Adobe uvádí Technical Communication Suite

[Tisková zpráva] Integrovaná sada nástrojů pro autory technické dokumentace obsahuje významný upgrade softwaru RoboHelp

San Jose, USA, 27. září 2007 – Společnost Adobe ohlásila software Adobe® Technical Communication Suite, první integrované řešení pro vytváření, údržbu a publikování technických informací a výukových materiálů v různých formátech a jazycích. S použitím Adobe Technical Communication Suite mohou autoři a návrháři výukových materiálů vytvářet obsáhlou dokumentaci, kurzy pro eLearning a systémy nápovědy pro uživatele, obsahující jak tradiční text a grafiky, tak i bohatá multimédia, včetně videa kompatibilního s přehrávačem Adobe Flash® Player a 3D obsahu.

Nová sada obsahuje Adobe RoboHelp® 7, významný upgrade nástroje pro vytváření systémů nápovědy, a také software Adobe FrameMaker® 8, Adobe Captivate® 3 a Adobe Acrobat® 3D verze 8. Integrace produktů a pracovních postupů a podpora pro bohaté multimediální formáty – včetně videa kompatibilního s přehrávačem Adobe Flash Player, soubory SWF, MP3 a AVI, a také v oboru zavedené standardy, jako je formát Adobe PDF (Portable Document Format), XML a architektura DITA (Darwin Information Typing Architecture) – umožňují autorům přinášet poutavé informace, ušetřit čas a omezit nesrovnalosti v obsahu materiálů.

„Sada programů Technical Communication Suite poskytuje všechny nástroje, které vydavatelé potřebují k povýšení technické dokumentace na další úroveň s podstatně zlepšenými pracovními postupy a bohatými funkcemi, jako je video, animace, 3D a podpora pro Unicode.“ řekl Naresh Gupta, viceprezident pro tisk a klasické publikování u Adobe.

Co najdete v sadě Technical Communication Suite
Software RoboHelp 7 přináší významné nové funkce umožňující autorům technické dokumentace vytvářet, spravovat a publikovat materiály pro nápovědy začleněné do programů. Poprvé mohou autoři snadno aktualizovat své systémy online nápovědy s použitím informací vytvořených v programu FrameMaker 8 bez toho, aniž by museli importovat soubory při každé aktualizaci. Nové vydání také podporuje Unicode pro publikování ve více jazycích.

Automatizace s průvodci a předlohy témat umožňují uživatelům zařadit standardní i rozšířené funkce nápovědy, mezi které patří obsahy, rejstříky, slovníky pojmů, grafiky, zvuky, videa, simulace a navigace. Autoři mohou generovat více různých obsahů a používat podmíněné tagy, položky rejstříků, složky a přizpůsobit výstup pro specifické účely a formáty, jako je HTML, Adobe PDF a FlashHelp®. RoboHelp 7 také podporuje rozhraní MDI (Multiple Document Interface), umožňující snadné kopírování a vkládání úprav v různých tématech. Mezi další nové funkce patří nové a přizpůsobitelné uživatelské rozhraní, vylepšení editoru HTML a vylepšené funkce pro navigaci a hledání. Další podrobnosti najdete na adrese www.adobe.com/pro­ducts/robohel­p.

Software FrameMaker 8, uvedený na trh v červenci 2007, je kompletní nástroj pro vytváření a publikování technických materiálů, kombinující jednoduchost textového procesoru s výkonností XML. V nové verzi je přidaná podpora pro 3D, DITA, XML a Unicode. S použitím integrace se softwarem Adobe Captivate 3 mohou autoři technické dokumentace vytvářet působivé a účinné informace obsahující kvízy, vizuální předvedení produktů a simulace – a to vše bez zkušeností s vývojem multimédií. Software Adobe Acrobat 3D verze 8 nabízí komplexní a velmi dobře zabezpečený způsob, jak mohou týmy spolupracovat na 3D výkresech pomocí dokumentů Adobe PDF. Autoři technických obsahů mohou snadno pracovat s interaktivními 3D modely a začlenit je do svého výstupu bez toho, že by si museli zakoupit software pro CAD.

Ceny a dostupnost
Sada Adobe Technical Communication Suite bude dostupná pro Microsoft® Windows Vista™ a Windows® XP a očekává se, že se začne dodávat koncem října 2007 za odhadovanou koncovou cenu 51 850 Kč. Uživatelé na ni mohou upgradovat za odhadovanou koncovou cenu 32 410 Kč, pokud mají některou předcházející verzi programu Adobe Captivate, FrameMaker nebo RoboHelp. Chcete-li se dozvědět více o této sadě programů, navštivte prosím stránku www.adobe.com/techni­calcommunicati­onsuite.

Produkty RoboHelp 7 a RoboHelp Server 7 budou dostupné pro Microsoft Windows Vista, Windows XP nebo Windows 2000 a očekává se, že se začnou dodávat koncem října 2007 za odhadovanou koncovou cenu 31 010 Kč za program RoboHelp 7 a 62 060 Kč za RoboHelp Server 7. Zákazníci, kteří mají RoboHelp 6 nebo RoboHelp Server 6, mohou upgradovat za odhadovanou koncovou cenu 2120 Kč respektive 5800 Kč. Uživatelé libovolné předcházející verze programu RoboHelp mohou upgradovat na RoboHelp 7 za odhadovanou koncovou cenu 15 490 Kč. Více informací a další ceny upgradů najdete na webu www.adobe.com/ro­bohelp.

O společnosti Adobe
Adobe revolučním způsobem mění přístup a vztah lidí k myšlenkám a informacím – kdykoliv, kdekoliv a prostřednictvím jakýchkoliv médií. Další informace najdete na www.adobe.com.

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?