Adobe oznamuje dostupnost softwaru Acrobat 3D verze 8

[Tisková zpráva] San Jose, USA, 31. května 2007 - Společnost Adobe Systems oznámila okamžitou dostupnost softwaru Adobe® Acrobat® 3D verze 8, podstatného upgradu počítačové aplikace pro řízení spolupráce na 3D návrzích založené na dokumentech PDF. Acrobat 3D verze 8 rozšiřuje možnosti práce na datech CAD pro prakticky všechny uživatele uvnitř výrobních organizací a v celém globálním dodavatelském řetězci.

S programem Acrobat 3D verze 8 mohou profesionální konstruktéři používající CAD, CAM, CAE a autoři technické dokumentace v leteckém a automobilovém průmyslu, spotřební elektronice, strojírenství nebo v architektuře a investiční výstavbě převést prakticky libovolný 3D soubor CAD – včetně velkých sestav s více než 500 megabyty – do jednoho dokumentu PDF. V souboru PDF se může zachovat přesná geometrie nebo může být komprimovaný na více než stokrát menší velikost než původní soubor, podle požadavků specifického podnikového procesu. Trojrozměrná data CAD se mohou také snadno zkombinovat s dalšími zásadními informacemi o projektu, jako jsou například specifikace produktu, tabulky a seznamy součástí, do lépe zabezpečeného dokumentu PDF, obsahujícího výrobní informace produktu PMI (Product Manufacturing Information). Informace PMI se používají pro vyjádření geometrického kótování a tolerancí, anotací a dalších specifikací přímo ve 3D modelu.

Jakmile jsou 3D modely zkombinované s ostatními dokumenty v PDF, mohou uživatelé programu Acrobat 3D verze 8 umožnit členům širšího týmu kolegů, dodavatelů, partnerů a zákazníků účast v efektivním procesu recenzování dokumentů s využitím bezplatného, všeobecně rozšířeného softwaru Adobe Reader. Uživatelé Adobe Readeru si mohou prohlížet detailní strukturu produktu, a když se jim to povolí v Acrobatu 3D verze 8, budou mít možnost používat nástroje pro přidávání poznámek, měření a průřezy přímo na 3D objektech v souborech PDF . Tento software může pracovním skupinám pomoci zmenšit rizika nedorozumění, dříve odhalit nedostatky návrhu a urychlit vývoj výrobků, protože pomáhá zapojit technické i netechnické členy týmu do komunikace založené na 3D datech.

Acrobat 3D verze 8 podporuje převod do 3D PDF z více než 40 formátů, včetně formátů pro Autodesk Inventor, Dassault Systemes CATIA, PTC Pro/ENGINEER, SolidWorks a UGS NX a I-deas. (úplný seznam naleznete na www.adobe.com/go/a3d_­supportedformat­s). Uživatelé Acrobatu 3D verze 8 budou mít navíc možnost exportu přesných výrobních dat CAD z PDF do neutrálních formátů souborů, jako je STEP, IGES a Parasolid pro následující procesy, jako jsou obráběcí operace a vývoj nástrojů a forem.

Software Adobe Reader a přehrávač Adobe Flash® Player, klientské technologie společnosti Adobe nezávislé na platformě, jsou nainstalované na více než 700 miliónech připojených počítačů PC a zařízení na celém světě.

Ceny a dostupnost
Acrobat 3D verze 8 je okamžitě dostupný v anglické, francouzské a německé verzi. Odhadovaná koncová cena produktu je 36 700 Kč bez DPH.. Registrovaní uživatelé programu Acrobat 3D mohou upgradovat na Acrobat 3D verze 8 za 10 970 Kč bez DPH. Registrovaní uživatelé, kteří si zakoupili Acrobat 3D od 18. září 2006 do 30. května 2007 budou mít nárok na bezplatný upgrade na Acrobat 3D verze 8 (může se na ně vztahovat prodejní daň, dopravné a manipulační poplatek). Registrovaní uživatelé programů Acrobat 6.0 Professional, Acrobat 7.0 Professional a Acrobat 8 Professional mohou upgradovat na Acrobat 3D verze 8 za 20 050 Kč bez DPH. Tento produkt je dostupný pro Microsoft® Windows® 2000 plus Service Pack 4, Windows XP Professional, Home nebo Tablet PC plus Service Pack 2 a Windows Vista™ (32bitové a 64bitové) Ultimate, Enterprise, Business, Home Premium nebo Home Basic. Očekává se, že Adobe Reader 8.1, který poskytne aktualizovanou podporu pro funkce PDF umožněné pomocí programu Acrobat 3D verze 8, bude dostupný ke stažení v červnu 2007.

Další informace o produktu jsou k dispozici na www.adobe.com/go/a­crobat3dv8.

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?