Akvizice portálu HDmag.cz a změna na pozici šéfredaktora serveru ITBiz.cz

2. 2. 2010

[Tisková zpráva] Server ITbiz.cz vstupuje do roku 2010 s novým šéfredaktorem.

Praha, 2. února 2010 — Společnost Stickfish, specializující se na technologie Linux a UNIX, oznámila změnu na pozici šéfredaktora serveru ITBiz.cz a akvizici nového portálu Hdmag.cz.

Šéfredaktorem serveru ITBiz.cz (www.itbiz.cz) se stal Karel Wolf. Ten převzal vedení po zkušeném mediálním expertu Jiřím Kocourkovi, který pro portál pracoval od roku 2007. Vedení serveru, který se tematicky zaměřuje na technologický byznys, aktuální kauzy v oboru či podrobné analýzy situace na IT trzích, převzal od 4. ledna 2010.

Karel Wolf se IT novinařině na plný úvazek věnuje od roku 2006, kdy nastoupil do mezinárodního mediálního domu Axel Springer v pozici redaktora české mutace časopisu Computer Build. Vyzkoušel si také pozici vedoucího editora v dalším mezinárodním vydavatelství IDG a od června 2008 do května 2009 působil jako redaktor internetového serveru Lupa.cz. Jako odborník bývá od roku 2006 citován v dobře známých médiích typu ČT24, TN.cz, ČRo rádio Česko, Mladá fronta a Právo. Novinářské zkušenosti Karel sbíral také v lifestylových magazínech jako Playboy či Esquire a dále ve specializovaných odborných médiích typu Mobile & Wireless.

„Karel je svými předchozími zkušenostmi z mediální oblasti a především z on-line médií velkou posilou stávajícího redakčního týmu. Přináší s sebou celou řadu nových nápadů a inspirací, které obohatí koncepční i obsahový záběr serveru,“ doplňuje Filip Korbel, ředitel společnosti Stickfish s.r.o., jež server ITBiz.cz provozuje.

Vítáme nový portál do rodiny
Společnost Stickfish provedla akvizici populárního portálu o HD videu – HDMag.cz s více než 220 tisíci shlédnutými stranami měsíčně.

„Touto akvizicí se chceme přiblížit trhu s vysokým rozlišením, za kterým vidíme velký potenciál nejen v oblasti zábavního průmyslu,“ představuje svou vizi Filip Korbel.

HDMag.cz, vedený šéfredaktorem Danielem Felixem Hroužkem, se pyšní výsadou nejdéle fungujícího online média s tématikou vysokého rozlišení v České Republice a od druhé poloviny roku zaznamenává každý měsíc strmý nárůst návštěvnosti. Po zaintegrování webu do současného portfolia plánuje Stickfish sloučit výhody zázemí silné a stabilní společnosti s přednostmi populárního média s širokým zásahem a podpořit kultivaci trhu s HD a Ultra HD (2K a 4K) videoobsahem.

"Integrace by měla v první fázi proběhnout pouze na úrovni lepšího provázání obsahu všech našich serverů, zavedený layout serveru zatím měnit nehodláme,“ doplňuje Filip Korbel.

O společnosti Stickfish
Stickfish je ICT firma specializující se na technologie enterprise Linux a UNIX. Naší strategií je dodávat ucelená řešení: od analýzy požadavků, nalezení nejvhodnější varianty až po školení a následnou technickou podporu nebo outsourcing správy. Poskytujeme řešení předních výrobců, jako jsou Sun Microsystems, IBM, Red Hat, Oracle či VMware, vyspělé síťové prvky Juniper Networks či Cisco Systems a dále vlastní vysoce bezpečné a rychlé řešení virtuálního enterprise desktopu Raydesk. Provozuje známý elektronický obchod 64bit.eu a populární, technicky orientované, internetové portály AbcLinuxu.cz a ITBiz.cz.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení