Apple uvádí iOS 4.3

9. 3. 2011

[Tisková zpráva] Aktualizace obsahuje výkonnější Safari, funkci iTunes Home Sharing, vylepšení technologie AirPlay a novou funkci Personal Hotspot

SAN FRANCISCO – 2. března 2011 – Společnost Apple uvedla iOS 4.3, novou verzi nejvyspělejšího mobilního operačního systému na světě. Mezi nové funkce v systému iOS 4.3 patří vyšší výkon Safari při procházení webu díky javascriptovému jádru Nitro; iTunes Home Sharing; vylepšená technologie AirPlay; možnost používat postranní přepínač iPadu k uzamčení rotace obrazovky nebo ztlumení zvuku; a funkce Personal Hotspot pro sdílení celulárního datového připojení přístroje iPhone 4 přes Wi-Fi.

„S více než 160 milióny přístrojů se systémem iOS po celém světě včetně více než 100 milionů iPhonů nemá růst platformy iOS obdoby,“ řekl generální ředitel společnosti Apple Steve Jobs. „iOS 4.3 doplňuje nové vlastnosti do nejvyspělejšího mobilního operačního systému na světě, který běží ve třech superúspěšných zařízeních – iPad, iPhone a iPod touch. Jeho ekosystém nabízí zákazníkům neuvěřitelně bohaté zážitky a vývojářům neomezené příležitosti.“

Mobilní procházení webu v prohlížeči Safari je se systémem iOS 4.3 ještě lepší. Javascriptové jádro Nitro, které Apple nejprve vyvinul pro počítače, je nyní zabudováno do technologie WebKit, jež je základem Safari, a více než zdvojnásobuje výkon spouštění JavaScriptu pomocí kompilace za běhu. S javascriptovým jádrem Nitro poskytuje Safari ještě lepší zkušenost při procházení webu, neboť rychlejším zpracováním podporuje interaktivnost každodenně navštěvovaných stránek.

Nová funkce iTunes Home Sharing umožňuje uživatelům systému iOS 4.3 přehrávat hudbu, filmy a televizní pořady z knihovny iTunes v počítači Mac nebo PC přes místní síť Wi-Fi na přístrojích iPad, iPhone a iPod touch. Prostým klepnutím si můžete přehrávat všechna média ze své knihovny iTunes, ať jste v domácnosti kdekoli. Můžete si přehrávat film z počítače Mac v jednom pokoji na iPadu v jiné místnosti, nebo si pustit mix z iTunes v kanceláři do iPodu touch v kuchyni. S technologií Home Sharing v přístrojích iPad, iPhone a iPod touch máte celou svou knihovnu iTunes v rukou, ať jste ve svém domě kdekoli.

iOS 4.3 obsahuje vylepšenou bezdrátovou technologii AirPlay, která umožňuje uživatelům plynule přehrávat hudbu, fotky a videa na přístroji Apple TV. Se systémem iOS 4.3 si můžete v televizi plynule přehrávat další obsah včetně videa z aplikací třetích stran a webových stránek, videoklipů z aplikace Photos a náhledů z aplikace iTunes.* AirPlay také umožňuje oživit fotky na televizní obrazovce pomocí efektních prezentačních přechodů a natočit video na přístroji iPad 2, iPhone nebo iPod touch a rovnou je přímo přehrát z aplikace Photos do přístroje Apple TV.

Nová funkce Personal Hotspot v systému iOS 4.3 umožňuje mít Wi-Fi stále s sebou, neboť můžete sdílet celulární datové připojení přístroje iPhone 4 až s pěti zařízeními, a to v kombinaci až tří zařízení připojených přes Wi-Fi, tří přes Bluetooth a jednoho přes USB.** Připojení k osobní síti je snadné a v okamžiku, kdy je funkce Personal Hotspot aktivní, se na stavovém řádku zobrazuje, kolik zařízení je aktuálně připojeno. Každé připojení je chráněno heslem a při nečinnosti se Personal Hotspot vypíná, aby ušetřil baterii.

Z revolučního obchodu AppStore bylo staženo přes 10 miliard aplikací a zákazníkům v 90 zemích je k dispozici více než 350 000 aplikací včetně více než 65 000 nativních aplikací pro iPad. Uživatelé více než 160 milionů přístrojů se systémem iOS po celém světě si mohou vybrat z neuvěřitelného množství aplikací ve 20 kategoriích včetně her, firemních aplikací, zpráv, sportu, zdraví, informačních zdrojů a cestování.

Dostupnost

iOS 4.3 bude k dispozici uživatelům přístrojů iPad, iPhone a iPod touch jako bezplatná aktualizace softwaru v pátek 11. března. iOS 4.3 je kompatibilní s přístroji iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM model) a s přehrávači iPod touch třetí a čtvrté generace. Další informace najdete na webu www.apple.com.

* Přehrávání videa přes AirPlay vyžaduje Apple TV s nejnovějším softwarem.

** Funkce Personal Hotspot vyžaduje odpovídající datový tarif. Jeho dostupnost by si zákazníci měli ověřit u operátora.

Společnost Apple je tvůrcem počítačů Mac, nejlepších osobních počítačů na světě, a softwaru OS X, iLife, iWork a profesionálních aplikací. Apple je se svými přehrávači iPod a internetovým obchodem iTunes tahounem digitální hudební revoluce. Společnost Apple od základu mění mobilní telefon revolučním přístrojem iPhone a obchodem App Store a nedávno představila svůj magický iPad, který definuje budoucnost mobilních multimediálních a výpočetních zařízení.

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?