AOL hledá Čechy a Slováky na dvacet vývojářských pozic v Dublinu

9. 9. 2010

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika - 9.9.2010 - AOL, dříve America Online, je přední firma nabízející internetové služby, obsahové stránky, špičkové online nástroje a platformy. Ve svých pobočkách v Dublinu, San Franciscu, Dulles, New Yorku a Bangalore má na 5000 zaměstnanců. Firma klade velký důraz rozvoj své pobočky v Irsku a hledá Čechy a Slováky se znalostí Javy nebo C++ na nejméně 20 nových vývojářských pozic a pozic pracovníků kontroly kvality.

Pozice jsou určeny pro ambiciózní české a slovenské vývojáře a pracovníky kontroly kvality, kteří mají dva až tři roky zkušeností práce s Javou nebo C++ a plynulou angličtinu. AOL nabízí zajímavé platové ohodnocení a benefity, které lze označit za jedny z nejlepších v oboru, včetně penzijního, zdravotního a životního pojištění. Úspěšným kandidátům AOL také pomůže s přestěhováním se do Dublinu.

Aengus McClean, ředitel AOL Global Operations Limited, komentoval nábor nových zaměstnanců takto: „Čeští a slovenští vývojáři mají v AOL dobrou pověst. Jsou kreativní, motivovaní a jsou to profesionálové. To je důvod, proč jsme začali hledat nové zaměstnance v těchto zemích. Chceme tato místa obsadit co nejdříve, a proto plánujeme první kolo pohovorů už na 27. září.“

„Pro AOL to je velmi zajímavé období, zvláště pro naši rostoucí pobočku v Dublinu. Máme před sebou jasný cíl – stát se světovou jedničkou nabízející internetové služby. A naše irské pobočka bude hrát klíčovou roli pro náš úspěch,“ dodal McClean.

Většina z českých a slovenských nově přijatých zaměstnanců nastoupí do oddělení Advertising Technology, které pro AOL vyvíjí reklamní služby – ADTECH a AOL Advertising. Volné pozice jsou také v oddělení Media Technology, které vyvíjí globální mediální kanály, které jsou tvořeny více než 80 samostatnými značkami. Podle měření comScore Media Metrix z července 2010 má technologické portfolio firmy AOL průměrnou měsíční návštěvnost 248 milionů unikátních návštěvníků.

AOL sídlí v Dublinu posledních 10 let a v současné době zaměstnává 133 lidí. Dublin je evropské vývojové centrum a pracuje po boku sesterských vývojových center v San Franciscu, Dulles, New Yorku, Bangalore a Frankfurtu. Společnost v červnu oznámila, že má v plánu se přestěhovat do centra Dublinu.

Pro více informací se podívejte na www.aol.com.

O AOL
V prosinci 2009 se AOL stala nezávislou akciovou společností. Je lídrem mezi společnostmi poskytující webové služby – včetně sítě více než 80 prémiových kanálů a webových stránek, a také rozsáhlou nabídku špičkových online nástrojů a platforem. Technologické portfolio firmy AOL přitahuje pozornost lidí na celém světě. Podle měření comScore Media Metrix byla průměrná návštěvnost 248 milionů unikátních návštěvníků.

Pole působnosti AOL je široké. Zahrnuje online obsah, produkty a služby, které nabízí spotřebitelům, vydavatelům a inzerentům. AOL, jakožto vlastník jedné z největších reklamních sítí, se primárně zaměřuje na to, aby zaujal spotřebitele a mohl poskytnout cenné online reklmamní služby.

AOL v Irsku
Dublin je evropské vývojové centrum a pracuje po boku sesterských vývojových center v San Franciscu, Dulles, New Yorku, Bangalore a Frankfurtu. Dublinské vývojové centrum v současné době zaměstnává 133 lidí a zaměřuje se zejména na reklamní služby – ADTECH a AOL Advertiding – a vývoj uživatelských aplikací, které se využívají na platformách jako je například AOL Search and properties nebo AOL Money & Finance. AOL v Dublinu se zakrátko bude stěhovat do centra města.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře