Antivirová řešení TrustPort optimalizují skenování

[Tisková zpráva] Brno, 17. 3. 2009 – Nepřetržité zlepšování bezpečnostního softwaru, nabízeného firemním i domácím zákazníkům, představuje prioritu společnosti TrustPort. Její antivirové produkty se stále vyvíjejí směrem k vyšší míře zabezpečení a většímu uživatelskému komfortu.

Trendy v oblasti šíření malwaru, ale také potřeby uživatelů procházejí proměnami, které musí kvalitní bezpečnostní software odrážet. TrustPort nyní vydává aktualizaci produktů TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security, která na základě dosavadních zkušeností optimalizuje kombinaci použitých skenovacích motorů.

Domácnosti a menší firmy si mohou kupovat oba antivirové produkty ve verzi pro jeden, tři nebo pět počítačů. Tento software nově zahrnuje tři skenovací motory – AVG, Norman a Dr.Web. Skenovací motor Ewido Antispyware, licencovaný společností AVG Technologies, se už dále nevyvíjí a jeho schopnosti jsou nyní součástí motoru AVG.

Zákazníci jistě ocení podstatné snížení velikosti softwaru. „Velikost instalačního souboru pro domácnosti a menší firmy se snížila u TrustPort Antiviru i u TrustPort PC Security asi o 30 %,“ konkretizuje změnu Petr Vaněk, vedoucí vývojového oddělení společnosti TrustPort. „Zájemci si teď mohou software rychleji stáhnout a vyzkoušet na svém počítači.“

Střední a větší firmy si mohou objednat TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security v multilicenci pro více než deset počítačů, ke které obdrží zdarma centrální správu TrustPort Management. Software v tomto případě obsahuje čtyři skenovací motory. V základní ceně jsou k dispozici motory AVG a Norman, s možností dokoupit si licenci na motory Dr.Web a VirusBlokAda.

Výrazným zlepšením obou bezpečnostních produktů je kontrola zamčených souborů. „Nově dokážeme skenovat zamčené soubory, tedy soubory běžným způsobem nepřístupné pro čtení, a odhalit spuštěný škodlivý kód,“ objasňuje Petr Vaněk. „Soubor používaný běžícím procesem nelze okamžitě smazat. Náš software proto vyzve uživatele k restartu počítače a následně škodlivý kód odstraní.“

Schopnost detekce virů v zamčených souborech podstatně přispívá k ochraně proti současným hrozbám. Došlo také k vylepšení detekce při skenování systémového registru. Zatímco v předchozích verzích se provádělo motorem Ewido Antispyware, v nové verzi ho zajišťují všechny použité skenovací motory. Software zaznamenal rovněž zlepšení v oblasti využití paměti.

Popsané změny se promítnou do produktů TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security ve všech jazykových verzích, tedy anglické, české, španělské, německé a italské.

O společnosti TrustPort, a.s.
TrustPort, a.s., je významným výrobcem softwarových řešení pro bezpečnou komunikaci a spolehlivou ochranu dat. Na úrovni jednotlivých počítačů nabízí především ucelený balík TrustPort PC Security a jeho lehkou verzi TrustPort Antivirus. Novinkou jsou bezkonkurenční antivirová řešení pro přenosná paměťová média, TrustPort Antivirus USB a U3 Edition. Na úrovni firemní počítačové sítě poskytuje zejména bezpečnostní řešení TrustPort Net Gateway a pokročilou kontrolu webového obsahu TrustPort WebFilter.

Produkty TrustPort se vyznačují komplexním přístupem k bezpečnosti počítače a sítě. Chrání proti známým hrozbám a odhalují nová nebezpečí. Vedle aplikací pro detekci a likvidaci škodlivých kódů poskytuje TrustPort nástroje pro spolehlivé šifrování, elektronické podepisování, bezpečnou skartaci citlivých dat. Serverová řešení nabízejí progresivní metody ochrany poštovního a webového provozu ve firmě. Zajišťují také bezpečnou autorizaci uživatelů při vzdáleném přístupu do sítě.

Společnost TrustPort vznikla v březnu 2008 vyčleněním vývojové divize ze společnosti AEC. Je součástí skupiny Cleverlance, která patří mezi největší středoevropské podniky, poskytující řešení a služby informačních technologií.

Pokud máte zájem o další informace, navštivte stránky www.trustport.cz

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)