Acronis poskytuje řešení zálohování dat a obnovení po havárii pro VMware vCloud

[Tisková zpráva] Konference VMware Partner Exchange, Orlando, Florida, 7. února 2011 – Společnost Acronis, přední poskytovatel snadno použitelného zálohování, obnovy a bezpečnostních řešení pro fyzická, virtuální a cloudová prostředí, dnes oznámila, že získala jako první certifikaci pro VMware vCloud Director.

Acronis® Backup and Recovery10 Advanced Server Virtual Edition je řešení pro zálohování a obnovu virtuálních prostředí. Toto řešení se integruje s produktem VMware vCloud Director a usnadňuje zálohování z cloudu do fyzických, virtuálních nebo dalších cloudových prostředí. Kromě toho nabízí řešení problému migrace mezi smíšenými prostředími (z fyzického do virtuálního, z virtuálního do cloudu, z cloudu do fyzického atd.) Acronis nabízí flexibilitu umožňující koncovým uživatelům i poskytovatelům služby vCloud správu zálohování napříč různými prostředími.

„VMware vCloud je první řešení, které umožní zákazníkům vytvářet a spravovat privátní i hybridní cloudy“, řekl Bill Shelton, Senior Director pro cloud computing ve společnosti VMware. „Schopnost chránit toto prostředí s novým testovaným řešením zálohování a obnovy po havárii pro vCloud, jako je Acronis, přináší zákazníkům mnohem víc.“

„Možnost poskytovat obnovu po havárií v cloudu je opravdu zajímavá funkce, o které si myslíme, že pomůže trhu dále se orientovat na VMware vCloud a cloudové technologie obecně. Jsme rádi, že můžeme stavět na našich již silných vazbách s VMware tím, že jako první dodavatel podporujeme obnovu po havárii pro VMware vCloud Director“, řekl Izzy Azeri, senior vicepresident a generální manažer společnosti Acronis v Americe.  „Protože poskytovatelé cloudu pomáhají zákazníkům provozovat kriticky důležité aplikace v privátních nebo hybridních cloudech čím dál častěji, bude schopnost zvládat zálohování a obnovu dat po havárii v těchto prostředích stále více důležitá.“

Společnost Acronis je technologickým partnerem v programu VMware Technical Alliance Partner, podporuje různé platformy VMware a je držitelem certifikátu VMware Ready pro ochranu dat.

O společnosti Acronis

Acronis je předním poskytovatelem snadno ovladatelného řešení pro zálohování, obnovu a zabezpečení pro fyzická, virtuální a cloudová prostředí. Patentované technologie diskových obrazů společnosti Acronis umožňují chránit data podnikům, malým a střední firmy i koncovým uživatelům. S obnovou po haváriích, softwarem pro deployment a migraci  společnosti Acronis mohou uživatelé chránit digitální informace, udržovat kontinuitu provozu a redukovat výpadky. Softwarové produkty Acronis jsou prodávány ve více jak 90 zemích a jsou dostupné v 14 jazycích.