Adobe sjednocuje mobilní operace s budováním platformy

[Tisková zpráva] San Jose, USA, 14. dubna 2008 – Společnost Adobe Systems, Inc. (Nasdaq:ADBE) oznámila sjednocení svých mobilních projektů s projekty týkajícími se platformy. Je to součást posunu k integrované technologické platformě a runtime prostředí pro osobní počítače, mobilní telefony a spotřební přístroje. Tato strategie bude podpořena tím, že se obchodní jednotka pro mobily a zařízení (MDBU – Mobile and Devices Business Unit) připojí k technologické skupině Adobe, kterou vede technický ředitel Kevin Lynch.

„Se stále rychlejším rozšiřováním digitálního obsahu očekávají naši zákazníci platformu, která umožní vytváření bohatých a poutavých zážitků pro řadu různých médií a zařízení,“ řekl Shantanu Narayen, prezident a výkonný ředitel Adobe. „Klíčem k realizaci dobře integrované technologické platformy je těsnější spojení vývoje našich technologií pro stolní počítače a mobilní zařízení. Spojení našich činností v mobilní oblasti a rozvoje platformy pod vedením technického ředitele Kevina Lynche nám umožní lépe uspokojovat potřeby našich zákazníků, kteří jsou ze stále různorodějších oblastí.“

Gary Kovacs, viceprezident pro product management a marketing obchodní jednotky MDBU, byl povýšen a od 1. května bude zastávat funkci viceprezidenta a generálního ředitele obchodní jednotky. Bude podřízený technickému řediteli Kevinu Lynchovi a nahradí vedoucího viceprezidenta Ala Ramadana, který se rozhodl ke 30. dubnu opustit Adobe po téměř deseti letech práce u společností Adobe a Macromedia.

Gary Kovacs je u společnosti od roku 2003 a původně pracoval jako viceprezident marketingu produktů společnosti Macromedia. Předtím byl prezidentem společnosti Zi Corporation, globální společnosti v oblasti mobilních komunikací. Předtím pracoval více než devět let u společnosti IBM v různých vedoucích funkcích zaměřených na produkty a prodej.

Nezávisle na tom společnost Adobe také oznámila, že Rob Tarkoff, vedoucí viceprezident vývoje pro podnikovou sféru, byl od 1. května jmenován vedoucím viceprezidentem obchodní jednotky pro podnikovou produktivitu (BPBU). Rob Tarkoff nahradí vedoucího viceprezidenta Davida Mendelse, který společnost opouští po celkem 16 letech u společností Adobe a Macromedia.

Rob Tarkoff nastoupil k Adobe v roce 2007. Hrál klíčovou roli při vytváření strategických plánů Adobe a definování příležitostí pro obchodní růst. Před nástupem do Adobe zastával vedoucí řídící pozice u EMC, včetně místa vedoucího viceprezidenta pro globální spojenectví a outsourcing, vedoucího viceprezidenta a ředitele EMC Captiva Software, a funkce výkonného viceprezidenta a Chief Strategy Officer u společnosti Documentum, Inc.

Paul Weiskopf, viceprezident Adobe pro strategii, fúze a akvizice a investice, nahradí Roba Tarkoffa ve funkci vedoucího viceprezidenta vývoje pro podnikovou sféru. Paul Weiskopf je u Adobe od roku 2005. Úzce spolupracoval s řídícím týmem na dlouhodobých investičních strategiích a hrál klíčovou roli při akvizicích společností Macromedia, Scene 7 a Virtual Ubiquity. Předtím byl viceprezidentem pro strategii a vývoj pro podnikovou sféru u společnosti Hewlett Packard.

„Příležitosti pro Adobe jsou obrovské,“ dodal Shantanu Narayen. „Mimořádně dobře naplňujeme naši strategii a hlavní tržní síly ovlivňující naše dlouhodobé výhledy jsou stejně silné jako vždy. Jsem nadšený, jak pevný a kvalitní řídící tým s kolektivní vizí máme k dispozici, abychom naši společnost dostali na novou úroveň.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).