Alcatel dodá komunikační technologie pro...

Alcatel dodá komunikační technologie pro Darwin Liquid Natural Gas v australském Darwinu

Speciální komunikační síť zvýší mobilitu zaměstnanců a efektivitu práce

Paříž, 17. února 2004  – Společnost Alcatel (Paříž: CGEP.PA a NYSE: ALA) dnes oznámila, že získala zakázku v hodnotě několika milionů EUR na dodávku privátního komunikačního řešení v rámci projektu Darwin Liquid Natural Gas pro pobřežní zpracovatelský závod v australském Darwinu. Zakázku zadala společnost Bechtel Australia Pty Ltd. Instalace řešení společnosti Alcatel bude zahájena v srpnu a její dokončení je plánováno na prosinec roku 2004.

Řešení se sestává z dodávky uzavřeného televizního okruhu, zařízení pro správu a kontrolu přístupu do objektů, zařízení pro detekci narušení prostoru, páteřní optické sítě, záložních systémů elektrického napájení (UPS), výstražných systémů a také systémů rádiové komunikace v pásmech UHF/VHF, včetně vysílačů. V rámci této zakázky společnost Alcatel systém navrhne, provede integraci, nainstaluje a uvede do provozu, přičemž zajistí i potřebnou následnou podporu.

Primárním cílem projektu bylo zjednodušení, zpřehlednění a integrace všech dosud v závodě používaných bezpečnostních a komunikačních systémů. Výsledkem by samozřejmě měla být vyšší bezpečnost, mobilita zaměstnanců a tím i vyšší efektivita práce.

Frederic Rose, prezident divize integrace a služeb společnosti Alcatel dodávku komentoval: „Tento projekt je první zakázkou společnosti Alcatel v oblasti plynárenství v Austrálii. Díky tomu, že společnost Alcatel již úspěšně navrhla a realizovala komplexní komunikační řešení pro přední světové poskytovatele přenosových služeb, je logické, že si nás taková společnost, jako je Bechtel, zvolila za dodavatele privátní sítě. Předpokládáme, že budeme mít ještě daleko více příležitostí reagovat na komunikační potřeby zákazníků stojících mimo tradiční obor telekomunikací, a to v odvětvích jako je ropný a plynárenský průmysl.“

O společnosti Alcatel
Společnost Alcatel poskytuje komunikační řešení umožňující provozovatelům, poskytovatelům služeb a podnikům po celém světě dodávat svým zákazníkům a zaměstnancům hlasový, datový a multimediální obsah a služby. Alcatel si udržuje vedoucí pozici v oblasti pevných a mobilních širokopásmových sítí, aplikací a služeb a přináší tak svým zákazníkům přidanou hodnotu v oblasti širokopásmového přístupu. Společnost dosáhla v roce 2003 objemu prodeje 12,5 miliardy EUR a působí ve více než 130 zemích světa.

Michal Hoblik
AMI Communications