ARIS PPM 5 od IDS Scheer: nová generace Process Intelligence

[Tisková zpráva] Nejnovější ARIS Process Performance Manager (ARIS PPM) přináší díky in-memory architektuře nové možnosti užití. Svým uživatelům umožní rychle a snadno rozpoznat a využít optimalizační potenciál jejich procesů. Vybraní pilotní zákazníci potvrzují výkonnost nového ARIS PPM.

Praha, 14. srpna 2009 – V době ekonomické krize je pro úspěšnost kteréhokoli podniku klíčová rychlost odezvy a přísné dodržování Service Level Agreementu (SLA). Aby si společnost udržela své konkurenční výhody, musí být s to monitorovat a adaptovat své business procesy dřív, než by se dostala do potíží. Při propojení souborů klíčových ukazatelů s monitoringem a analýzou operačních procesů mohou manažeři vyvstávajícím problémům čelit účinně a včas. V nejnovější verzi ARIS PPM představuje IDS Scheer, špička v oboru řízení business procesů, novou generaci Process Intelligence.

Tento softwarový produkt pomáhá společnostem nepřetržitě monitorovat a kontrolovat jejich stávající procesy, rozpoznat jejich slabá místa i možnosti jejich vylepšení, které dokáže pojmenovat z hlediska kvantity, času, nákladů a kvality.

ARIS PPM 5 je založený na zcela nové architektuře in-memory. Tento inovativní koncept umožňuje uchovávat všechna relevantní data, vztahující se k procesům, v hlavní paměti ARIS PPM serveru, vysoce komprimovaná, ale bez jakékoli ztráty. Ve srovnání s tradičními databázovými systémy vyžaduje ke svému provozu pouhý zlomek úložného prostoru. Díky tomu je možné zpracovávat vysoké množství procesů, aniž by bylo třeba pořizovat nákladný high-end hardware. Navzdory tomu se značně zkracuje doba odezvy i importu.

Kromě toho přináší nový ARIS PPM business analytikům nové možnosti interakce: Live analytics umožňuje na jediné obrazovce zobrazit zároveň procesy a výkonnost z různých hledisek, takže je snazší identifikovat vzájemné závislosti a vazby mezi klíčovými ukazateli výkonnosti. Rozpoznat lze i skryté příčinné souvislosti v organizaci procesů a v organizační struktuře. V kombinaci s live benchmarkingem klíčových ukazatelů a procesních struktur je nyní možné včas rozpoznat trendy a oblasti, kde by bylo možné se zlepšovat. A to i tehdy, když rozhodování zahrnuje veliké objemy dat.

„ARIS PPM 5 je ještě lepší, než jsme čekali. Zaznamenali jsme zřetelné zlepšení procesů a s funkcionalitou multi-analýzy, máme teď nový vhled do svých procesů a snáz identifikujeme oblasti, ve kterých bychom se mohli zlepšit – a to přesto, že jsme dlouholetými a zkušenými uživateli ARIS PPM,“ říká Martin Hermann z Loyalty Partner Solutions, poté co testoval novou verzi na datech vlastní společnosti; ta sestávala z více než 30 milionů instancí procesů.

Další podstatnou součástí ARIS PPM 5 je vylepšená podpora Process Discovery, prověřené patentované technologie, vyvinuté a celá léta vylepšované ve společnosti IDS Scheer. Tento doplněk kombinuje procesně relevantní data a události z IT systémů (např. ERP, CRM, workflow/legacy systems) s automatickou rekonstrukcí a vizualizací proběhlých procesů. Ve spojení s ARIS PPM 5 je tento nástroj ještě výkonnější a efektivnější.

ARIS PPM 5 rovněž umožňuje rychlou implementaci díky významně vylepšené konfiguraci systému. Společnosti nyní dokážou zmapovat, zanalyzovat a zoptimalizovat kompletní end-to-end proces během pouhých několika týdnů.

„Nová verze ARIS Process Performance Manager je přímou odpovědí na potřeby zákazníků, kteří chtějí mít možnost efektivně analyzovat velké objemy dat. Nové možnosti analýzy jsou pro mnoho uživatelů velmi podstatné, protože s nimi dokážou rozpoznat vztahy uvnitř procesů i možnosti jejich optimalizace rychleji než kdy předtím,” říká Dr. Wolfram Jost, člen výkonné rady společnosti IDS Scheer odpovědný za produktovou strategii a rozvoj.

Náhledy a další informace najdete na: www.aris.com/ppm5

Anglická verze bude dostupná na konci září.

O společnosti IDS Scheer
IDS Scheer je přední společností na trhu software pro řízení podnikových procesů (Business Process Management – BPM) a dalších řešení a služeb pro společnosti i veřejné organizace. Společnost nabízí pomocí produktů řady ARIS Platform integrované, komplexní portfolio řešení pro strategii, design, implementaci a controlling podnikových procesů. Použitím vlastní metodiky ARIS Value Engineering (AVE) nabízí IDS Scheer ideální propojení mezi firemní strategií, podnikovými procesy, řešením IT a procesním controlingem. Neméně podstatnou roli v portfoliu hrají konzultační služby, které jsou podpořeny řadou partnerství – se společností SAP, Oracle, IBM a dalšími. Asi 3000 zaměstnanců ve více než 70 zemích obsluhuje 7000 zákazníků. Společnost založil v roce 1994 prof. August–Wilhelm Scheer a je vedena v indexu TecDAX na frankfurtské burze.