AEC obhájila certifikát systému managementu kvality

20. 5. 2009

[Tisková zpráva] Brno 20. května 2009 – AEC, dceřiná společnost Cleverlance Enterprise Solutions, úspěšně obhájila certifikát systému managementu kvality ISO 9001:2000. Ze závěrečné zprávy certifikačního orgánu Lloyds Register vyplývá, že zavedený systém managementu jakosti je efektivním nástrojem řízení společnosti, resp. jejích procesů, a je neustále zlepšován.

První certifikát ISO v oblasti řízení kvality získala společnost AEC již v roce 1998. I když se za tu dobu AEC prošla řadou testování jakosti a má s těmito procesy dlouhodobé zkušenosti, jednalo se o první recertifikační audit tohoto systému po akvizici společností Cleverlance a integraci jejího systému řízení.

„Aplikované principy systému řízení jakosti nebereme jako byrokratickou povinnost, ale jako nástroj efektivního řízení a zvýšení transparentnosti procesů. Na kvalitu našich služeb klademe značný důraz, což dokazují i další obdržené certifikáty. Společnost AEC prošla za poslední rok velkou řadou změn. Získání certifikátu je proto pro nás jednak důkazem úspěšného začlenění do skupiny Cleverlance, ale zejména osvědčením o zachování jedinečného know-how AEC. To, že je tato strategie správná, nám potvrzují i naši spokojení zákazníci,“ uvedl Managing Director společnosti AEC Vladislav Němec.

Systém managementu jakosti je popsán ve známé řadě norem ISO 9000. Jedná se o normy, které vydává Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO). Norma ISO 9001:2000 je pak základem budování celého takového systému. Definuje požadavky na systémy řízení kvality ve společnostech, které prokazují svou schopnost trvale poskytovat produkty vyhovující technickým a legislativním předpisům a zároveň produkty odpovídající stále rostoucím požadavkům zákazníků.

O AEC Data Security Company:
Společnost AEC, spol. s r. o., člen skupiny Cleverlance, je tradiční nezávislá integrační a poradenská firma poskytující profesionální řešení, služby a produkty z oboru informačních a komunikačních technologií, především z oblasti IT Security. Strategickou orientací společnosti je projektový přístup, systémová integrace a outsourcing vybraných řešení a služeb. AEC patří již od svého založení v roce 1991 k významným domácím výrobcům a poskytovatelům software a služeb pro bezpečnost dat a antivirovou ochranu.

AEC nachází řešení bezpečnostních problémů svých klientů s pomocí projektového řízení a optimální volby postupů i software a hardware zahrnující antivirovou, antispamovou a antispywarovou ochranu. AEC nabízí řešení certifikační autority, elektronické podatelny, PKI a další. Komplexní portfolio obsahuje také penetrační testy, bezpečnostní audity a politiky a poradenství.

Společnost AEC se vloni již počtvrté umístila v žebříčku „Českých 100 nejlepších“. Je držitelem certifikátu řízení informační bezpečnosti (ISMS) dle standardu ISO/IEC 27001, certifikátu řízení jakosti dle ISO 9001:2000 a potvrzení NBÚ ČR pro práci s utajovanými informacemi.

K 1. 1. 2008 došlo k akvizici společnosti AEC, spol. s r.o. společností Cleverlance Enterprise Solutions a.s. V březnu 2008 vznikla vyčleněním vývojové divize ze společnosti AEC společnost TrustPort, a.s.

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu