Asseco Central Europe již také v Maďarsku

[Tisková zpráva] Dne 14. prosince 2009 získalo Asseco Central Europe (Asseco CE) prostřednictvím Asseco Slovakia 70,04 % akcií maďarské IT společnosti Statlogics se sídlem v Budapešti. Skupina tím pokryla další významný trh a rozšířila si své široké portfolio o zajímavý produkt.

Asseco CE vstoupilo po dlouhých jednáních, které začaly již na jaře 2009, majoritně do další IT společnosti – tentokrát v Maďarsku. Firma Statlogics se specializuje na vývoj softwaru v oblasti spotřebitelských půjček. Její řešení se používají v osmi zemích Evropy. Mezi klienty této společnosti patří významné firmy z oblasti retailového financování patřící pod nadnárodní skupiny jako je UniCredit Bank, OTP Bank, Societe Generale, Raiffeisen Bank, Fiat Capital, apod.

Jozef Klein, Prezident Asseco CE, to komentuje slovy: „Tato akvizice nám otevírá dveře na další významný trh střední Evropy – Maďarsko. Navíc, řešení Statlogics v oblasti spotřebitelských půjček, úspěšně využívané renomovanými společnostmi ve střední a východní Evropě, vhodně doplňují naše portfolio a zajímavě rozšiřují nabídku pro naše stávající i nové klienty.“

Tržby Statlogics dosáhly v roce 2008 výše 3,8 mil. Eur. Jen pro informaci, každý rok spravují systémy společnosti půjčky v hodnotě více než tři miliardy Eur, což odpovídá pěti milionům žádostí o půjčku ročně.

Generální ředitel Statlogics Laurent Clerc k tomu dodává: „Pro nás je tato transakce dobrým signálem, že se naše aktivity rozvíjejí správným směrem. Stali jsme se součástí Asseco Group – páté největší IT skupiny v Evropě, což nám pomůže posílit naši pozici u stávajících i potenciálních klientů.“

Asseco Central Europe
Asseco Central Europe je silným regionálním SW centrem pro střední Evropu v oblasti integrace, poskytování IT služeb a produktů s vysokou přidanou hodnotou pro všechny segmenty. Vzniklo v červenci 2009 integrací Asseco Slovakia a Asseco Czech Republic, dvou dodavatelů komplexních IT projektů pro organizace veřejné správy či velké komerční subjekty. Obě společnosti si v tomto uskupení ponechaly svou právní subjektivitu, mají však jednu společnou organizační strukturu. V současné době má Asseco Central Europe v Česku a na Slovensku téměř 1 000 zaměstnanců.

Asseco Group
Mezinárodní skupina Asseco patří k nejsilnějším softwarovým domům v regionu střední a východní Evropy. Poskytuje komplexní IT služby pro všechna odvětví hospodářství. Asseco Group působí v patnácti evropských zemích (Polsko, Slovensko, Česká republika, Rakousko, Německo, Dánsko, Španělsko, Litva, Rumunsko, Srbsko, Chorvatsko, Makedonie, Černá Hora, Albánie a Bulharsko). Skupina rozšiřuje své portfolio především tím, že získává úspěšné firmy na domácích i zahraničních trzích. Bližší informace najdete na www.asseco.com.

Statlogics
Společnosť Statlogics byla založená v roce 1996 s cílem poskytnout klientům rozsáhlé služby v oblasti analýzy dat. Svým know-how pokrývá mnoho činností v oblasti spotřebitelských úvěrů. Firma poskytuje služby významným společnostem z oblasti retailového financování a umožňuje jim využívat výhod vylepšených procesů řízení rizik. Společnost vyvinula více než 100 credit-scorecards pro business komunitu ve více než patnácti zemích Evropy. Statlogics zaměstnává 75 lidí. Bližší informace najdete na www.statlogics.com.

Vitalia.cz: Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Zeleninové jogurty prý budou hit

Zeleninové jogurty prý budou hit

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?