Aircraft Industries zefektivní výrobu s řešením Infor

[Tisková zpráva] PRAHA – 9. září 2008 – Společnost Infor dnes oznámila, že firma Aircraft Industries, a.s., bývalý Let Kunovice (www.let.cz), přední český výrobce dopravních letadel, si za svou ERP platformu zvolila řešení Infor ERP LN, komplexní ERP systém pro společnosti ze segmentu diskrétní výroby. Cílem nasazení ERP řešení v Aircraft Industries je získat ucelený přehled o výrobních zakázkách, zvýšit efektivitu výroby a flexibilitu, a optimalizovat výrobní, distribuční a prodejní procesy.

„Výrobní společnosti v oblasti leteckého průmyslu a diskrétních odvětví vyžadují software s takovými funkcionalitami, které pomáhají zlepšit procesy v prostředí zakázkové výroby,“ řekl Václav Jakoubek, generální ředitel společnosti Infor. „Infor ERP LN je plně integrovaný systém s bohatou funkcionalitou, jež poskytuje společnostem, jako je Aircraft Industries, informační podporu pro modelování výrobních procesů vedoucí k realizaci lepších obchodních rozhodnutí a nižším celkovým nákladům na vlastnictví.“

Infor nahradí původní řešení, které společnosti sloužilo téměř dvě dekády a které jíž nedostačovalo požadavkům na moderní řízení výroby letadel. Systém Infor ERP LN, který sjednotí řízení podniku na jednotnou platformu, bude podporovat veškeré procesy ve společnosti včetně řízení nabídek, zakázek, plánování výroby, vykazování času, plánování kvality, workflow a dokumentového managementu. Implementace, kterou vede implementační týmu společnosti Infor, byla zahájena 1. července 2008.

„Již od svého založení je Aircraft Industries známa po celém světě jako spolehlivý výrobce dopravních letadel,“ řekl ing. Lubomír Hartmann, generální ředitel Aircraft Industries a.s. „Řešení Infor ERP LN nám umožní ještě dále zlepšit výrobní kvalitu a úroveň služeb zákazníkům tím, že nám pomůže dosáhnout vyšší efektivity, zprůhlednění výrobních procesů, rychlejší obrátkovosti zásob a zlepšení provozního cash flow.“

Infor ERP LN poskytuje obchodně specifické funkcionality v rámci škálovatelné, vícejazyčné, otevřené platformy pro výrobce z nejrůznějších odvětví jako strojírenství, high-tech či zpracování kovů. Obsahuje specifické funkcionality jako například reportování a audit výrobních cyklů a zásob, optimalizované třídění a konsolidace faktur, konsolidace nákupních požadavků do jedné objednávky, a nové výkazy s integrovanými nákupními a prodejními objednávkami.

O společnosti Aircraft Industries
Aircraft Industries (bývalý Let Kunovice) je největší český výrobce dopravních letadel a bezmotorových kluzáků. Hlavním aktuálním výrobkem závodu je letoun L 410, kterého bylo v různých verzích a modifikacích vyrobeno již přes 1 000 ks. Již od svého vzniku měl podnik ve svém programu výrobu také bezmotorových letounů , přičemž nejznámějším reprezentantem je celosvětově proslavený L 13 Blaník a jeho nástupce L 23 SuperBlaník. Od poloviny roku 2005 byl podnik ve vlastnictví společnosti Pamco INT a.s. V letech 2006 a 2007 došlo k zásadnímu navýšení obratu společnosti a současně k její zásadní vnitřní restrukturalizaci. V červnu 2008 se majoritním vlastníkem stal ruský průmyslový holding UGMK. Hlavním záměrem obou stávajících akcionářů je další rozvoj společnosti jako finálního výrobce letadel a současně jako partnera pro mezinárodní výrobní spolupráci. Více informací lze získat na www.let.cz.

O společnosti Infor
Infor vyvíjí či získává formou akvizic funkčně bohatá softwarová řešení postavená na specifických zkušenostech tisíců odborníků a kontinuálně je zlepšuje prostřednictvím inovací, nabídky efektivnější implementace a flexibilních možností pořízení. Více informací lze nalézt na www.infor.com či na http://cz.infor­.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).