Asseco Czech Republic meziročně zdvojnásobilo zisk

19. 8. 2008

[Tisková zpráva] Společnost Asseco Czech Republic, která je českým pilířem kapitálové skupiny ASSECO, dnes oznámila hospodářský výsledek za první pololetí roku 2008. Firma dosáhla, dle metodiky českých účetních standardů, čistého zisku ve výši 43,6 mil. Kč, což je téměř dvakrát více než ve srovnatelném období loňského roku. Její současné tržby činí 405,6 mil. Kč.

Jan Přerovský, generální ředitel společnosti Asseco Czech Republic, který do ní nastoupil přesně před rokem, k výsledkům dodává: „Samozřejmě mě velmi těší, že jsme dokázali meziročně téměř zdvojnásobit čistý zisk. Věřím, že druhá polovina roku bude stejně úspěšná. Hospodářské výsledky dokladují silný růstový trend naší společnosti a jsou pro nás velkým závazkem.“

Společnost má nyní v plánu další akvizice, což koresponduje s dlouhodobým záměrem skupiny ASSECO. Vstup na varšavskou burzu pro ni zatím není prioritou. Chce se účastnit významných výběrových řízení ve veřejné správě i komerční sféře.

Asseco Czech Republic nedávno rovněž posílilo management v oblasti obchodu a komunikace. Rozšířila jej hned o tři zkušené manažery – v květnu přišel ze společnosti BERIT nový obchodní ředitel Pavel Starý, v červnu firma přijala nového obchodního ředitele pro veřejný sektor Jana Hobzu, který nasbíral zkušenosti především ve společnosti DELL Computer. Nejnovější posilou je pak Pavel Šafránek, nový PR manažer a mluvčí společnosti, který dříve působil ve společnosti Pricewaterhou­seCoopers.

Rozrůstá se i skupina ASSECO, do které Asseco Czech Republic patří. Přestože vznikla teprve v roce 2004, je dnes již šestou největší IT skupinou v Evropě s tržní kapitalizací 1 495 mil. EUR. Před ní jsou pouze SAP, Cap Gemini, Indra Systemas, Atos Origin a LogicaCMG. Za ní figurují takoví giganti jako německý Software AG nebo TietoEnator. Obrat skupiny v roce 2007 činil 8,98 mld. Kč, zisk dosáhl 1,4 mld. Kč. Až na výjimky (Litva, Bulharsko) působí v zemích bývalé rakousko-uherské monarchie. Začátkem července posílila segment e-bankovních systému – získala 60% podíl v chorvatské IT společnosti Pexim Cardinfo, vedoucím dodavateli e-bankovních systémů v jihovýchodní Evropě. Výše transakce dosáhla 10,67 mil. EUR, nákup akcií byl financován z prostředků získaných emisí obligací vedených Asseco South Eastern Europe. V současné době se skupina snaží o rozšíření aktivit i do Maďarska, čímž by završila dlouholeté úsilí o teritoriální sjednocení regionu.

O společnosti Asseco Czech Republic, a.s.
Asseco Czech Republic patří mezi nejvýznamnější poskytovatele komplexních řešení a služeb v oblasti informačních technologií v ČR. Komplexní řešení dodává zejména státní správě a samosprávě. Jedná se například o informační systémy pro územněsprávní celky, specializované informační systémy pro ministerstva financí, vnitra, dopravy a spravedlnosti ČR. Pro finanční instituce a subjekty kapitálového trhu (Středisko cenných papírů, RM-SYSTÉM) poskytuje outsourcing provozního systému, dále pak dodává portály, systémy pro přímé bankovnictví, systémy založené na čipových kartách a další. V komerční sféře nabízí outsourcing post-billingových a logistických procesů, ERP systémy, řešení pro správu a digitalizaci dokumentů. V současnosti společnost zaměstnává 612 pracovníků.

Informace o dalších vydaných tiskových zprávách, zmínkách o Asseco Czech Republic v médiích a články našich odborníků naleznete na http://www.as­seco.cz/cs/tis­kovy_servis.

ASSECO Group
Mezinárodní skupina ASSECO – jedna z nejsilnějších softwarových firem v CEE regionu, která poskytuje komplexní IT služby prostřednictvím národních pilířů v Polsku, Slovenské republice, České republice, Rumunsku, Německu, Rakousku a v Adrii (tj. Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko a Makedonie). Skupina roste vytvářením nových národních pilířů a zároveň rozšiřuje své portfolio poskytovaných služeb akvizováním úspěšných firem na domácích i zahraničních trzích. Ambicí skupiny je stát se stabilním a konkurence schopným softwarovým centrem poskytujícím komplexní ICT služby v střední a východní Evropě. Konsolidované tržby skupiny ASSECO dosáhli v roce 2007 výše 1,28 mld. PLN (9,3 mld. Kč). Více informací najdete na www.asseco.com

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?