Aplikace SAP budou využívat privátní cloudy na vBlocku

16. 6. 2010

[Tisková zpráva] Levi Strauss již otestoval SAP na platformě vBlock a snížil tak svoje náklady

Společnost SAP se rozhodla využít přínosy cloud computingu a virtualizace, aby uživatelům pomohla snížit náklady na implementaci a provoz IT systémů. Pomocí koalice Virtual Computing Environment (VCE), vytvořené společnostmi Cisco, EMC a VMware, a jejího infrastrukturního balíčku Vblock budou moci uživatelé software SAP začít využívat privátní cloud computing. Mezi první uživatele, u kterých proběhlo testování jeho možností, patří společnost Levi Strauss & Co.

„Kombinace možností našich podnikových aplikací s nabídkou globálních technologických lídrů, jako jsou Cisco, EMC a VMware, přináší výrazný pokrok ve využívání virtuálních privátních cloudů. Díky našemu partnerství pomůžeme zákazníkům urychlit vývoj aplikací a snížit celkové náklady na implementaci a provoz IT systémů,“ řekl Vishal Sikka, technologický ředitel a člen představenstva SAP odpovědný za technologie a inovaci.

Výsledky testu ve spolupráci s Levi Strauss & Co ukázaly, že pokud se používá software SAP na platformě Vblock, snižují se náklady na provoz systémů. Řešení Vblock je integrovaná platforma, která v sobě kombinuje technologie pro virtualizaci, sítě, výpočetní výkon, ukládání dat, bezpečnost a správu od společností Cisco, EMC a VMware. Balíček vBlock obsahuje Unified Computing System a Multilayer Director Switches (MDS) od Cisco, EMC Symmetrix V-Max a EMC CLARiiON CX4 Storage Systems a platformu vSphere od VMware.

Testy zároveň ukázaly, že se podařilo snížit investiční náklady na hardware a software v důsledku používání škálovatelných serverů a nástrojů pro virtualizaci. Současně se snížily implementační náklady v důsledku snížených nároků na plánování, jednoduchého nastavení virtuálních systémů a používání předkonfigurovaných šablon.

„Z obchodních i IT perspektivy jsou výsledky velmi významné a přesvědčivé, jasně ukazují, jak by nám mohlo prostředí privátního cloudu pomoci lépe spravovat náš systém SAP a zároveň omezit náklady. Také jsme viděli, že můžeme dosáhnout větší pružnosti našich obchodních aplikací a rychleji splnit požadavky našich interních uživatelů. Toho všeho jsme dosáhli tím, že jsme lépe využili naši infrastrukturu, aniž by byl obětován výkon, bezpečnost a dostupnost,“ řekl Tom Peck, Senior Vice President a CIO ve společnosti Levi Strauss & Co.

O společnosti SAP
SAP je největším světovým poskytovatel aplikačního softwaru pro podniky a organizace všech velikostí. Subjektům působícím ve více než 25 oborech umožňují řešení SAP být nejlépe řízenými organizacemi svého druhu. Společnost SAP má více než 95 tisíc zákazníků ve 120 zemích a její akcie jsou obchodovány na několika světových burzách – včetně Frankfurt Stock Exchange a NYSE – pod kódovým označením „SAP“. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala přibližně 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Portfolio SAP BusinessObjects mění způsob fungování organizací prostřednictvím propojení lidí, informací a podnikání. Díky otevřeným řešením, která pracují v heterogenních prostředích a v oblastech jako jsou „business inteligence“, řízení informací, řízení výkonnosti firem a kontrola, řízení rizik a dodržování standardů, umožňuje portfolio SAP BusinessObjects organizacím každodenně uskutečňovat jejich vytýčené strategie.

Více informací najdete na www.sap.com.

Podnikatel.cz: Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu