Alcatel získal kontrakt v hodnotě 80 milionů eur na vybavení první vysokorychlostní tratě v Turecku

Alcatel získal kontrakt v hodnotě 80 miliónů eur na vybavení první vysokorychlostní tratě v Turecku komplexním řešením pro směrování vlaků a komunikačním řešením

Paříž, 16. června 2004 – Společnost Alcatel (Paris: CGEP.PA a NYSE: ALA) oznámila, že v rámci první fáze projektu renovace železniční tratě Ankara-Istanbul získala kontrakt v hodnotě cca 80 miliónů eur na dodávku signalizačních a telekomunikačních systémů pro Turecké státní dráhy (TCDD). Řešení Alcatelu včetně systému ETCS budou zajišťovat řízení a bezpečnost provozu na 250 km dlouhé dvoukolejné trati a obousměrný provoz mezi stanicemi Inönü a Essenkent.

Kontrakt Alcatelu udělilo španělsko-turecké konsorcium, které odpovídá za celou rekonstrukci železniční tratě včetně prací na infrastruktuře a renovaci kolejí a trolejových vedení. Konsorcium tvoří tři stavební společnosti: OHL (Obrascon-Huarte-Lain) a Guinovart ze Španělska a Alarko z Turecka. Souhrnná hodnota celého kontraktu je 437 miliónů eur.

Alcatel se na projektu podílí implementací úplného řešení řízení trati. Navrhne, dodá, nainstaluje a uvede do provozu 24 elektronických systémů stavědel Alcatel LockTrac pro bezpečné a kontrolované směrování vlaků. Dále dodá dva centralizované systémy řízení provozu Alcatel NetTrac, velký počet návěstidel, kolejových obvodů, elektrohydrau­lických vyhýbek a systém pro automatické řízení vlaků Alcatel AlTrac ETCS Level 1.

Alcatel zároveň navrhne, provede integraci a instalaci a zprovozní integrovaný komunikační systém, včetně optických a metalických sítí, digitálního přenosového systému, integrovaného telefonního řešení pro účely provozu, krizových situací a údržby. Systém bude založen na technologiích Alcatel OmniPCX Enterprise a SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition).

„V tomto projektu se jedná o první vysokorychlostní železniční trať v Turecku. Alcatel je hrdý na to, že u tohoto důležitého projektu uplatní svou inovativní signalizační technologii a moderní komunikační systém,“ řekl Anastasio Gallego del Monte, šéf aktivit společnosti Alcatel v oblasti automatizace dopravy ve Španělsku.

Nový kontrakt dále zhodnocuje zkušenosti Alcatelu s poskytováním služeb železničnímu průmyslu po celém světě a umožňuje mu rozšířit jeho přítomnost na tureckém trhu s technologiemi železniční signalizace.

O společnosti TCDD

Turecké státní dráhy (TCDD) se staly veřejně obchodovanou společností v roce 1953, jejich první trať byla otevřena v roce 1856. V roce 2001 společnost TCDD přepravila 5569 miliónů osobokilometrů, její tratě měly celkovou délku 8761 km a rozchod kolejí 1 435 mm. Elektrifikovaných linek s napětím 25 kV/50 Hz provozovala 2148 km.

O Alcatel Transport Automation Solutions

Divize dopravních automatizačních řešení společnosti Alcatel (Alcatel Transport Automation Solutions, TAS) dodává zákazníkům po celém světě systémy pro řízení vlaků, signalizaci, zabezpečovací systémy a systémy integrované železniční komunikace. Do celosvětové nabídky společnosti Alcatel pro hromadnou kolejovou dopravu patří mimo jiné systém SELTrac, špičkové řešení řízení vlaků na bázi komunikace, systém řízení vlaků AlTrac (včetně AlTrac ETCS), systém pro centrální řízení vlaků NetTrac, a LockTrac, přední světové polovodičové zabezpečovací řešení. Další informace najdete na internetové adrese: http://www.al­catel.com/tas či www.alcatel.cz/tas

O společnosti Alcatel

Společnost Alcatel poskytuje komunikační řešení umožňující provozovatelům, poskytovatelům služeb a podnikům po celém světě dodávat jejich zákazníkům či zaměstnancům hlasový, datový a multimediální obsah a služby. Alcatel si udržuje vedoucí pozici v oblasti pevných a mobilních širokopásmových sítí, aplikací a služeb a přináší tak svým zákazníkům přidanou hodnotu v oblasti širokopásmového přístupu. Společnost dosáhla v roce 2003 objemu prodeje 12,5 miliardy EUR a působí ve více než 130 zemích světa.

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem