/IT a telekomunikací.

Výsledkem ESICTu je funkční ICT v optimálním rozsahu vzhledem k velikosti a potřebám firmy a průhledné náklady.

„Služba ESICT zákazníkovi nejen ušetří peníze, ale přinese mu komfort v podobě komunikace s jedním dodavatelem, zeštíhlení administrativy, jasně definované odpovědnosti, dohledu 24 hodin denně a odborného řízení bezpečnosti ICT,“ řekl Aleš Padrta, ředitel služeb IT společnosti GiTy.

V současné době efektivně funguje správa komunikačního prostředí u zákazníků, jako jsou: KORADO, a.s., KORDIS JMK spol.s.r.o., Fakultní nemocnice Brno a Technická správa komunikací hl.m.Prahy.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák