Adobe již dodává Acrobat 9

[Tisková zpráva] Nová verze sklízí pochvaly za portfolia PDF, schopnosti pro práci v reálném čase a podporu technologie Adobe Flash

San Jose, USA, 25. června 2008 – Společnost Adobe Systems Incorporated dnes oznámila okamžitou dostupnost softwaru Adobe® Acrobat® 9. Acrobat 9 přináší podstatné inovace, které organizacím i jednotlivcům umožní komunikaci poutavým a profesionálním způsobem. Nyní je v něm obsažena nativní podpora pro technologii Adobe Flash®, možnost sjednotit široký výběr typů obsahu do bohatých portfolií PDF a navigace v dokumentu PDF společně s kolegy v reálném čase.

„Rychlá a spolehlivá komunikace je klíčem k úspěchu ve všech našich projektech,“ řekl Shawn Pressley, vedoucí systémů pro řízení projektů a vývoj u společnosti Hill International, jedné z největších světových firem v oboru řízení a řešení náhrad ve stavebnictví. „Acrobat 9 nám umožní oslovit jakoukoliv skupinu těmi pravými informacemi, kdekoliv a kdykoliv je to potřeba. Do jednoho portfolia PDF můžeme vložit návrhy, obrazy, CAD modely a dokonce i aplikace v Adobe Flash, a to nám umožní jasně komunikovat podle potřeby našich místních i globálních týmů.“

Software Acrobat 9 pomáhá organizacím po celém světě komunikovat s široce rozptýlenými týmy kolegů, partnerů a zákazníků atraktivním způsobem. Acrobat 9 již nyní sbírá nadšené ohlasy od dlouhodobých i nových uživatelů v takových segmentech, jako jsou finanční služby, státní správa, právo, výroba a vydavatelství. Mezi ně patří: EDS; italský soud v Cremoně; Penguin Group; Dai Nippon Printing a Kyowa Hakko.

Acrobat 9 podporuje technologii Adobe Flash, která uživatelům umožní zahrnout do dokumentů PDF také soubory videa a aplikací kompatibilní s přehrávačem Adobe Flash Player. Marketingový manažer může například použít Acrobat 9 k převedení webových stránek obsahujících multimédia na dokumenty PDF. Za účelem připomínkování lze soubor PDF sdílet s ostatními uživateli, kteří používají bezplatný software Adobe Reader® 9, u kterého se předpokládá až dvakrát rychlejší spouštění než u dřívějších verzí.

S Acrobatem 9 lze sjednotit širokou řadu materiálů do jednoho dokumentu pomocí nového konceptu portfolií PDF. Portfolia PDF umožní uživatelům sestavit více typů médií do jednoho komprimovaného souboru PDF, který lze přizpůsobit s použitím několika profesionálních rozvržení a specifické firemní identity. Obchodník bude moci pro budoucího klienta vytvořit jeden dokument s návrhem, který bude obsahovat tabulky, grafy a obrázky, a také úvodní firemní video, ve kterém ředitel představí nejnovější produkty společnosti.

Acrobat 9 navíc poskytuje přístup ke schopnostem živé spolupráce uvnitř dokumentu PDF. Tuto spolupráci umožňuje práce s webem Acrobat.com, který poskytuje novou sadu hostovaných služeb dostupných ve veřejné beta verzi na adrese www.acrobat.com. Tyto nové schopnosti mohou uživatelům umožnit řídit navigaci v dokumentu PDF pro celou skupinu v reálném čase, aby se zajistilo, že všichni budou na stejné straně i na stejné stránce.

Rodina produktů Acrobat 9 obsahuje software Acrobat 9 Standard, Acrobat 9 Pro a nový Acrobat 9 Pro Extended. Nejkompletnější člen rodiny, Acrobat 9 Pro Extended, zahrnuje také software Adobe Presenter pro snadné převedení prezentací z Microsoft® PowerPointu na multimediální zážitky, které lze publikovat jako soubory PDF.

Ceny a dostupnost
Acrobat 9 Pro Extended, Acrobat 9 Pro a Acrobat 9 Standard pro Microsoft Windows® a Acrobat 9 Pro pro Mac OS X jsou nyní dostupné v anglické, francouzské, německé a japonské verzi. Acrobat 9 Pro Extended je k dispozici za 21 900 Kč a registrovaní uživatelé příslušných dřívějších verzí Acrobatu1 mohou upgradovat na Acrobat 9 Pro Extended za 7 200 Kč. Acrobat 9 Pro je za 14 940 Kč a registrovaní uživatelé příslušných dřívějších verzí Acrobatu2 mohou upgradovat na Acrobat 9 Pro za 5 060 Kč. Acrobat 9 Standard je dostupný za 9 340 Kč a registrovaní uživatelé příslušných dřívějších verzí Acrobatu3 mohou upgradovat na Acrobat 9 Standard za 3 080 Kč. Ceny jsou bez DPH. Očekává se, že Adobe Reader 9 bude dostupný počátkem července 2008.

Také jsou nyní dostupné softwarové balíky Adobe Creative Suite® 3.3 Design Premium, Design Standard, Web Premium a Master Collection, které obsahují Acrobat 9 Pro. V balíku Creative Suite 3.3 Design Premium je také přidán software Adobe Fireworks® CS3. Více informací o rodině produktů Acrobat 9 je k dispozici online na adrese www.adobe.com/a­crobat.

O společnosti Adobe
Adobe převratným způsobem mění soužití a vztah lidí k myšlenkám a informacím – kdykoliv, kdekoliv a přes jakékoliv médium. Další informace najdete na www.adobe.cz nebo www.adobe.com.

Vitalia.cz: 7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu