Společnost Alcatel-Lucent ohlásila hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí roku 2009

[Tisková zpráva] Praha, 13. srpna 2009 – Společnost Alcatel-Lucent (Euronext Paris a NYSE: ALU) zveřejnila své finanční výsledky za druhé čtvrtletí roku 2009. Přestože jsou světové trhy stále ovlivňovány nelehkou ekonomickou situací, zaznamenal Alcatel-Lucent 8,5% nárůst tržeb oproti minulému čtvrtletí a dosáhl částky 3,905 miliardy EUR, přičemž reportovaný čistý zisk se rovnal 14 milionům EUR. Hrubá marže činila 1,293 miliardy EUR a představovala 33,1 % z celkových tržeb. Očištěná provozní ztráta dosáhla (62) milionů EUR, respektive 1,6 procenta z celkových tržeb. Výše provozního cash flow byla (287) milionů EUR.

„Vidíme pozitivní trendy jak v oblasti vývoje našich příjmů, tak i hrubého zisku a provozních nákladů,“ řekl Ben Verwaayen, výkonný ředitel společnosti Alcatel-Lucent. „Při plánování na tento rok jsme počítali s nelehkou situací a poklesem trhu o 8 – 12 %. Připravili jsme řadu opatření a novou strukturu nákladů, proto jsme v našich odhadech na druhé pololetí optimističtí a reálně počítáme s dosažením stanovených cílů a vyrovnaným provozním ziskem.”

Tržby ve druhém čtvrtletí meziročně klesly o 4,8 %, ale oproti minulému čtvrtletí si polepšily o 8,5 % a dosáhly tak 3,905 miliardy EUR. Při započítání fixních měnových kurzů tržby meziročně klesly o 10,5 % a zároveň oproti minulému čtvrtletí vzrostly o 10,5 %. Tržby spojené s bezdrátovými službami celkově poklesly, ovšem mnohem menší rychlostí než v prvním kvartálu, a to díky neustálému růstu v oblasti technologií W-CDMA a obnově tržeb z CDMA.

Odvětví aplikačního softwaru zaznamenalo růst v jednotkách procent a dokonce ještě rychlejší nárůst vykázala oblast služeb. Z geografického pohledu tržby ve srovnání s prvním čtvrtletím rostly v Evropě, Severní Americe a oblasti Asie a Pacifiku, především díky Číně a Indii.

Očištěná provozní ztráta dosáhla 62 milionů EUR, tedy 1,6 % z tržeb. Hrubá marže dosáhla 33,1 % z tržeb, přičemž ve stejném kvartálu minulý rok činila 34,9 % a 31,5 % v prvním čtvrtletí roku 2009.

Podrobnější informace naleznete na internetových stránkách www.alcatel-lucent.cz.

O společnosti Alcatel-Lucent
Společnost Alcatel-Lucent dodává poskytovatelům služeb, firemní klientele a státní správě na celém světě řešení, která umožňují koncovým uživatelům využívat hlasové, datové a obrazové komunikace. Alcatel-Lucent je lídr v oblasti pevných, mobilních a konvergentních širokopásmových sítí, IP technologií, aplikací a služeb a využívá bezkonkurenčních technických a vědeckých kapacit Bell Labs, jednoho z největších inovačních center v telekomunikačním průmyslu. S pobočkami ve 130 zemích světa je Alcatel-Lucent místním partnerem s celosvětovým dosahem. Společnost Alcatel-Lucent dosáhla v roce 2008 tržeb ve výši 16,9 miliardy EUR, operuje z Francie a její vedení sídlí v Paříži. Více na www.alcatel-lucent.com.

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka