Aquasoft: druhý nejlepší zaměstnavatel mezi malými a středními společnostmi

21. 4. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 21. dubna 2009 – Aquasoft v uplynulých dnech dosáhl jednoho z nejvýznamnějších ocenění, které lze jako zaměstnavatel získat. V žebříčku o nejlepšího zaměstnavatele České republiky 2009 v kategorii malých a středních společností obsadil druhou příčku.

Studii Nejlepší zaměstnavatelé České republiky letos už pošesté vypracovala poradenská společnost Hewitt Associates. Zaměstnavatelé jsou posuzováni na základě tří aspektů: názorů svých vlastních zaměstnanců, podle jednotlivých oblastí personální politiky společnosti a z pohledu svého nejvyššího vedení. Klíčovými pojmy pro stanovení pořadí v žebříčku jsou pak motivovanost zaměstnanců a shoda mezi slovy a činy v dané společnosti.

Pro stanovení pořadí společností je rozhodující procento motivovaných zaměstnanců získané z průzkumu. Zaměstnanci mají možnost hodnotit na základě dotazníku svou firmu v oblastech, které se týkají lidí, práce, příležitostí, odměňování, podnikových praktik a kvality života. Průzkum poskytuje zaměstnavatelům detailní pohled na situaci ve firmě a srovnání s trhem. Studie se mohly zúčastnit subjekty, které na českém trhu působí alespoň dva roky a mají minimálně 50 stálých pracovníků. Letos veškeré podmínky pro zařazení do žebříčku splnilo 53 společností, což představuje více než dvanáct tisíc zaměstnanců, 1800 středních manažerů a 144 vrcholových manažerů.

Nejlepší zaměstnavatele od ostatních společností odlišuje hlavně to, jak jejich vlastní zaměstnanci vnímají vrcholový management i svou vlastní pozici a důležitost ve firmě. „Loni jsme se umístili v elitní desítce a letos jsme dokonce druzí ve své kategorii. Máme samozřejmě radost a zároveň to je pro nás velice zavazující,“ říká Dagmar Mrkosová, personální ředitelka Aquasoftu. Umístění je podle jejích slov cenné také tím, že Aquasoft jako ryze česká firma obstála ve srovnání s řadou lokálních zastoupení známých nadnárodních společností. Loajality zaměstnanců, schopnosti nadchnout se pro nové výzvy a jejich pracovního nasazení si přitom vedení firmy cení zvláště teď, v období, kdy na trhu panuje značná nejistota.

Podle slov Dagmar Mrkosové vnímají Aquasoft jeho zaměstnanci jako férového zaměstnavatele, který dodržuje dohody a sliby, otevřeně informuje o dění ve firmě, respektuje jejich názory a podporuje dobré mezilidské vztahy.

Studie vychází ze zaznamenaných názorů 12 778 zaměstnanců ze zúčastněných společností, což reprezentuje zaměstnaneckou populaci více než 28 000 zaměstnanců. Další informace o studii naleznete na adrese http://www.Bes­tEmployers.cz.

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Děti patří tomu, kdo je porodil?

Děti patří tomu, kdo je porodil?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů