ASUS Eee PC je nejžádanějším vánočním dárkem

20. 12. 2007

[Tisková zpráva] Podle serverů Amazon a CNET kraluje ASUS Eee PC seznamu nejžádanějších vánočních dárků v Americe

Praha 19. prosince 2007 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, informuje o nebývalém zájmu o Eee PC. Ten se v Americe stal nejžádanějším vánočním dárkem mezi notebooky. V souvislosti se sezónou vánočních nákupů několik velkých amerických internetových obchodů zjišťovalo, co by Američané chtěli najít pod stromečkem. Zhruba před měsícem, 14. listopadu, figuroval ASUS Eee PC na prvním místě seznamů přání amerických obchodů Amazon a CNET.

Neotřesitelná popularita
ASUS Eee PC je v Americe natolik populární, že všechny přístroje byly okamžitě rozebrány a sklady zůstaly prázdné. Jakmile se objevil na pultech, obchody byly okamžitě zaplaveny objednávkami na vánoční sezónu. V den uvedení na trh se před obchody vinuly dlouhé fronty lidí, jak je patrné z obrázku. „Za dva týdny od uvedení na americký trh se prodalo již deset tisíc kusů Eee PC,“ uvedl Sunny Han, ředitel ASUS Global Brand Center, když oznamoval prodejní výsledky v USA. Do konce tohoto roku se pak počítá s dosažením počtu 350 000 prodaných kusů a předpokládané prodeje pro příští rok se pohybují mezi 3 a 5 miliony kusů.

Úspěch tohoto notebooku ovšem není omezen pouze na Spojené státy – Eee PC si získal popularitu po celém světě. Oblíbili si ho také například uživatelé v Německu, kde výhod tohoto lehkého notebooku často využívají rodiče spolu se svými dětmi. Jedna z uživatelek popsala nový Eee PC těmito slovy: „Je tak malý a lehký, že ho můžu mít u sebe při všech domácích pracích. Nejlepší na tom ale je, že se tak snadno ovládá – můžu přes internet komunikovat s bankou, objednat si dodávku potravin nebo být v kontaktu s přáteli bez jakýchkoliv potíží.“

„V zemích, jako je Taiwan, Spojené státy a Hong Kong, byl Eee PC vyprodán ihned, jakmile se objevil na trhu,“ dodal Sunny Han k celosvětové popularitě Eee PC.

Pomocník při učení
Kromě toho, že si Eee PC získal oblibu na americkém spotřebním trhu, podařilo se mu proniknout také na americký vzdělávací trh. Kalifornie se pyšní velmi pokrokovým vzdělávacím systémem, a proto není divu, že si čtvrtý největší školský okrsek v Kalifornii – Fresno Unified School District – od společnosti ASUS jako první objednal 1 300 kusů Eee PC, které použije jako učební pomůcky pro studenty i učitele.

Eee PC učitelům umožňuje v učebnách snadno promítat a přenášet video a hudbu. Díky tomu studentům efektivně předávají soubory, se kterými mohou na svých Eee PC ihned pracovat. Eee PC navíc získal velmi slušné hodnocení v testovacím školním provozu v září tohoto roku. Díky své odolnosti, malým rozměrům a vynikajícím možnostem přístupu na internet může Eee PC ležet na lavici mezi učebnicemi, kde je vždy po ruce.

Podle reakcí studentů si Eee PC získal i studenty samotné. Michelle, studentka školy Fresno Unified School se o něm vyjádřila takto: „Je tak malý a tak snadno se ovládá. Navíc ohromně pomáhá, když nám učitelé zadávají úkoly. Teď už domů ani nemusím nosit hromady těžkých učebnic.“

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti http://www.asus.com nebo http://cz.asus.com.

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!