Acronis Disk Director 11 dává administrátorům IT silný a snadno použitelný nástroj pro dělení a správu disků

[Tisková zpráva] OSTRAVA, Česká republika, 1. listopadu 2010 – Společnost Acronis, přední poskytovatel snadno použitelných obnovovacích a bezpečnostních řešení pro fyzická, virtuální a cloudová prostředí, dnes oznámila další generaci podnikových produktů pro správu disků Acronis® Disk Director® 11 Advanced Server a Acronis® Disk Director® 11 Advanced Workstation. Oba produkty jsou navrženy tak, aby zkrátily dobu, kterou musí správci IT vynakládat na základní správu a údržbu pevných disků pro dosažení vyššího výkonu a zabezpečení firemních dat.

Produkty Acronis Disk Director 11 Advanced Server a Acronis Disk Director 11 Advanced Workstation zjednodušují přesouvání, změnu velikosti a vytváření diskových oddílů na místních a vzdálených počítačích. Spojují v sobě několik funkcí zkracujících dobu, kterou správci IT potřebují pro převádění, změnu velikosti, kopírování, rozdělení a sloučení místních i vzdálených svazků. Mezi další vlastnosti patří podpora prokládaných svazků pro zvýšení výkonnosti, centrální konzola pro správu a vylepšené uživatelské rozhraní. Nové produkty zahrnují podporu pro Windows Server 2008 a Windows 2008 R2 ve verzi Advanced Server a Windows 7 ve verzi Advanced Workstation.

Nové vlastnosti:

• Podpora dynamických disků – Svazky rozkládající se přes několik disků, navíc převod stávajících základních disků na dynamické
  • Podpora disků typu GPT – Lze vytvářet svazky větší než 2 TB a dosáhnout vyšší odolnosti proti potenciálnímu poškození dat.
  • Přidání nebo rozložení zrcadlených svazků – Přidáním zrcadlení můžete v jediné akci ze základního nebo jednoduchého svazku vytvořit svazek odolný proti chybám. Pokud je na disku, který obsahuje jedno ze zrcadlení, potřeba nepřiděleného prostoru navíc, můžete zrcadlení odebrat.
  • Svazek rozložený se přes několik fyzických disků – Systém můžete optimalizovat spojením volného místa na různých pevných discích a získat větší svazky.
  • Převod disků typu MBR na GPT a naopak – Tuto funkci můžete využít pro vytvoření svazku, jehož velikost je větší než 2 TB, nebo když na jednom disku potřebujete více než čtyři primární svazky.
  • Klonování disku na náhradní HDD – Základní disky typu MBR můžete nahradit novými disky bez reinstalace operačních systémů a aplikací.
  • Vzdálená správa – Výkonný a snadno použitelný nástroj pro správu disků a svazků v místních a vzdálených počítačích

„Jako uživatel předchozích produktů pro správu disků od společnosti Acronis jsem potěšen, že tento produkt přichází s novými funkcemi a podporou pro nové verze platforem,“ řekl Anders Nilsson, beta tester a ředitel pro vývoj ve společnosti NAF-Data AS se sídlem v Oslu, Norsko. „Jsem obzvláště potěšen možností spravovat několik počítačů z jednoho centrálního bodu.“

„IT administrátoři mají nový silný nástroj, který pomůže lépe spravovat a udržovat pevné disky v podnikovém prostředí,“ řekl Laurent Dedenis, výkonný viceprezident společnosti Acronis. „Pomocí nového produktu Acronis Disk Director mohou administrátoři IT efektivněji spravovat dělení disků na místních a vzdálených počítačích.“

Acronis Disk Director 11 Advanced Workstation podporuje systémy Windows 7, Windows Vista a Windows XP.

Acronis Disk Director 11 Advanced Server podporuje systém Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2003 a Windows Server 2003 R2.

Oba produkty jsou k dispozici v anglické verzi a nebudou lokalizovány do českého jazyka. Bližší informace o produktech lze získat na adrese: http://www.acro­nis.cz/spolec­nosti/produkty/disk-director/.

O společnosti Acronis
Společnost Acronis je předním poskytovatelem snadno ovladatelného řešení pro zálohování, obnovu a zabezpečení pro fyzická, virtuální a cloudová prostředí. Patentované technologie diskového imagingu společnosti Acronis umožňují chránit data podnikům, malým a střední firmy i spotřebitelům. S obnovou po haváriích, softwarem pro deployment a migraci od společnosti Acronis mohou uživatelé chránit digitální data, udržovat kontinuitu provozu a redukovat výpadky. Softwarové produkty Acronis jsou v prodeji ve více než 180 zemích a jsou dostupné v 13 jazycích. Další informace získáte na stránkách www.acronis.cz. Acronis také můžete sledovat na Twitteru: http://twitter­.com/Acronis_Czech.