ASUS Extreme AX1900CROSSFIRE - sen o výkonu dvojice procesorů na dosah

[Tisková zpráva] Grafická karta série X1900 s podporou CrossFire zvyšuje herní výkon za hranice představivosti

Praha; 21. února 2006 – Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel vysoce výkonných grafických řešení, představila řídící kartu CrossFire pro nejvýkonnější sérii grafických karet X1900. Připojením karty EAX1900CROSSFIRE k dosavadní kartě série Radeon X1900 s podporou CrossFire mohou hráči ihned pocítit zvýšení frekvence a pocítit zcela nový zážitek z hraní.

EAX1900CROSSFIRE /2DH/512M obsahuje světově nejvýkonnější grafický procesor ATI Radeon X1900CF a extrémně rychlou DDR3 grafickou paměť s 512MB. V režimu CrossFire může EAX1900CROSSFIRE využívat speciální VHDCI konektor pro připojení k dalším členům série X1900 – Radeon® X1900XTX nebo Radeon X1900XT, čímž se herní výkon zvýší až na dvojnásobek v porovnání s výkonem jedné karty.

Karta EAX1900CROSSFIRE /2DH/512M podporuje nejnovější standardy zobrazovacích technologií, zahrnující Shader Model 3.0, High Dynamic Rendering a podporu pro LCD s vysokým rozlišením 2560×1600, aby poskytla optimální podmínky pro příjemnou videozábavu.

EAX1900CROSSFIRE zároveň nabízí více než jen pouhé zvýšení grafického výkonu při hraní her na počítači. Aplikace ASUS GameReplay a GameLiveShow umožňují sdílet herní zážitky s jinými herními nadšenci dokonce v přímém přenosu a technologie Splendid slibuje velké zvýšení kvality obrazu na vašem monitoru:

ASUS GameReplay: Trénink vede k dokonalosti a platí to také o hraní. U populárních týmových LAN her, jako jsou Counter Strike a Unreal Tournaments, je klíčem k vítězství strategie. GameReplay nahrává průběh hry do MPEG4 videosouborů, takže si týmy mohou později prohlížet všechny akce a taktiky, aby je vylepšily pro další turnaj. Nahrané soubory se také dají použít jako spořiče obrazovky nebo vkládat na webové stránky.

GameLiveShow: Stejně jako lidé, kteří sdílejí svoje životy a myšlenky prostřednictvím internetu, chtějí zkušení hráči často předvést svoje perfektně prováděné strategie a účinné triky. GameLiveShow je vytvořena k tomu, aby umožnila hráčům přenášet jejich postupy při hraní živě po Internetu. Ostatní hráči se k nim mohou připojit a sledovat experty přímo v akci.

GameFace Messenger: Je to uživatelsky přívětivé rozhraní, podobné jako u populárních komunikačních programů, které slouží pro pořádání online herních konferencí (Gameference) několika hráčů. Stačí se zaregistrovat, přihlásit a zábava může začít. GameFace Messenger je stejně tak snadno použitelný jako ostatní volně dostupné komunikační programy.

Technologie Splendid Video Enhancing: Technologie „Splendid Video Enhancing“ v ovladači grafických karet ASUS detekuje aktivaci a použití grafických aplikací a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby vypadal co nejlépe. Splendid nabízí pět režimů – standardní, herní, kino, scenérie a noční – pro dosažení nejlepších vizuálních výsledků při různém zobrazení.

Karta EAX1900CROSSFIRE /2DH/512M je nyní celosvětově dostupná. Další informace najdete na stránkách společnosti ASUS www.asus.com nebo www.asus.cz.