Alcatel-Lucent představil první „zelené DSL“ na světě

17. 12. 2009

[Tisková zpráva] Intelligent Services Access Manager (ISAM) poskytuje větší šířku pásma při 25% úspoře energie

Praha, 16. prosince 2009 – Alcatel-Lucent (Euronext Paris a NYSE: ALU) uvedl na trh vysokokapacitní a ekologicky efektivní DSL platformu. Ta umožňuje poskytovatelům služeb napojit připravované aplikace na jejich stávající připojení přes přístupové sítě reprezentované měděným párem a přitom snížit spotřebuje energie až o 25 % než běžná DSL řešení.

„Zelené DSL“ od Alcatel-Lucent sníží spotřebu energie linkových karet DSL poslední generace použitím unikátního distribuovaného konceptu DSLAM a Smart DSL technologií.

„Dnes je běžným standardem, že spotřeba modemu klesá v okamžiku poklesu DSL provozu. Nicméně, v okamžiku opětovné aktivace takového modemu dochází ke kolísání výkonu což vede k přeslechům a destabilizaci přístupové sítě,“ říká Jürgen Lison, Vice-President Alcatel-Lucent pro ISAM produkty. „Zelené DSL Alcatel-Lucent nabízí operátorům unikátní end-to-end řešení vzniku přeslechů a destabilizace sítě v důsledku kolísání výkonu modemů. Toto řešení umožňuje významné snížení spotřeby energie modemů, aniž by došlo k jakémukoli omezení stability linek. To je naše přidaná hodnota, kterou v současnosti nemůže nikdo jiný nabídnout.“

Poslední verze ISAM, která podporuje snížení spotřeby energie až o 25%, je také první komerčně dostupná DSL platforma pro trhy s normami schválenými Evropským ústavem pro telekomunikační normy, která nabízí všem uživatelům kdekoli v síti minimální rychlost stahování 50 Mbs a maximální až 100 Mbs. Tato rychlost je umožněna vysokokapacitními a velmi rychlými DSL (VDSL) linkovými kartami a podporou tzv. VDSL bonding technologie linkových karet. Tento ISAM umožňuje společnostem začlenit třetí generace VDSL linkových karet, jež reprezentují nejnovější technologie a vedoucí místo Alcatel-Lucent na trhu DSL.

„Operátoři v době hospodářské recese optimalizují investice do stávajících přístupových sítí, přitom ale chtějí neustále nabízet větší šířku pásma a celkové pokrytí. Společně s očekávaným růstem optických sítí FTTB, zůstává VDSL2 důležitým prvkem podpory služeb s větší šířkou pásma pro residenty a společnosti“ říká Kamalini Ganguly, analytik širokých pásem společnosti Ovum. „Naše výzkumy ukazují, že nová verze Alcatel-Lucent ISAM platformy řeší obavy operátorů a zelenější přístup k technologiím je pro operátory velmi důležitý, protože produkty s nižší spotřebou jim snižují náklady.“

„Uvedením čtvrté ISAM platformy získává Alcatel-Lucent více než roční náskok před svými konkurenty,” říká Jürgen Lison, Vice-President Alcatel-Lucent pro ISAM produkty. „Naše teze „širší pásmo za méně energie“ pohne DSL oborem podobným způsobem, jako když jsme před pěti lety uvedli platformu ISAM.“

Uvedená technologie Alcatel-Lucent podporuje kompletní ekologický program, který využívá inovace pro vytváření chytřejších a ekologičtějších sítí na všech úrovních (přístupová, transportní síť i páteřní). Program zahrnuje vylepšení v oblasti hardware i software. Vedoucí postavení Alcatel Lucent v DSL je založeno na cenami ověnčené rodině produktů ISAM. Ty jsou nyní implementovány u více než 210 zákazníků po celém světě. Od svého uvedení před pěti lety se počet klientů využívajících některý produkt z rodiny ISAM pravidelně rozšiřuje každý týden o jednoho. Proto je Alcatel-Lucent jedničkou v širokopásmovém IP připojení.

O společnosti Alcatel-Lucent
Společnost Alcatel-Lucent dodává poskytovatelům služeb, firemní klientele a státní správě na celém světě řešení, která umožňují koncovým uživatelům využívat hlasové, datové a obrazové komunikace. Alcatel-Lucent je lídr v oblasti pevných, mobilních a konvergentních širokopásmových sítí, IP technologií, aplikací a služeb a využívá bezkonkurenčních technických a vědeckých kapacit Bell Labs, jednoho z největších inovačních center v telekomunikačním průmyslu. S pobočkami ve 130 zemích světa je Alcatel-Lucent místním partnerem s celosvětovým dosahem. Společnost Alcatel-Lucent dosáhla v roce 2008 tržeb ve výši 16,9 miliardy EUR, operuje z Francie a její vedení sídlí v Paříži. Více na www.alcatel-lucent.com.

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání