Adobe nabízí Photoshop CS3 ve dvou edicích

[Tisková zpráva] Photoshop CS3 a Photoshop CS3 Extended posunují hranice možností práce s digitálním obrazem

San Jose, USA, 27. března 2007 – Společnost Adobe Systems dnes představila Adobe® Photoshop® CS3 a Photoshop CS3 Extended, dvě nové edice softwaru, který se stal průmyslovým standardem profesionální práce s digitálním obrazem. Photoshop CS3 je významný upgrade oblíbené aplikace, který přináší novinky, jež zvyšují možnosti a produktivitu designérů a fotografů. Photoshop CS3 Extended je zcela nová verze tohoto softwaru, která otevírá kreativním profesionálům nové dimenze práce s digitálním obrazem a přináší jim všechny funkce aplikace Photoshop CS3 a navíc průlomové nástroje pro 3-D a pohyblivou grafiku a měření a analýzy obrazu. Photoshop CS3 Extended posunuje hranice možností práce s digitálním obrazem a zjednodušuje pracovní postupy odborníků z oblasti architektury, projekce, zdravotnictví a přírodních věd.

Photoshop CS3 a Photoshop CS3 Extended budou v prodeji samostatně nebo jako nosná součást rozšířené řady softwarových balíků Creative Suite® 3 společnosti Adobe, uváděných tento den (viz samostatné zprávy). Software bude dodáván jako univerzální aplikace pro PowerPC a Macy s procesory Intel i pro Microsoft® Windows® XP a Windows Vista™. Zákazníci se mohou těšit na vyšší úroveň výkonu a rychlosti práce aplikace Photoshop CS3 na systémech Macintosh s procesory Intel a nejnovějším Windows hardwaru.

“Dá se říci, že Photoshop letos objevil novou identitu,” tvrdí Deborah Whitman, viceprezidentka pro product management divize Digital Imaging společnosti Adobe. “Připravili jsme přelomovou verzi současného průmyslového standardu. Jednak jsme významným způsobem rozšířili možnosti práce profesionálních designérů a fotografů a zároveň jsme otevřeli dveře k působnosti ve zcela nových oblastech. Nabízíme Photoshop CS3 a Photoshop CS3 Extended nové generaci profesionálních multimediálních tvůrců a rovněž architektům, vědcům a lékařům, kterým rozšiřují pole působnosti.”

Pokročilé nástroje pro designéry a digitální fotografy
beta-testeři aplikace Photoshop CS3 potvrdili, že se jedná o verzi, která se stane naprosto nezbytným nástrojem pro všechny designéry a fotografy. Například díky novým funkcím pokročilé kompozice mohou designéři zcela automaticky zarovnat vrstvy nebo obrázky s podobným obsahem. Funkce Automatické zarovnání vrstev (Auto-align Layers) rychle vyhodnotí detaily obrazu a vrstvy posune, otočí či zdeformuje tak, aby na sebe dokonale pasovaly. Funkce Automatické prolnutí vrstev (Auto-blend Layers) prolne barvy a stíny tak, že je výsledek přirozený a snadno se sním dále pracuje. Díky nejnovější verzi nástroje Camera Raw mohou fotografové rychleji zpracovávat neupravené snímky z fotoaparátu a dosahovat špičkově kvalitní konverze. K dispozici jim je podpora více než 150 raw formátů, JPEG a TIFF souborů, kompatibilita s Adobe Photoshop Lightroom™ a novými nástroji, jako je Fill Light a Dust Busting.

Analýza obrazu, 3D a pohyblivá grafika ve Photoshop CS3 Extended Software Photoshop CS3 Extended zahrnuje všechny funkce aplikace Photoshop CS3 a navíc celou řadu specializovaných funkcí, jako je podpora práce s 3D grafikou, videem a animacemi či hloubkové analýzy obrazu. Díky podpoře populárních 3D formátů mohou kreativci renderovat a integrovat 3D grafiku do svých 2D kompozic, a to včetně úpravy textur na 3D modelech. Pomocí vylepšeného nástroje Enhanced Vanishing Point mohou designéři měřit rozměry v perspektivě a rovněž z toho nástroje provádět export do 3D modelu. Pro video post-produkci je Photoshop CS3 Extended vybaven podporou video souborů a vrstev, ve kterých lze upravovat film snímek po snímku. Výsledné video lze exportovat do celé řady formátů, včetně populárního Flash®. Mezi průkopníky nových způsobů využití v oblasti výroby a zdravotnictví patří nástroj Measurement Log palette, který počítá rozsah hodnot v obraze, Scale Marker pro jednoduché vkládání grafických měřítek do libovolného obrázku či nový nástroj Count, který na jedno kliknutí zjistí parametry libovolného obrázku. “Odhadujeme, že 98 procent všech prodávaných videoher vzniká za pomoci Photoshopu,” říká Michael Casalino, senior environment artist společnosti Electronic Arts Sports. “Díky nejnovějším inovacím, jako jsou nové 3D editační nástroje, které uživatelům umožňují bezproblémové začlenění 3D obsahu do standardní práce s obrazem, se aplikace Photoshop CS3 a Photoshop CS3 Extended stanou ještě více nepostradatelnými nástroji.”

V aplikaci Photoshop CS3 i celé řadě Adobe Creative Suite 3 je novinkou Adobe Device Central (viz samostatná zpráva), který zvyšuje produktivitu kreativních profesionálů, kteří připravují obsah pro mobilní telefony.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák