Aktuálně.cz startuje už za týden

Aktuálně.cz startuje už za týden

Internetový portál Centrum.cz dnes oficiálně potvrdil název nového připravovaného zpravodajského deníku – aktuálně.cz. Přesně za týden čtenáři najdou na adrese www.aktualne.cz nejrychlejší seriózní internetové zpravodajství na českém webu. CEO portálu Centrum.cz Ondřej Tomek k zvolenému názvu říká: „Internet je o rychlosti. Je proto jasné, že je naším cílem přinášet čtenářům nejaktuálnější internetové zpravodajství odpovídající 21. století. Věřím, že název aktuálně.cz skvěle vystihuje tento cíl."

Logo nového internetového zpravodajského deníku aktuálně.cz je v příloze této tiskové zprávy.

aktuálně.cz bude multimediální
aktuálně.cz bude přinášet také komplexní multimediální zpravodajství. Kromě dnes už standardního psaného a foto zpravodajství nabídne, jako jediný internetový zpravodajský deník v České republice, také rozsáhlé obrazové a zvukové zpravodajství. Šéf celého projektu Roman Gallo vysvětluje: „Postavili jsme novou redakci, která je vybavena tou nejmodernější technikou. Ta umožní připravovat našim novinářům kompletní zpravodajství s využitím všech mediálních nosičů. Součástí redakce je totiž i dokonce malé rozhlasové studio s profesionální televizní kamerou. Jsme schopni pořizovat původní videozpravodajství ve standardní kvalitě. Při stavbě a vybavení redakce jsme mysleli na to, aby cesta, a tedy i doba od okamžiku vzniku události do jejího uveřejnění na našem serveru, byla do nejkratší. U důležitých zpráv to nemělo být déle než minutu."

Česká televize je partnerem aktuálně.cz
Zástupci aktuálně.cz a zpravodajství ČT uzavřeli smlouvu o vzájemné spolupráci. Díky ní bude moc aktuálně.cz přebírat obrazové zpravodajství od České televize. Ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal ke spolupráci říká: „Zpravodajství České televize
exklusivně poskytne aktuálně.cz krátké verze původních reportáží, vysílaných především na kanále ČT24. Zatím jde o první fázi projektu vzájemné spolupráce, která umožní oběma stranám zjistit, o co je u uživatelů největší zájem." aktuálně.cz tak bude moc velmi rychle nabídnout obrazové zprávy zejména u domácích událostí. Stejně tak bude moc i Česká televize využívat veškeré zpravodajství aktuálně.cz. aktuálně.cz jako silný partner pomůže České televizi budovat povědomí o zpravodajském kanálu ČT24. Roman Gallo k tomu dodává: „U zpravodajství, které budeme přebírat od České televize, bude vždy odkaz na nejbližší zpravodajskou relaci kanálu ČT24. Čtenáři se tak naučí, že i v televizi můžou sledovat aktuální zprávy během celého dne."

Kromě vytváření vlastního zvukového o obrazového zpravodajství u vlastních exklusivních zpráv a kauz bude aktuálně.cz využívat služeb agentury Reuters. „Uzavřená smlouva s Reutersem nám dává volný a neomezený přístup k celé škále různých zpravodajských servisů, které tato světová agentura nabízí. Tak rozsáhlé zpravodajství přímo od Reuters neodebírá v České republice žádný jiný internetový server ani většina ostatních médií," doplňuje Roman Gallo.