Společnost Alcatel-Lucent ohlásila finanční výsledky za druhé čtvrtletí roku 2010, které vypovídají o naplnění stanovených finančních cílů

[Tisková zpráva] Praha, 10. srpna 2010 - Společnost Alcatel-Lucent (Euronext Paris a NYSE: ALU) zveřejnila své finanční výsledky za druhé čtvrtletí roku 2010. Společnost potvrzuje svůj výhled pro rok 2010 a konstatuje, že poptávka po telekomunikačních zařízeních se zotavuje s ohledem na rostoucí datový provoz a nutnost navýšení datové kapacity sítí.

Tržby za druhé čtvrtletí roku 2010 dosáhly 3,813 miliardy EUR, což představuje 17,4 % nárůst v porovnání s předchozím čtvrtletím. Upravená hrubá marže činila 36,1 % celkových tržeb. Upravený provozní zisk za druhé čtvrtletí dosáhl 28 milionů EUR (0,7 % z tržeb) a výše provozního cash flow pak činila mínus 58 milionů EUR.

Výkonný ředitel společnosti Alcatel-Lucent Ben Verwaayen komentuje reportované výsledky slovy: „Jsem potěšen našim pokračujícím pokrokem na cestě transformace, který se projevil svými výsledky ve druhém čtvrtletí roku 2010. Tržby tohoto období jasně deklarují zlepšení podmínek na trhu a dobrý směr v našem produktovém portfoliu. Společnost zaznamenala výbornou výkonnost v oblasti IP a bezdrátových technologií. Dosáhli jsme uzavření významných a strategických obchodních smluv. Společnost NBN si nás zvolila jako klíčového dodavatele australské širokopásmové sítě (National Broadband Network, NBN). Africa Coast to Europe (ACE) konsorcium jmenovalo naší společnost dodavatelem pro tvorbu podmořské optické linky spojující Evropu a Afriku. Jsem hrdý na to, že Alcatel-Lucent byl vybrán společností AT&T jako hlavní dodavatel zařízení pro IP/MPLS/EPC. K budoucímu vývoji Ben Verwaayen dodává : „V následujícím čtvrtletí očekáváme další zlepšení a připravujeme se na zvýšení poptávky. Vývoj prodeje se bude zlepšovat a budeme i nadále těžit z nastavené strategie v oblasti nákladů, což se projeví ve výši provozního zisku. Naše předpoklady vývoje pro rok 2010 ponecháváme nezměněny.“

Podrobnější informace naleznete na internetových stránkách www.alcatel-lucent.cz.

O společnosti Alcatel-Lucent
Společnost Alcatel-Lucent dodává poskytovatelům služeb, firemní klientele a státní správě na celém světě řešení, která umožňují koncovým uživatelům využívat hlasové, datové a obrazové komunikace. Alcatel-Lucent je lídr v oblasti pevných, mobilních a konvergentních širokopásmových sítí, IP technologií, aplikací a služeb a využívá bezkonkurenčních technických a vědeckých kapacit Bell Labs, jednoho z největších inovačních center v telekomunikačním průmyslu. S pobočkami ve 130 zemích světa je Alcatel-Lucent místním partnerem s celosvětovým dosahem. Společnost Alcatel-Lucent dosáhla v roce 2009 tržeb ve výši 15,157 miliardy EUR, operuje z Francie a její vedení sídlí v Paříži.

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Bižuterie tisícinásobně překračuje povolené limity

Bižuterie tisícinásobně překračuje povolené limity

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků

Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků