Apple uvádí iLife ’11 se zásadními novinkami v aplikacích iPhoto, iMovie a GarageBand

24. 10. 2010

[Tisková zpráva] CUPERTINO, Kalifornie – 20. října 2010 – Společnost Apple dnes uvedla zásadní novou verzi sady aplikací iLife® ’11, která nabízí uživatelům počítačů Mac® ještě více skvělých možností vytvářet a sdílet fotky, filmy a hudbu.

iPhoto® ’11 má zcela nový vzhled s úchvatným celoobrazovkovým zobrazením tváří (Faces), míst (Places) a událostí (Events). iMovie® ’11 umožňuje snáz než kdy dříve upravovat videa a rychle z nich udělat zábavné filmové trailery pro snadné zveřejnění na webu. GarageBand® ’11 přináší nové způsoby, jak zlepšit svou hru a vytvářet skvěle znějící skladby pomocí funkcí Flex Time a Groove Matching. S každým novým počítačem Mac se budou aplikace iLife ’11 dodávat zdarma a stávající uživatelé si je mohou koupit jako upgrade.

„iLife je všeobecně považována za nejlepší sadu aplikací pro digitální život na světě a aplikace v nové verzi iLife ’11 jsou ještě lepší,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „iLife nyní umožňuje snáz než kdy v minulosti vytvářet knihy a ozdobné tištěné kartičky, vytvářet úžasné filmové trailery z osobních videí a vystavovat je na webu, docílit daleko lepšího zvuku vaší kapely, nebo se naučit hrát na klavír a kytaru.“

iPhoto ’11 nabízí úchvatné nové celoobrazovkové režimy, které využívají brilantní displeje počítačů Mac k procházení, úpravám a prezentaci fotek. Sdílení fotek je v aplikaci iPhoto ’11 výrazně jednodušší než dříve, ať je chcete poslat e-mailem s jedním z osmi krásných grafických témat, jedním kliknutím vystavit na svou zeď na Facebooku, nebo si je promítnout na celé obrazovce v jedné z 12 profesionálně navržených prezentací. iPhoto '11 používá zcela nové pojetí tvorby knížek a kartiček s elegantním rozhraním karuselu, inteligentním rozvržením knih a poličkami, ve kterých se zobrazují všechny projekty. V nových tiskových kartičkách můžete kombinovat fotky a text s elegantními vytlačenými návrhy a vytvářet jedinečné pozvánky na svatbu, oznámení o narození, sváteční pozdravy a další.

iMovie ’11 vám pomůže proměnit vaše videa na poutavé trailery v hollywoodském stylu, které je radost sledovat a sdílet. Můžete si vybrat z 15 různých žánrů včetně dobrodružného, romantické komedie a výpravného dramatu, z nichž každý obsahuje i příslušné titulky, grafiku a filmový soundtrack. Účinné nové nástroje umožňují snadno selektivně upravovat hlasitost zvuku a jedním kliknutím nastavit sofistikované vizuální efekty včetně záblesku a zastavení obrazu, okamžitého opakování záběru a skokového střihu. People Finder analyzuje vaše videa a označí části obsahující tváře, abyste mohli rychle najít ty správné záběry pro svůj trailer nebo film. iMovie ’11 také přináší zábavná nová témata, s nimiž budou vaše videa vypadat jako profesionální zpravodajský nebo sportovní program.

GarageBand ‘11 nabízí dva nové způsoby, jak opravit nebo změnit časování nahrávek. Flex Time umožňuje přesunout, prodloužit nebo zkrátit jednotlivé noty kliknutím na tu část zvukové vlny, kterou chcete změnit, bez vlivu na zbytek nahrávky. Pomocí funkce Groove Matching můžete jakoukoli stopu označit jako „rytmickou stopu“, ze které všechny ostatní stopy okamžitě převezmou rytmické cítění. GarageBand ’11 přináší sedm nových autenticky znějících kytarových zesilovačů, pět zábavných efektových krabiček a 22 nových základních lekcí pro klavír a kytaru. Funkce How did I Play? (Jak jsem hrál?) poslouchá vaši hru s jakoukoli lekcí, zvýrazňuje chyby a sleduje váš pokrok, aby vám pomohla stát se lepším hudebníkem.

Ceny a dostupnost
Informace o cenách a dostupnosti vám poskytnou místní autorizovaní prodejci a distributoři společnosti Apple.

iLife ’11 vyžaduje Mac OS X ve verzi 10.6.3 nebo novější, počítač Mac s procesorem Intel, 1 GB paměti RAM, jednotku DVD pro instalaci a 5 GB volného místa na disku. Tiskové produkty iPhoto a Lekce umělců v aplikaci GarageBand se prodávají zvlášť a jsou k dispozici jen ve vybraných zemích. Úplné informace o systémových požadavcích a další informace o sadě aplikací iLife ’11 najdete na webu www.apple.com/i­life.

Společnost Apple je tvůrcem počítačů Mac, nejlepších osobních počítačů na světě, a softwaru OS X, iLife, iWork a profesionálních aplikací. Apple je se svými přehrávači iPod a internetovým obchodem iTunes tahounem revoluce digitální hudby. Společnost Apple od základu mění mobilní telefon revolučním přístrojem iPhone a obchodem App Store a nedávno představila svůj magický iPad, který definuje budoucnost mobilních multimediálních a výpočetních zařízení.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?