Adobe ve vedoucím kvadrantu zprávy Gartner o webových konferencích

27. 8. 2009

[Tisková zpráva] Vyhodnocení bylo založeno na kompletnosti vize a schopnosti její realizace

Praha, 27. srpna 2009 – Společnost Adobe Systems oznámila, že společnost Gartner umístila její řešení Adobe Acrobat Connect Pro do vedoucí čtvrtiny (Leaders Quadrant) ve své výzkumné zprávě o webových konferencích „Magic Quadrant for Web Conferencing“ pro rok 2009. Společnost Adobe byla jedním ze 14 dodavatelů, kteří byli v této zprávě* porovnáváni. Kritéria hodnocení zahrnovala produkt/službu, celkovou použitelnost, zákaznické prostředí, znalost trhu, marketingovou strategii, produktovou strategii a inovace.

Adobe® Acrobat® Connect Pro je řešení webových konferencí pro podniky, které umožňuje živé interaktivní webové schůzky, virtuální třídy, prezentace a kurzy na vyžádání a spolupráci v pracovní skupině. Řešení běží na softwaru Adobe Flash® Player, který je na rozdíl od kteréhokoliv dalšího řešení ve vedoucí čtvrtině nainstalovaný na více než 98 procentech počítačů s podporou internetu. To umožňuje účastníkům snadný přístup i v uzavřeném prostředí nebo při schůzkách s externími účastníky, dovoluje organizacím efektivně sdílet široký rozsah typů obsahu, včetně snímků, živého a zaznamenaného videa, obsahu kompatibilního se softwarem Adobe Flash Player, živého sdílení obrazovky, aplikací, zvuku a textových diskuzí s více účastníky. Connect Pro může navíc pomoci podnikům a státním organizacím splnit náročné požadavky na zabezpečení a přizpůsobení s pružnými možnostmi nasazení.

„Zákazníci z mnoha různých oborů používají software Connect Pro ke zlepšení své spolupráce, komunikace a vzdáleného školení, a přitom využívají pragmatické úspory nákladů,“ řekl Rob Tarkoff, vedoucí viceprezident a ředitel obchodní jednotky pro podnikovou produktivitu u Adobe. „Connect Pro je na trhu unikátní tím, že nemá technologické překážky jako ostatní řešení pro webové konference, a přitom poskytuje nejbohatší online prostředí pro vzdálené zaměstnance, obchodní partnery, zákazníky a studenty. Zařazení do vedoucí čtvrtiny nás velmi potěšilo.“

Poptávka po webových konferencích se na trhu zvýšila, protože přinášejí mnohé výhody, včetně snížení cestovních nákladů, lepšího sdílení zkušeností, vylepšení spolupráce v týmu a podpory školení. Společnost Gartner uvádí: „Do roku 2011 budou webové konference dostupné pro 75 procent uživatelů v podnikové sféře jako standardní nabídka, stejně jako e-mail, prezentace, správa kalendářů, rychlé zasílání zpráv a další možnosti spolupráce.“ Dále konstatuje:

„Dodavatelé ve vedoucí čtvrtině dosáhli podstatného podílu na trhu a předvedli svou schopnost odpovídat požadavkům zákazníků. Mají výkonné škálovatelné produkty s širokou nabídkou funkcí, velkou základnou instalací, přijatelnými finančními nároky a dobrou distribucí. Vedoucí řešení již dnes dobře fungují a jsou připravená na budoucnost.“

Další informace o softwaru Adobe Acrobat Connect Pro můžete najít na adrese www.adobe.com/pro­ducts/acrobat­connectpro.

O zprávách Magic Quadrant
Označení Magic Quadrant je chráněné copyrightem společnosti Gartner, Inc. z roku 2009 a je použito na základě povolení. Magic Quadrant je grafické znázornění trhu v určitém časovém období. Zobrazuje, jak podle analýzy společnosti Gartner určití dodavatelé vyhovují kritériím pro daný trh, definovaný společností Gartner. Společnost Gartner nepodporuje žádného dodavatele, produkt nebo službu zobrazenou ve zprávě Magic Quadrant a nedává uživatelům technologií doporučení, aby si vybírali pouze ty dodavatele, kteří jsou ve vedoucí čtvrtině. Zpráva Magic Quadrant je zamýšlena výhradně jako výzkumný nástroj, a není myšlena jako specifický návod k jednání. Společnost Gartner odmítá všechny záruky, výslovné i implicitní, týkající se tohoto výzkumu, včetně jakýchkoliv záruk prodejnosti a vhodnosti pro určitý účel.

O společnosti Adobe
Adobe převratným způsobem mění soužití a vztah lidí k myšlenkám a informacím – kdykoliv, kdekoliv a přes jakékoliv médium. Další informace najdete na www.adobe.cz nebo www.adobe.com.

* Gartner, Inc. „Magic Quadrant for Web Conferencing“, autor: David Mario Smith, 29. července 2009

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET