Aquasoft dosahuje nejlepších hospodářských výsledků v historii

19. 3. 2010

[Tisková zpráva] Praha 18. března 2010 – Společnost Aquasoft má za sebou další úspěšný rok – hospodářské výsledky za rok 2009 vykázaly rekordní bilanci ve čtrnáctileté historii společnosti.

Aquasoft, přední domácí dodavatel rozsáhlých softwarových aplikací, hlásí za loňský rok pozitivní výsledky. Již výstupy za první pololetí 2009 naznačovaly, že navzdory krizi, ekonomické ukazatele firmy porostou. Aquasoftu se podařilo vytyčený plán nejen splnit, ale i překonat.

Společnost podle neauditovaných výsledků hospodařila se ziskem 14,3 miliónů korun a meziročně ho tak navýšila o 30 %. Výnosy se zvýšily o 23 % na celkových 254,6 milionů. I proto mohla být zaměstnancům meziročně navýšena průměrná mzda o 11 % a například jen na ročních bonusech vyplaceno více než 10 miliónů korun. „Jedině vysoce motivovaný tým je zárukou rozvoje společnosti,“ říká Petr Franc, generální ředitel společnosti.

Aquasoft klade velký důraz na zaměstnaneckou politiku a pravidelně se umisťuje na předních příčkách v žebříčku o Nejlepšího zaměstnavatele České republiky. V roce 2009 v Aquasoftu pracovalo průměrně 112 zaměstnanců, což ve srovnání s rokem 2008 představuje nárůst o 5,6 %. Produktivita práce, klíčový ukazatel výkonnosti firmy, také vzrostl, a to o 12 %.

„Loňský rok jsme zažili nejvýnosnější období v historii naší společnosti,“ komentuje situaci Marek Kavan, finanční ředitel Aquasoftu. „Výsledky jsou o to zajímavější, že k více než 20% meziročnímu nárůstu výnosů došlo již třetím rokem po sobě a to i v době ekonomických turbulencí,“ dodává.

Aquasoft je na trhu letos již patnáctým rokem a svou stabilní pozici si udržuje profesionálními službami a osobním přístupem ke každému zákazníkovi. „Neustále se ptáme sami sebe, co můžeme dělat lépe než ostatní. Motivuje nás vysoká kvalita služeb ve všem, s čím u nás naši klienti přichází do kontaktu, a garantujeme jim vysoký standard poskytovaných služeb.“ říká Petr Franc.

Cílem pro letošní rok je, vedle udržení pozic u všech současných klíčových zákazníků, další posilování postavení v segmentech, na které se Aquasoft dlouhodobě zaměřuje. Firma tak bude zejména usilovat o nové významné projekty spojené s informatickou podporou procesů ve státní správě. Prioritní oblastí nadále zůstává i elektronizace zdravotnictví, ve které má Aquasoft ambici patřit mezi absolutní domácí špičku. Firma letos představí zcela nový systém pro společnosti zaměřené na poskytování služeb formou projektů. Vedle domácího trhu bude pozornost věnována také příležitostem v zahraničí, zejména v Balkánských zemích. „Aquasoft je ve výtečné kondici a má všechny předpoklady k tomu, aby i letošní rok skončil podobně úspěšně jako ty předešlé.“ uzavírá Petr Franc.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí