AliaWeb slaví už 5 let

AliaWeb slaví už 5 let

Zdá se to jako včera a přitom to 6.3.2005 bylo 5 let, co zahájila činnost společnost AliaWeb.cz, a.s.

Hned od počátku se firma zaměřila na vývoj vlastních internetových aplikací a stále se tohoto záměru drží. Prvotní službou bylo poskytovat investiční zpravodajství. Tato služba se vyvinula do současné podoby, kdy investoři mají možnost sledovat kurzy akcií na tuzemských kapitálových trzích v „přímém přenosu“ tedy online (s mírných časovým zpožděním lze sledovat i kurzy akcií na trzích zahraničních), k dispozici je také ekonomické zpravodajství, kurzy zahraničních měn, databáze emitentů, databáze pohledávek, …

K této části se časem přiřadila i část „osobní finance“ pro širokou veřejnost, kde je možno získat například informace o úrokových sazbách a podmínkách vedení běžných účtů jednotlivých bank, povinném ručení, hypotékách či stavebním spoření a dokonce i platné znění základních právních předpisů.

Nejznámějším serverem AliaWebu je server AliaWeb finance, který v ČR patří co do návštěvnosti mezi největší oborové servery. Mezi finančními portály je se svými lednovými více než 250 tis. návštěvníky a téměř 5 mil. shlédnutých stránek dokonce největší.

Úspěch slaví i tzv. On-line shop AliaWebu. Lze v něm zakoupit dovolenou, letenky, elektroniku, připojení k internetu, podílové listy či si vyřídit hypotéku nebo stavební spoření.
Právě v těchto dnech se rozšiřuje i nedávno do provozu uvedený server www.bydlet.cz věnovaný problematice bydlení a to od jeho financování až po nejnovější trendy. Nová služba Realitní inzerce poskytne komplexní přehled o nabídkách nemovitostí a doplní již tak bohatý obsah serveru. Služba je tvořena ve spolupráci se společností Nemovitosti.cz.

Hlavním mottem společnosti AliaWeb.cz je kvalitní zpracování obsahu, ve kterém chce pokračovat i nadále.