AMDEN zajišťuje internetovým kavárnám řádné licencování softwaru Microsoft

[Tisková zpráva] Internetovým kavárnám, hernám a počítačovým centrům s veřejným přístupem k internetu připravila společnost Microsoft program, který jim zajišťuje řádné licencování pronajímaného softwaru a zároveň jim přináší levné licence Microsoft Office. Realizací tohoto programu v ČR, na Ukrajině a v Rusku byla pověřena marketingová agentura Amden.

Praha, 15. dubna 2008 – Licenční podmínky společnosti Microsoft (End User License Agreement) neumožňují pronájem – využívání PC veřejností s nainstalovanými produkty společnosti Microsoft je tedy nelegální. Pro provozovatele internetových kaváren a dalších subjektů s veřejným přístupem k internetu připravila společnost Microsoft řešení ve formě Programu pro internetové kavárny, herny a počítačová centra s veřejným přístupem k internetu (Program iCafé).

„Naše role spočívá v prověřování, zda provozovatel splňuje podmínky pro program iCafe, zprostředkování podpisu smlouvy zajišťující řádné licencování pronajímaného softwaru mezi provozovatelem kaváren a společností Microsoft, v instalaci reklamních materiálů Microsoftu v prostorách centra, herny nebo kavárny a v prodeji Sad pro internetové kavárny,“ objasňuje account manager Amdenu Jana Svatošová.

Program iCafe přináší majitelům a nájemcům počítačových center možnost zakoupení Sady pro internetové kavárny za 700 Kč včetně DPH. V sadě je roční předplatné pěti licencí Microsoft Office Professional 2007 nebo 2003 v české lokalizaci (jejími součástmi jsou Word, Excel, PowerPoint, Outlook s aplikací Business Contact Manager, Publisher a Access). Po uplynutí této doby je možné zakoupením nových sad obnovit licence na další rok. „Výhoda programu tedy spočívá nejen v legalizaci pronajímání Microsoft Windows v internetových kavárnách, počítačových hernách a v počítačových pracovištích s veřejným přístupem k internetu, ale i ve výjimečně levném pořízení licencí Microsoft Office Professional,“ doplňuje Jana Svatošová.