Online aplikace od Sprinx Systems nasazena ve společnosti AXA ASSISTANCE

[Tisková zpráva] Praha 19. 7. 2010 - V průběhu července uvedla společnost Sprinx Systems, a.s. do ostrého provozu aplikaci IPUS (Insurance Policies Underwriting System) pro online sjednávání pojistných smluv AXA ASSISTANCE. V první fázi celého projektu se jedná o pojišťovací produkt „Incoming – zdravotní pojištění cizinců“, který je součástí portálu pro online sjednávání pojistných smluv.

Tento portál je přístupný jak pro interní zaměstnance pojišťovny, tak pro její partnery (makléřské společnosti a jejich zaměstnance apod.) i koncové zákazníky.

Generální ředitel společnosti AXA ASSISTANCE Jan Čupa k tomu dodává: „Aktivace nové online aplikace od společnosti Sprinx Systems v naší firmě umožnila nejen snížení administrativy, ale díky webovému rozhraní se zadání smlouvy do systému zkrátilo na méně než polovinu.

Co je ale podstatné, Sprinx Systems pro nás zajišťuje i hostování této aplikace a její bezpečný provoz, což nám umožňuje lépe se soustředit jen na náš byznys. My se zase díky online systému dostáváme blíže k našemu zákazníkovi“.

Aplikace IPUS, provozovaná pro společnost AXA ASSISTANCE, je vytvořena na bázi technologií společnosti Microsoft, konkrétně Microsoft Windows Server 2008, Microsoft SQL Server 2005 Standard, Microsoft .NET Framework 3.5 a Microsoft ASP.NET. Vývojáři Sprinxu rovněž využili podpůrné aplikace třetích stran pro komunikaci s produkčním systémem společnosti AXA ASSISTANCE.

I v případě tohoto projektu využila společnost Sprinx Systems své dlouholeté zkušenosti, získané při tvorbě aplikací pro sektor pojišťovnictví a tedy znalosti konkrétního byznysu a aplikačního prostředí. To hraje při realizaci takovýchto projektů významnou roli, včetně zkušeností se zajištěním spolehlivého a bezpečného provozu konkrétních aplikací.

O společnosti AXA ASSISTANCE
Skupina AXA ASSISTANCE má pobočky ve více než 30 zemích světa, pracuje pro ni 6 tisíc zaměstnanců, vyřídí ročně více než 9 milionů asistenčních případů. Celkový obrat za rok 2009 přesáhl 900 milionů eur.

V České republice poskytuje AXA ASSISTANCE svým klientům produkty asistenčního pojištění. Smyslem produktů AXA ASSISTANCE je usnadnit život klientům, jejich rodinám anebo firmám a pomoci jim řešit jejich každodenní problémy, zejména při cestování, provozování motorových vozidel, při haváriích v domácnosti nebo v oblasti právních vztahů či zdraví.

O společnosti Sprinx Systems
Společnost Sprinx Systems, a. s., je přední česká technologická firma, která poskytuje široké spektrum služeb spojených s návrhem, vývojem a provozem obchodních systémů a online pojistných aplikací. Zaměřuje se na vývoj aplikací pro řízení obchodu (CRM), vývoj softwaru na míru, správu a zabezpečení sítí a aplikací. Společnost působí i ve Spojených státech amerických, kde má v Los Angeles svoji dceřinou společnost. Mezi nejznámější projekty společnosti Sprinx Systems patří tvorba portálu Atlas.cz a účast na několika výzkumných projektech ve spolupráci s Akademií věd ČR (superpočítač Amálka) a vysokými školami (prostřednictvím firemní divize HPC).