AirPrint nabízí bezdrátový tisk na tiskárnách s technologií ePrint společnosti HP ze zařízení Apple iOS

9. 12. 2010

[Tisková zpráva] Nová technologie AirPrint automaticky lokalizuje tiskárny vybavené funkcí HP ePrint, díky čemuž umožňuje přímý tisk ze zařízení Apple iOS bez nutnosti opakovaného stahování ovladačů

PRAHA, 7. prosince 2010 – Společnost HP oznámila, že jako softwarová aktualizace pro operační systém Apple iOS 4.2 je nyní bezplatně k dispozici funkce bezdrátového tisku pro zařízení iPad®, iPhone® a iPod®, nabízená pod obchodním názvem AirPrint. Funkce tisku integrovaná do aplikací na těchto zařízeních uživatelům umožní automaticky nalézt tiskárnu vybavenou technologií ePrint na bezdrátových sítích Wi-Fi v dosahu uživatele a tisknout na nich pomocí jediného dotyku na displeji – bez nutnosti instalovat ovladače nebo stahovat software.

Stávající i bu­doucí  tiskárny vybavené techno­logií ePrint mají unikátní  schopnost podporovat pomocí funkce AirPrint přímý tisk z dotykových zařízení  iPhone®, iPad®, a iPod® – tuto možnost v současnosti nenabízí žádná jiná společnost dodávající tiskové technologie. HP svým zákazníkům nabízí možnost tisknout vše kdykoli a kdekoli.

Funkce AirPrint je integrovaná  do sortimentu tiskáren HP vybavených funkcí ePrint, jež jsou dnes k dispozici v Evropě, včetně tiskáren Photosmart, určených pro běžné spotřebitele, a tiskáren Officejet/Officejet Pro a LaserJet Pro, určených pro kancelářské použití.  Funkce AirPrint je v současnosti k dispozici u 12 tiskáren HP ePrinter, v budoucnu budou s technologií AirPrint spolupracovat všechny tiskárny HP vybavené funkcí ePrint.

Vývojáři aplikací pro Apple iOS mají nyní možnost přidávat funkci tisku přímo do svých aplikací, a to pomocí sady pro vývojáře představené  společností Apple v září.  Tuto funkci lze tedy brzy očekávat v rostoucím počtu aplikací.

Funkce AirPrint, umožňující  bezdrátový tisk z mobilních zařízení Apple na tiskárnách vybavených technologií HP ePrint, je po nedávném uvedení této technologie na trh druhým bezdrátovým tiskovým řešením nabízeným společností HP. HP ePrint vám umožňuje tisknout odkudkoli na světě z jakéhokoli mobilního zařízení s přístupem k internetu, a to odesláním e-mailové zprávy přímo na individuální e-mailovou adresu tiskárny HP.

Po představení techno­logie AirPrint nabízí společnost HP v současnosti možnost tisku z mobilních zařízení třemi různými způsoby:

1. pomocí řešení  HP ePrint na bázi cloudu, které umožňuje tisk z jakéhokoli mobilního zařízení kdekoli na světě, z něhož lze odeslat e-mail,
  2. pomocí technologie AirPrint: funkce podpory tisku nativně integrovaná do operačního systému, která se připojuje k tiskárnám vybaveným funkcí ePrint společnosti HP,
  3. pomocí mobilních aplikací a ovladačů, které nabízejí možnost tisku v případech, kdy není integrované řešení k dispozici.

Další informace naleznete na následujících odkazech:

1. Stránky mobilních tiskových řešení HP: http://www.hp­.com/global/us/en/con­sumer/digital_pho­tography/free/sof­tware/mobile-printing-solutions.html
  2. Stránky věnované technologii AirPrint společnosti HP: www.hp.com/go/a­irprint

Webová prezentace operačního systému Apple iOS 4.2: http://www.ap­ple.com/ios/

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové  příležitosti pro uplatnění techno­logií, které významně  ovlivňují jed­notlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tis­ková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET