Anketa IT distributor roku 2009 a IT VAD roku 2009 odstartovala

[Tisková zpráva] Redakce projektu ChannelWorld a vydavatelství IDG Czech a. s. odstartovaly 3. ročník ankety o průzkumu trhu IT distributor a IT VAD roku 2009. Hlasování začalo na stránkách www.distributorroku.cz 10. 10. 2009 a bude trvat až do 31. 1. 2010.

Během tohoto období mohou hlasovat pro své distributory informačních technologií čeští a slovenští reselleři a dodavatelé ICT produktů a služeb. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v únoru 2010.

Na speciálních stránkách www.distributo­rroku.cz hlasující odpovídají na 5 otázek v kategorii IT distributor roku 2009 a na 4 otázky v kategorii IT VAD roku 2009, prostřednictvím kterých hodnotí kvalitu služeb a oblíbenost svých distributorů. Účastníci ankety budou zařazeni do slosování o věcné ceny věnované partnery akce a v roce 2010 získají tištěné speciály ChannelWorldu zdarma.

„ChannelWorld se stal během svého prvního roku působení největším projektem pro resellery v České a Slovenské republice z hlediska počtu čtenářů tištěného speciálu ChannelWorld a online webu s distribučním zpravodajstvím www.ChannelWor­ld.cz. Jsme proto velmi šťastní, že se nám podařilo odkoupit obchodní značku ankety IT distributor roku a uspořádat již třetí ročník této populární soutěže, která zároveň prodejcům a výrobcům slouží jako průzkum českého a slovenského distribučního trhu,“ říká k začátku hlasování Jana Pelikánová, výkonná ředitelka vydavatelství IDG Czech.

V prvním ročníku (2006) ankety zvítězila společnost AT Computers. V roce 2007 byla IT distributorem roku zvolena firma SWS. Poprvé se hlasovalo také pro IT VAD roku s přidanou hodnotou. Zvítězil Azlan (divize Tech Data Distribution). V prvním ročníku hlasovalo 627 prodejců (588 firem). V dalším roce už 1907 (1780 firem). První dva ročníky ankety proběhly pod hlavičkou již zaniklého časopisu Computer Business.

O projektu ChannelWorld:
ChannelWorld je mezinárodní projekt vydavatelství IDG orientovaný na prodejce, dodavatele služeb a profesionály v prodejním kanálu ICT a spotřební elektroniky. Kromě České a Slovenské republiky vychází řadu let v zemích jako Austrálie, Belgie, Brazílie, Indie, Nizozemí a v mnohých dalších. Jeho on-line podobu naleznete na adresách www.ChannelWorld.cz a www.ChannelWor­ld.sk. Tištěná verze ChannelWorld má dvě podoby. Nejdůležitější zprávy z oblasti distribučního byznysu převzaté z webu vycházejí v rubrice pod hlavičkou ChannelWorld v každém lichém vydání časopisu pro IT profesionály Computerworld. Společně s tímto časopisem vycházejí v roce 2009 rovněž čtyři speciály orientované právě na prodejní kanál. Náklad každého speciálu ChannelWorld je 10 000 kusů. Jedná se tak o historicky největší projekt pro resellery a VAR na českém a slovenském trhu.

O vydavatelství IDG:
IDG Czech, a. s., je dceřiná společnost International Data Group se sídlem v Bostonu. IDG bylo založeno roku 1964 a v současnosti připravuje pro více než 100 milionů svých čtenářů v 85 zemích přes 300 publikací, časopisů a 330 webových stránek. V české republice se jedná mimo jiné o čtrnáctideník Computerworld, měsíčník CIO Business World a mnohé další. Weby české pobočky IDG navštěvuje více než 200 tisíc měsíčních unikátních uživatelů.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?