Program Adobe Premiere Elements 9 je nyní dostupný pro Windows i Mac

[Tisková zpráva] Inteligentní možnosti střihu videa usnadňují vytváření a sdílení působivých filmů

Praha, 24. září 2010 – Společnost Adobe Systems Incorporated ohlásila software Adobe® Premiere® Elements 9 pro platformy Windows® i Mac OS. Nejprodávanější spotřebitelský software pro střih videa* od Adobe, který je poprvé dostupný i na platformě Mac, umožňuje uživatelům za několik minut převést syrové záběry na profesionálně vypadající filmy a sdílet je prakticky kdekoliv s přáteli nebo rodinou.

„S prudkým rozvojem přístrojů nahrávajících video se lidé poohlížejí po kompletním nástroji pro uspořádání, střih a sdílení videa se snadným ovládáním, který se mohou snadno naučit,“ řekl Kevin Connor, vice president of product management for Digital Imaging. „Jsme nadšeni, že naše nejnovější verze oceňovaného softwaru Premiere Elements umožní snadno a rychle vytvářet působivé filmy uživatelům na obou platformách, Mac i Windows. S využitím inteligentních funkcí a zvýšeného výkonu tohoto softwaru mohou být jeho uživatelé kreativní a vytvářet zábavné filmy bez dlouhého učení.“

Inteligentní organizace všech video klipů
Uživatelé programu Premiere Elements mohou využít snadno ovladatelný modul Organizátor, který funguje jako centrum pro řízení všech médií, umožňující přístup k videoklipům i statickým snímkům na jednom praktickém místě. Software snadno importuje řadu typů souborů z různých zařízení, včetně populárních kamer Flip Video™ a videa z digitálních zrcadlovek. Nalezení nejlepších záběrů usnadňuje automatický analyzátor, který automaticky označí visačkami nejzajímavější a nejkvalitnější záběry a tím vyloučí nutnost proklikávání desítek klipů, aby se našly ty nejlepší.

Vytváření filmů bez námahy
S programem Premiere Elements 9 mohou uživatelé vytvářet atraktivní videa za několik minut, snadno opravit problémy se zvukem, automaticky oříznout špatné záběry, stabilizovat roztřesené záběry a korigovat barvy nebo osvětlení. Jakmile si uživatel vybere požadované záběry, může si z nich nechat okamžitě vytvořit film nebo je několika kliknutími vylepšit v profesionálním stylu, nebo může jednoduchým přetažením aplikovat efekty, jako je například efekt karikatury (Cartoon), který převede libovolné video na animovaný film. Optimalizovaný výkon také usnadňuje bezproblémový střih a přehrávání videa, dokonce i v HD.

Navíc mohou přátelé nebo rodinní příslušníci využít interaktivní prohlížení videa na webu s podobným rozhraním jako z DVD, nebo lze video přímo sdílet na Facebooku nebo YouTube přes interaktivní alba.

Výhodou pro všechny uživatele programu Photoshop Elements je přístup k fotografiím a videím online prakticky odkudkoliv nebo přes vybrané mobilní přístroje na webu Photoshop.com.

Ceny a dostupnost
Lokalizovaná verze Adobe Premiere Elements 9 bude k dispozici od 10. října 2010 za cenu 1870 Kč bez DPH.

* Zdroj: The NPD Group/Retail Tracking Service (duben 2002 až květen 2010) na základě prodaných kusů (pouze USA).

O společnosti Adobe
Adobe převratným způsobem mění soužití a vztah lidí k myšlenkám a informacím – kdykoliv, kdekoliv a přes jakékoliv médium. Další informace najdete na www.adobe.cz nebo www.adobe.com.