Asseco Central Europe potvrdilo svou stabilní pozici i v České republice

[Tisková zpráva] Společnost Asseco Czech Republic, která je součástí Asseco Central Europe (Asseco CE), dnes oznámila hospodářské výsledky za rok 2009. Firma dosáhla, dle metodiky českých účetních standardů, tržeb ve výši 1 005 mil. Kč. Přestože tržby z prodeje zboží a služeb poklesly o 49,8 mil. Kč, přidaná hodnota vzrostla oproti minulému roku o 14,3 mil. Kč.

Jozef Klein, předseda představenstva Asseco Czech Republic a prezident Asseco CE to komentuje slovy: „Těchto výsledků se nám podařilo dosáhnout především získáním nových zakázek v oblasti služeb, dalšími vývojovými pracemi, rozšířením spolupráce v oblasti servisní podpory, ale také poskytováním konzultací v oblasti informačních a komunikačních technologií a rozvojem stávajících zakázek.“

Společnost v minulém roce navíc rozšířila své portfolio o produkty LIDS, TOMS, AMES a GIS společností BERIT a BERIT services, které s ní počátkem roku 2009 zfúzovaly. Jednalo se zejména o implementační a vývojové práce nebo poskytování licencí. Prodej zboží se orientoval na specifické zákazníky. Celkový výsledek byl pozitivně ovlivněn také podíly na výborných výsledcích společností ve skupině Asseco Solutions a První certifikační autorita.

Podobně stabilní pozici potvrdila před několika dny i Skupina Asseco Slovakia, působící v České republice a na Slovensku pod značkou Asseco Central Europe. Její celkové tržby dosáhly výše 30,764 mil. EUR, což odpovídá zhruba 3,5 mld. Kč.

„V kontextu prognóz o hospodářské krizi vnímám naše výsledky jako potvrzení naší stabilní pozice na středoevropském trhu,“ dodává Jozef Klein a pokračuje: „Toto mé přesvědčení vychází i z úspěchů, které jsme vloni jako Asseco CE dosáhli. V Česku jsme například získali dva významné klienty – finanční skupinu Wüstenrot a Stavební spořitelny České spořitelny, díky kterým dnes naše řešení využívají již tři z pěti stavebních spořitelen v České republice. Dalším úspěchem byl nákup cca 70 % akcií maďarské IT společnosti Statlogics.“

Asseco Central Europe
Asseco Central Europe je silným regionálním SW centrem pro střední Evropu v oblasti integrace, poskytování IT služeb a produktů s vysokou přidanou hodnotou pro všechny segmenty. Vzniklo v červenci 2009 integrací Asseco Slovakia a Asseco Czech Republic, dvou dodavatelů komplexních IT projektů pro organizace veřejné správy či velké komerční subjekty. Obě společnosti si v tomto uskupení ponechaly svou právní subjektivitu, mají však jednu společnou organizační strukturu. V současné době má Asseco Central Europe v Česku a na Slovensku téměř 1 000 zaměstnanců.